Přejít na obsah

Malý výkon

Doporučené příspěvky

Zdravíčko pánové. Mám tu malou záhadu. Menší problém s výkon mí Octavie. Přez 3000rpm vůbec netáhne. Už jsem z toho vážně zoufalý,turbo po repasi, ventil N75 v pořádku - měněn, Egr funkčí vyčištěnej, nový rozvody, podtlakové hadičky vyměněny, váha vzduchu vyčištěná v pořádku, zkoušeno i s jinou,vše děláno u Adámka ve Škodovce. Na dignostice v autorizovaný servisu to nic neukazuje. Akorát před demontáží turba to ukazovalo špatný tlaky na turbu. Bohužel po investici 50koliků je to uplně na hovno. Tak mě napadá jestli by to jěště nemohli dělat ty dvě čidla na teplotu a tlak nasávaného vzduchu, jinak už vážně nevím.

Co vy na to, pánové?

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Zdravíčko pánové. Mám tu malou záhadu. Menší problém s výkon mí Octavie. Přez 3000rpm vůbec netáhne. Už jsem z toho vážně zoufalý,turbo po repasi, ventil N75 v pořádku - měněn, Egr funkčí vyčištěnej, nový rozvody, podtlakové hadičky vyměněny, váha vzduchu vyčištěná v pořádku, zkoušeno i s jinou,vše děláno u Adámka ve Škodovce. Na dignostice v autorizovaný servisu to nic neukazuje. Akorát před demontáží turba to ukazovalo špatný tlaky na turbu. Bohužel po investici 50koliků je to uplně na hovno. Tak mě napadá jestli by to jěště nemohli dělat ty dvě čidla na teplotu a tlak nasávaného vzduchu, jinak už vážně nevím.

Co vy na to, pánové?

A to turbo máš jen čištěné a nebo nové ? už se mi kolikrát stalo že po vyčistění turba auto znovu padalo do nouzáku a p opětovném rozebrání bylo zase zasrané takže se ta regulece musí vypodložit ocelovou podložkou prostě některé turba jsou těsnější už z výroby a potom to dělá takovou rotiku a je to turbo správně složené ?

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
A to turbo máš jen čištěné a nebo nové ? už se mi kolikrát stalo že po vyčistění turba auto znovu padalo do nouzáku a p opětovném rozebrání bylo zase zasrané takže se ta regulece musí vypodložit ocelovou podložkou prostě některé turba jsou těsnější už z výroby a potom to dělá takovou rotiku a je to turbo správně složené ?

ještě to zkus nalogovat a hoď jsem log uvidíme ,ale vypadá to na turbo

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
To turbo je opravené v profi firmě zabývající se turbama, podle mě to musí být nikde v čidlech, je to fakt děs, včera jsem málem nepředjel Fábku 1.2HTP

Tak to napíchni a udělej log ;)

Odkaz ke komentáři

Na diagnostiku momentálně nemám, poslední servis byl celkem mastný. Dneska jsem vyndal to čidlo tlaku nasávaného vzduch G71-72, lehce od oleje, tak jsem ho vyčistil, a teď to táhne do 3500rpm a pak je cítit jakoby cukání (chvíli to táhne, chvíli ne, ale je to téměř neznatelný, ale je to tam) no a okolo 4000rpm není tach absolutně žádný. Taky mě napadá jestli by to nemohli dělat vstřiky?

Odkaz ke komentáři

EGR vyčištěn, turbo repas za 10kolíků a odzkoušeno vyváženo na spešl mašině, podtlakový hadičky vyměněny, ventil N75 vyměněn, čidlo tlaku vzduchu dnes čištěný, váha vzduchu v pořádku já fakt nevím co víc bych mohl udělat, ještě mám podezření na vstřiky. Jinak jsem z Prahy kdy se našla dobrá duše co by mi to napíchla na diagnostiku bylo to fajn.

Odkaz ke komentáři

Zítra jdu na diagnostiku, tak jsem zvědavý, ale dneska jsem zjistil další průser, když za jizdy jako by našlapu brzdu, jako při výměně destiček, tak pedál ztvrdne a auto přestává brzdit!!!! Jinak mi brzda zabýrá tak v půlce chodu pedálu!! A to mám čerstvě udělaný komplet brzdy s odvzdušněním a výměnaou brzdovky.

Odkaz ke komentáři
Mně zabírá teda tak 2cm od vrchu, skoro na ťuk už to bere. To by mohlo být něco z posilovačem brzd.

Spíš jak na posilovač bych to vyděl na podtlakovou pumpu,kterou je ovládán jak posilovač tak podtlaky pro regulaci turba, které mě trápí víc jak brzdy. Když jsem ji sundal z vačky, zjistil jsem v drážce kam zapadá podtlaková pumpa je šílená vůle, což by mohl být celý problém a nebo je ta pumpa v hájí. Nevíte jak ho otestovat, abych ho nekupoval zbytečně a nakonec zjistil, že je to vačkou?

Odkaz ke komentáři

Tak na toto Ti mozem dat odpoved,lebo som si tym nedavno presiel. Tvrdol mi pedal,po 1 zabrzdeni uz na kamen. Ja debil namiesto skusania vsetkeho som isiel na istotu a menil som posilovac. Jasne ze zbytocne vydrbane 106 Eur. No a potom mi to uz nedalo,co som si pametal ked upchas prstom hadicu za cerpadlom podtlaku normalne musis citit jak saje,nie len tak ze prilepi kozu na prste. Aj zvuk motora mierne pocut ze ide inak jak zvysi podtlak a nakoniec ked to uvolnis tak pocujes jasne ten krasny zvuk cuuuucccc a pokial to nechas volne prisavat vzduch tiez ho pocut to prudenie vzduchu dnu.

Ja som sa nikde nedocital ani len kolko to ma mat nejaku hodnotu v Pa,zeby som zohnal minusovy manometer. Jedine som musel fyzicky skontrolovat a porovnat s inou O1 kolegu jak som na tom. No a potom spod ruky druha vyveva za 25 €.

Tak sa neodrb jak ja.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

:palec:

Co vy na to, pánové?

chci se zeptat jestli si vyřešil problem s výkonem.Já mám ten stejný problem,nad 3000rpm vůbec netáhne,ale do nouzaku nepadá.Budu vděčný za každou radu.

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...
  • o 5 let později...
  • o 3 týdny později...

Zdravim chlapi jsem tu novy a tak se tu zatim tematy probiram. Kdybych se nekde prehledl, kde se resi muj problem, odkazejte mne tam dekuji.

Jak bylo vyse psano mam problem s tahem motoru pri ruznych otackach. Nekdy jede, nekdy jak kdyby me tahnul nekdo zpet. Do nouzaku nepadam ale vic jak 130km/h se ji moc nechce. Doporucil by nekdo diagnostiku v okoli louny,most,kladno nebo sikovneho mechanika co by se ji podival na zoubek diky za kazdou informaci.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...