Přejít na obsah

MalejDoom Octavia III 1.8 tsi


Doporučené příspěvky

Ahoj.

 

Je to už pár týdnů co jsem začal sledovat tohle fórum, původně abych zjistil jak moc žere auto co chci a popř. ho porovnal s ostatníma. Za tu dobu jsem přečetl spousty témat (uplně celý, takže vím kdo v black listu nadával na PPL - pracuji tam :ph34r: ) a dozvěděl jsem se spousty veselých a užitečných informací :) . A dnes jsem se konečně dočkal a mohl si vyzvednout svoje vysněné auto. Kupoval jsem roční vůz, se značnou slevou orpoti ceně pořizovaci, leč stále v záruce ( 5 let / 100 000km) a nájezdem pouhých 8600 km. Jak napovídá název topicu je to benzínová 1.8. Volbu motoru, resp. tdi/tsi, jsem dlouho zvažoval. Ani na chvíli jsem nepřemýšlel o motorizaci 1.2 nebo dokonce 1.0. Chvíli jsem uvažoval zda pořídit 1.4 byť lepší výbavou, ale kdyz jsem zijstil že rozdíl ve spotřebě je celkem malý rozhodl jsem se, že se chci občas hezky z ostra povozit :lool:. Co se týče výbavy je to klasický referenční vůz. Základ je ambition + bolero a tempomat. Víc ani nepotřebuju ;)

 

Co se týče dalších úprav tak zatím nemám v plánu nic moc zásadního.

Interiér jsem si zatim vylepšil koberečkama a krytama na pedály alá RS. Do budoucna přemýšlím o ledkách a maxidotu (tady mam asi miliardu otázek, např. máli to vůbec smysl nebo co všechno si můžu nastavit na tom co mám). Exteriér je jasnej a to alu kola na léto. Strašně se mi líbí RS Gemini černy (a vím že jsou tu na prodej) ale mam z těch kol trochu strach jeikož na našich silnicích plných děr bych je určitě zničil...Pokud zůstanu u 16 tak asi Minoris. Dál zadní světla s LED a parkovací senzory. Poslední úpravou bude odstranění samolepek prodejce (i přes to že jsem byl nad míru spokojen s ochotou, zvlášť při rezervaci) a napelení samolepky OC :D

 

post-51390-0-41170900-1465327812_thumb.jpg

post-51390-0-45605400-1465327823_thumb.jpg

post-51390-0-61679500-1465327831_thumb.jpg

post-51390-0-92153600-1465327843_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Díky díky,

 

šetřit určitě nechci, nejsem tak bohatej abych utrácel za laciný věci :D Jinak Barva je to šedá metalíza v tp je F6F6.

 

Na Vášu a Rolbaře jsem tu četl samou chválu, takže až budu mít peníze na úpravy určitě se obrátím na ně :) Teď mám v plánu nahodit nějakou ochranu laku a jak jsem koukal na detailingclub forum není to snadná ani levná zábava pokud si to chce člověk udělat sám :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Tak jsem překročil 10000 společných km. S autem veliká spokojenost.

 

Celkem mě překvapuje spotřeba, na to že se nijak extra neloudám 7,4 dle výpočtu natankováno / km je slušné. Měl jsem strach že se nevejdu do 9. Palubní počítač ukazuje na nádrž běžně spotřebu o 0,3l/km méně.

 

Objevilo se občasné vrzání v interiéru, především při pomalejší jízdě na našich dálniční známkou placených tankodromech.

 

Na autě jsem toho zatím moc neměnil. Dovybavil jsem pouze interiér koberečky a RS pedály a opěrkou pod levou nohu. Exteriér mi upravil neznámý dobrodinec jež si zapůjčil dva disky z kol. Bez nic auto vypadá opravdu...divně.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Tak auto mám přesně na den rok. Jsem s ním velmi spokojený, parádně jezdí, musím zaklepat - nikde mě nenechalo :)

 

Překvapilo mě že na 18" kolech to není bugina jak mi všichni říkali, spousta lidi mě zrazovala, že přijdu o komfort atd. Nijak zvlášť negativně to nevnímám, ano občas něco cítim víc ale nic hroznýho.

