Přejít na obsah

Osmnáctiletá Chrochta

Doporučené příspěvky

Škoda Octavia 1,9 TDi 66kW AGR r.v. 1998, liftback, hlubinná modrá, výbava SLX(všechna okna v el., střešní okno, výhřev předních sedaček, el. zrcátka s výhřevem, manuální klimatizace)

Po dlouhém a neúnavném přemlouvání od členů Košín a Hanzl jsem byl pod psychickém, trochu i fyzickým nátlakem donucen, založit téma o mojí Osmnáctileté chrochtě :rolleyes: Popíšu Vám jak jsem k ní vůbec přišel. Chrochtu vlastním od září 2012. Byl to takový dost unáhlený kup, jelikož jsem byl zrovna bez auta a potřeboval jsem jezdit. Tehdejší známý se mě zeptal zda nechci Octavii v TéDéÍčku :D Prý to pro někoho dotáhl z Německa, ale ten mu to odřekl, jak auto bylo už v ČR. Zkušební jízda nebyla špatná až na nějaký ten čep a drobnosti v interiéru. Nakonec jsem chrochtu vzal a po dovolené se vrhnul na kontrolu podvozku a brzd. Čekalo mě vcelku nemilé překvapení, přední a zadní brzdy na výměnu, přední tlumiče byly taky KO, zadek měl na testu asi 58%. Tak, že mě pár týdnech čekala důležitá údržba. Po pár měsících užívání se mi přestala chrochta líbit. Následovaly dvě možnosti, buď prodat anebo předělat exteriér na FL. Do dneška nelituju, že jsem se jí nezbavil a raději investoval, aby se mi líbila a dělala radost ;) Od té doby proběhlo na autě hodně oprav, výměna potřebných dílů, nějaká ta úprava a pár vychytávek v interiéru, které mi z výroby chyběly. Napíšu zde seznam věcí, které jsem prováděl. Pokud bych na něco zapomněl, budu zde postupně přidávat provedené úkony :)

Výměny a opravy:

Výměna všech tlumičů Monroe, výměna všech brzd Ferodo + LP třmen( zalomený odvzdušňovací šroub), výměna předních ramen Starline( za 2 měsíce šly puky z TT), dále přední čepy Febi, uložení stabilizátoru, silentbloky přední nápravnice Lemförder, přední a zadní ložiska kol Febi, horní uložení Febi a ložiska Starline( ty se vůbec neosvědčily tak byla náhrada za SKF), přední pružiny KYB(prasklá PP pružina), výměna motorového oleje Castrol Magnatec 5W/40, olej převodovky Castrol CHF a všechny filtry pravidelně každých 10tis km nebo 1 rok, dezinfekce a doplnění média klimatizace, výměna hadic od pal. filtru k čerpadlu, výměna žhavících svíček v chladícím okruhu, výměna antény od firmy Connect Electronic , výměna předních štítu brzd, repase alternátoru, kompletní výměna rozvodů a řemenice klikovky original VW nebo kdo to vyrábí :D , výměna všech silentboků motoru Topran

Úpravy:

Kompletní předělání exteriéru na FL s předním RS nárazníkem

Výměna zadní nápravnice za kotoučovou s kompletní renovací

Tónování oken

Lakování sřechy do černé lesklé

Montáž denního svícení Car Face

Předělání středového tunelu na polo FL

Dodělání osvětlení nohou vpředu a vzadu

Dodělání osvětlení na pravou stranu kufru, poté přidání LED COB pásku z EBAY

Dodělání osvětlení nad zadní sedačky

Xenony v mlhovkách 5000K

Předělání podsvícení z vyblité červené na bílou (budíky a panel klimatizace jsou v plánu)

Dodělání originál tempomatu a triplingu

Silikonové podtlakové hadice Samco

Sedačky ze série Collection

Trysky Sprint 764

Vykuchaný KAT a zadní tlumič

Dodělání nabíjecích portů s vypínačem do přihrádky spolujezdce

Výměna pružin Lowtec od člena Košín z jeho babči, tímto moc děkuji za dobře zvolenou kombinaci snížení a zachování komfortu :P

Montáž MDF podložek pod přední a zadní repro

Instalace SW Sony Xplod (typ přesně nevím) zesilovač Panasonic(přesný typ doplním)

Přidám zde i zvuk výfuku :palec:

Kola:

Od 10/2011 do 10/2015 original Spider RS 16‘‘ na pneu Continental ContiPremium5 205/45

Od 4/2016 do současnosti Tomason TN1 19‘‘ na pneu LingLong Greenmax 225/35

Tohle by mělo být prozatím vše. Vím, že to byl vyčerpávající úvod, tak snad se bude líbit jak vlákno tak i Chrochta J Natože vlastním Chrochtu necelé 4 roky a každým rokem si říkám, že je stále dost a dost co upravovat, ladit a občas i něco opravit :rolleyes:

post-28938-0-30386900-1460576044_thumb.jpg

post-28938-0-64680500-1460576111_thumb.jpg

post-28938-0-00232400-1460576180_thumb.jpg

post-28938-0-21872900-1460576296_thumb.jpg

post-28938-0-33815800-1460576361_thumb.jpg

post-28938-0-04816600-1460576494_thumb.jpg

post-28938-0-78176100-1460576759_thumb.jpg

post-28938-0-22187100-1460576879_thumb.jpg

post-28938-0-61967000-1460576897_thumb.jpg

post-28938-0-04829000-1460576938_thumb.jpg

post-28938-0-53962800-1460577161_thumb.jpg

post-28938-0-59810500-1460577200_thumb.jpg

post-28938-0-38545100-1460577219_thumb.jpg

post-28938-0-69938800-1460577336_thumb.jpg

post-28938-0-57575000-1460577424_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Robin103
Odkaz ke komentáři

Dneska 0:06 proběhla první policejní kontrola s aktuálním setupem. První mě pustili abych jel první a po asi kilometru pustili majáky. Chtěli po mě veškeré doklady, ukázat povinnou výbavu poté následovala dechová zkouška a jestli jsem ochoten podstoupit test na drogy :rolleyes: Nakonec jsem jen dýchal, což mě dostalo :D Jediné co se jim nelíbilo, tak byly sjeté kraje gumy, tak jsem jim na to řekl, že vzorek se měří v nejvyšším místě gumy! Na to mi odpověděl a kde jste to slyšel pane řidiči? Jak dlouho máte řidičák? Sám si odpověděl, že 7 let a všichni odešli do auta. Po 5 minutách, kdo ví čeho mě zavolali a pane řidiči všechno v pořádku :smich: Tak jsem v křečích smíchu nastoupil a pomalu odjel ^_^

Odkaz ke komentáři

Teď právě čtu článek o metodice měření dezénových drážek pneumatik. Cituji přesně z článku vydané PČR: Měření se provádí v hlavních dezénových drážkách, kterými se rozumějí průběžné drážky opatřené indikátory opotřebení TWI. Správnost měření je podle § 5 odst. 6 zákona č. 505/1990 Sb., o metrologii, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 505/1990 Sb.“)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...