Přejít na obsah

skřípání(vrzání) spojkového pedálu ...


Doporučené příspěvky

Ahoj kluci potřebuji poradit , při sešlápnutí spojkového pedálu tak se ozývá takové skřípání (vrzání)nejvíc se to projevuje při horkém počasí nebo po jízdě po městě .Nejvíc to je slyšet pře vypnutém motoru.

Nevíte co mám zkontrolovat ,v případě promazat ?

Děkuju za každou odpověd :-)

jinak je to octavia 1,9 tdi 81 kw

Odkaz ke komentáři

i ten spojkový pedál musí být na čepu... co pro začátek kouknout tam a vzít ho WDčkem, nebo potřebuješ vzít za ruku a pak ještě pochválit? :-D
Někdy je řešení primitivně jednoduché, že s ním třeba není ani potřeba chodit na internet. Vlastní iniciativa ho obvykle vyřeší :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

I v autoškole se učí tzv. údržba, kde se očekává taková zručnost, aby byl člověk schopný dolít ostřikovače a vodu do chlazení... úroveň zručnosti v případě vrzání čehokoli je dle mě uplně obdobná... prostě se tam kurník kouknu, odkud ty zvuky jdou a udělám jednoduchou analýzu..
Pokud se tu takovýhle lidi budou ptát na stále stejné věci a manuálně zručnější se je budou snažit vodit za ručičku a psát sáhodlouhé elaboráty, po chvíli je to omrzí a přestanou radit uplně.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Přesně tak , jestě jsem neviděl mazat spojkový pedal WD :D ,no takže... levelv .. neser se do věci o kterých nic nevíš , píšeš tady akorát trapný hovna :D

kdyby vrzal pedál nebo jeho čep tak to asi poznám , Jedinej ...sopta ... dokázal poradit a má pravdu , děláto přítlačák .

 

Ano, píšu trapny hovna ale ty by sis bez nich bohužel ani neuměl poradit. Po válce je každý generál :-D to že to dělá přítlačák jsi pravděpodobně nezjistil sám - pokud ano, nepsal by jsi hned první příspěvek :-) díky bohu jsi dostal rozum a když tomu nerozumíš, dal jsi to někomu kdo tomu rozumí

Takže asi tak

Odkaz ke komentáři

ale víš jak.. rozšlapávání báboviček na písečku, šlapání na kuří oka, já to vím nejlíp, ty meleš hovna (s tím jsem nepřišel já) ... takovej bežnej kolorit když někdo poukáže na něco co druhý nezvládá a nemůže se cítit jako mistr .. psal jen o skřípání při sešlápnutí pedálu, dal jsem mu radu (ano, kriticky mířená, přiznávám), od něj žádná zpětná vazba nebyla a pak jen přišel se svým komentářem :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...