 

Je pár věcí do budoucna co bych rád ještě doupravil ale vše v závislosti na penězích. Určitě bych chtěl černej rámeček masky, když jsem viděl co to všechno obnáší tak abych si na to vyčlenil jeden den. Ledky dozadu, časem není to levná věc a zatím se bez toho obejdu. Přemýšlím o chipu, ne že by to bylo slabý ale ... :D Poslední věc co se mi fakt moc líbí je interier z RSka, ty černočervený sedačky jsou něco přenádhernýho. Když jsem zjišťoval co by to stálo, odkládám to na neurčito :)

 

Dál jsem uvažoval nad snížením ale to asi škrtám definitivně. Není to žádnej "showcar" denně s tím jezdím a praktičnost je v žebříčku priorit vysoko.

 

Sumasumárum první rok:

 

společně máme najeto 19358 ( celkově 28040)

 

stálo to

-44180,22 korun za 1502l benzínu s průměrnou spotřebou 7,76l/100km

-7865 za 2x výměna oleje a filtrů, jednou v autorizovaném servisu jednou mimo

 

Mechanické zabezpečení

-8000

 

Dál jsem kupoval dvě sady pneu:

-18100 i s výměnou v pneuservise. Jednu starší sadu se mi podařilo poslat do světa za (+)2000.

 

Podařilo se mi sehnat vysněný kola

-17000 i se sadou zimních 18", který asi vyhodim

-1500 sady bezpečnostních šoubů

-1000 keramika na kola

 

Koberečky letní a zimní

-1100

 

RS pedály a opěrka pod levou nohu

-1300

 

Dál tu máme potřeby a chemii na mytí auta

-6243 nezapočítatelná položka jsou desetikoruny co zmizly ve vysavači a wapce :D

 

Voskování před zimou a s tím spojené umytí a dekontaminace laku od profíka

-2300

 

V neposlední řadě povinný ručení a havarijní pojistka

-15005 Allrisk, raději proti všemu

 

Celkem 121593,22 => 6,3 kč/km čekal jsem to horší, sice jsou do toho započítány nepovinný výdaje, ale pořád vím že jsem levnej když občas někoho svezu "za benzín"...

 

Protože jsem nikdy před tím auto nikdy nevlastnil, takže jsem ani nevěděl co provoz stojí je to pro mě zajímavý údaj. No co každá sranda něco stojí :)

 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Výlet do Varšavy z Prahy tam a zpět. 1400 km s průměrnou rychlostí 110km/h a spotřebou 7,8. Dálnici v Polskou jsou překvapivě dobry, žádný tankodromy. Ryhlosti 110/120 a 140 km/h jsou fajn. Čerpací stanice jsou dost dalekou od sebe a do teď jsem nepochopil značení :D jako zahlasí to že pumpa je za 5 km, pak za 3 km a pak zjistím že to je na další dálnici na kterou bych musel sjet :D

 

Celková unavenost nepopsatelná, cesta tam šla, zapomněl jsem si doma boty takže jsem tam odchodil skoro 20 km v pantoflích. Cesta zpět by se dala popsat slovy 100 kafí. Vyrazili jsme v 3 ráno a vrátili jsme se v půl 4 ráno v neděli.

 

Dva největší debilové co jsem na silnicích za ten den potkal nebyli poláci ale ani né tak překvapivě holanďani. Co ti dokážou vymyslet nad tím zůstává rozum stát...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

jj jel jsem pre Německo. Ona cestovni rychlost ktera se da udrzovat neni o moc vyssi, muzes to rvat kde to jde na 200km/h ale dalnice jsou plny aut a tu a tam je omezeni, takze bys porad jen zrychoval a brzdil a to bych jel za 11.

 

je to i se žebravym okem, nadrz jsem dojizdel v cechcach cestou do prace

post-51390-0-54472600-1504196178_thumb.jpg

Upraveno uživatelem MalejDoom
Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...