Přejít na obsah

Chladicí kapalina - změna barvy


Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

mám dotaz ohledně chladicí kapaliny. Je to 2 roky, co jsem přišel na to, že chladicí kapalina měla jinou barvu a v expanzní nádobě byla ošklivá hnědá pěna. Mechanik zjistil, že se olej dostával do chladicí soustavy, vlivem prasklého těsnění pod hlavou.

 

Vyměnil těsnění, srovnal hlavu, 5x propláchl chladicí soustavu. Nyní po 2 letech (a pár dnech) jsem si všiml, že chladicí kapalina má opět jiné zbarvení (viz fotografie) a na hladině chladicí kapaliny je velmi tenký povrch hnědé pěny.

 

Napadá někoho, co to může být? Jestli se může opět jednat o prasklé těsnění nebo jestli je to třeba jen uvolněný vodní kámen či zbytky oleje z předešlé závady? Všiml jsem si toho až dnes, od prvního všimnutí jsem ujel 100 km, poté opět kontrola a nezaznamenal jsem žádný rozdíl (vizuálně).

 

nabral jsem pár ml do injekční stříkačky, je vidět, že v tom plave drobým bor*el, který ale na prstech ani není cítit, což asi není nic hroznýho, pokud ho není hodně, že?

 

Na fotografii je v pozadí kapalina, která se tam dávala jako nová (růžová G12) a v popředí kapalina v injekční stříkačce nabraná aktuálně.

 

Napadá mě, že když už jednou v té soustavě byl olej, tak že asi už nikdy z tama na 100 % nedostane.. Mohlo by to tedy být například nastřádání zbytků oleje během těch 2 let od výměny?

 

Možná pro info, za posledních 10 tisíc km jsem dolil 1 litr oleje (Castrol Magnatec C3 5W40).

 

Díky všem za odpověď.

post-36168-0-26590100-1458398107_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

 

tak ještě jeden poznatek. Dělal jsem "test", kdy jsem 100 km zpět a nyní po 100 km smotal kapesník a ponořil 1/2 do kapaliny. Vždy část kapesníku je znečištěna (ten bor*el plave na hladině) a zbytek kapesníku je pěkně růžový. Za těch 100 km nenastala žádná změna. Vím, že to je velmi laický test, ale nemám jinou možnost, jak něco zpozorovat.

 

Zítra ráno s tím jedu do servisu, až to budu mít opravené, dám sem informace, kdyby měl někdo ten samý problém.

 

Ta fotka s injekční stříkačkou..Napadá, že tím, že stříkačka je malá, voda je hluboko v expanzce, že možná jsem to bral pouze z hladliny. Bohužel nemám lepší možnost, jak nabrat kapalinu z větší hloubky. Každopádně servis je jasná věc.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...