Přejít na obsah

Zvláštní chování palivoměru


Ropik

Doporučené příspěvky

Ahoj, koupil jsem do rodiny druhé auto OII Scout 2.0 BMM. A zarazilo mě, jak se chová palivoměr. Když natankuju plnou nádrž, tak ručička palivoměru zůstane viset před poslední čárkou(viz foto). Taky když člověk jede občas ručička klesne o 1-2 čárky níž a po chvíli se vrátí zpět. Když nastartuju a je v nádrži už jen rezerva, stane se, že ručička leží na dně a je to tak třeba 10km než se zvedne. Dojezd to taky ukazuje podobně, když je ručička na dně, je na dojezdu 0. Ale po chvilce se objeví 10, 20, 30 km a stoupa. Na mojí druhé OII 2008 FL 1.9 PD mi to nedělá. Nevíte co s tím? Díky za rady.

 

 

d8ba34f1cede8fff27418692da8701c5.jpg

Upraveno uživatelem Ropik
Odkaz ke komentáři

Přesně ten samej problém řešim už nějakej ten den. S tím navíc, že když zastavím byť na minutu, a mám v nádrži míň jak polovinu, začne palivoměr lítat jak zběsilej od půlky do nuly a zpět a na maxíku se objeví hláška natankujte palivo. Hláška na maxíku "zamrzne", nejde nikam přepnout a zůstává svítit i po vypnutí klíčku a někdy zhasne až po několika hodinách.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Cca před dvěma lety jsem začal experimentovat v LED diodama v osvětlění auta a od té doby dělalo problémy. Teď jsem vrátil všude klasiky a dalo to celkem pokoj. Palivoměr ukazoval až skoro do nuly uplně normálně a to jsem několikrát stál dost dlouho v koloně. Před tím nemyslytelné, červená na křižovatce cca půlminuta stání a ručička palivoměru dělala jak pošuk nahoru dolu.

Upraveno uživatelem Mirouch76
Odkaz ke komentáři

jj LED dokážou pěkně zblbnout elektroniku....

add nádrž 4x4

u předFL téměř žádná 4x4 neukáže plnou nádrž, u FL je jinak řešený palivoměr, 1drát navíc a tím přesnější údaj

velikost nádrže 60l..... i pokud nádrž celou vylejete, vysušíte, tak nelze plné množství natankovat, je to dáno konstrukcí - rozdělení kardanem na 2 sekce

je to i důvod proč se 4x4 nemohou účastnit economy run ood škodovky

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

To mi něco klluk mechanil říkal že u 4x4 jsou dvě čerpadla a porovnávají se snad údaje z obou a podle toho co ŘJ vyhodnotí pošle na palubku.

 

ad LEDky: vyměnit je zpět za klasický žárovky, už mi radil známej ze škodovky chvilku poté co to začalo zlobit, ale já nechtěl ani slyšet.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj,

 

tak ať jsem se ptal kde jsem se ptal, nikdo mi nebyl schopný poradit co s tím - prostě jako by to byla známá neodstranitelná vada scouta... Dost mě to trápí hlavně na dlouhých cestách do Alp :blink:

 

Pokud vím dobře, tak nikde v autě nemám vyměněné žárovky za LED, všude originál žárovky.

Upraveno uživatelem Ropik
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...