PedroO2 Odesláno Říjen 2, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2016 Ahojte, omlouvám se předem, pokud jsem přehlédl jestli se to tu už řešilo. Byl jsem s rodinkou na výletě do Jeseníků, při výjezdu táhlejšího kopce auto ztratilo výkon, začala kolísat rychlost otáček na volnoběh, po té se nešlo rozjet ani na jedničku, motor se choval jak kdybych tam měl 5ku a snažil se rozjet. Po třetím pokusu o zařazení jedničky a rozjetí se auto už normálně rozjelo bez sebenších problémů,ale při zabrání turba bylo slyšet jakoby byla někde ruplá hadice a jakoby někde v pravidelných intervalech utíkal pod tlakem vzduch a jemné pravidelné ciknání. Tento projev však neměl vliv na výkon ale při zátahu se yyto zvuky o hodně zvyšovaly, připadá mi že auto táhlo stejně. Takže výletu byl konec a opatrně jsem jel zpět domů. Po ujetí cca 150ti km v autě škublo a všechny pazvuky najednou utichly. Auto startuje normálně, nekouří, o něco méně táhne, jediné co zůstalo je tento skřípající zvuk vycházející z pravé části a značně větší vibrace celého motoru. Před výletem bylo natankováno tam jako vždy 25l. Jsem s toho nešťastný nikdo neví co to je a nechci něco zanedbat aby nedošlo k dalšímu poškození. Níže přikládám odkaz na video s tímto zvukem. Za každou radu budu všem moc rád. https://youtu.be/A1xIHy2-pVo edit: nepřipsal jsem že ŘJ eviduje pouze chybu žhavičky na 2hém válci, ale to už hlásí dva roky a nikdy nebyl problém. Jinak žádná kontrolka, žádná chyba nikde nic. :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Říjen 2, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2016 Mne to prijde jako KO setrvak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PedroO2 Odesláno Říjen 3, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 3, 2016 Mne to prijde jako KO setrvak. Zdravím, tak ano je byl to setrvák :/ co už. Nicméně, nyní po výměně zase pro změnu nemá auto výkon, jak kdyby nejelo turbo, žádná kontrolka nic, ach jo :( takže s tím jedu dnes znovu a uvidíme co to ještě bude dál. Doufám, že to nebude turbo. Přikládám foto setrváku. edit: Takže hotovo dokonáno auto jede bomby. Po výměně dvouhmoty a lamely spojky mi během asi 1km auto spadlo do trvalé "nouze" čili auto absolutně netáhlo turbo se nespouštělo. Byl problém jet do kopce 60km/h na trojku. Po následných peripetiích s N75kou a různými metodami typu hokus pokus jsem zjistil přerušené kabely u startéru, tam je takové kolínko kouek pod startérem. Takže jsem zlostí kabeláž vytrhal, znovu natáhl a napinoval nové kabely, ty ještě vtáhl do teflonové bužírky. Po smazání chyby z ŘJ (chyba plnícího tlaku) je již auto ready a "trhá" silnice. Takže možná se bude někomu hodit možná ne, ale já si do příště zapamatuju začít s tou základní věcí a to propínout kabeláž. Asi vlivem výměny dvouhmoty se někde naplnuly kabely v tom kolenu a pravdou je, že v té části byla izolace kabelů tvrdá jak šutr. Přeji mnoho zdaru při opravách. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.