zdenouch Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Drazí kolegové, můžete mi poradit jak postupovat při nastavení zesilovače? Vlastním 2 kanalový zesilovač Magnat Rock 4000 a subwoofer Mac Audio NITRO 250. Na propojení jsem si koupil set s kompletní kabeláží. Do zesilovače mám připojen jen jeden cinch a to bílej. Nastavení a připojení mám v pořádku, ale výsledný zvuk nejsem schopen doladit. Basy jsou nevýrazné přebuzené. Vlíná se tam nějaké rušení. Napájecí kabel a audio kabel jsou táhlé společně. Předem děkuji za pomoc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 (upraveno) Proč máš připojen jen jeden cinch? Radio nemá dva výstupy na SW? Samozřejmě předpokládám, že máš zapojeno do můstku. Jinak máš správně nastaveno na LPF, TY čtyři otočný poťáky nastav na minimum. A postupně dle ucha přžidávej. Začni LEVELem. Až na maximální hlasitost radia uslyšíš že začíná zkreslovat tak malonko uber a nech to tak. Potom tím LPF nastavuješ od kolika HZ ti ten woofer bude chodit. (nejnižší frekvenci). Jelikož máš zesík přepnutej na LPF tak tak tím HPF točit nemusíš. Bass EQ je na tobě, zase dle ucha. Rušení může být z tažení kabelů jedním prahem. Ne nadarmo se všude doporučuje tahat zvlášť. ;-) Jinak pokud by jsi byl odněkud poblíž tak není problém se domluvit a poladit. Ještě napiš jaké máš radio a co na něm pouštíš a posloucháš. Upraveno Březen 4, 2010 uživatelem Spooky1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenouch Odesláno Březen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Rádio mám Panasonic CQ-C1321N. Má linkový výstup. Na zesilovač mám připojit oba kanály ? Pokud mám zapojen jen jeden cinch ( bílej ) je tam slyšet malé rušení, když zapojím oba rušení zmizí, ale nedá se to poladit vůbec. Používám tyto výstupy . Jsem od Brna. Pomůže někdo ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Rádio mám Panasonic CQ-C1321N. Má linkový výstup. Na zesilovač mám připojit oba kanály ? Pokud mám zapojen jen jeden cinch ( bílej ) je tam slyšet malé rušení, když zapojím oba rušení zmizí, ale nedá se to poladit vůbec. Používám tyto výstupy . Jsem od Brna. Jo nech zapojeny oba. Taky je hodně velkej rozdíl zda máš nějaký nekvaqlitní MP3 nebo to zkoušíš na kvalitním audio CD... ;-) Jinak nejlepší by jsi měl najít někoho od Brna, vzít ho "na pifko" a aby ti to zkoukl. Já bych klidně pomohl,ale pochybuji, že se ti bude chtít dojet... Ten zesík jsi kupoval někde přez inzerát nebo od někoho "prověřenýho"? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sonyk02 Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Zkus kontaktovat člena kubiik ten pobývá dost času v Brně, určitě ti se základním nastavením pomůže případně dá kontakt na někho dalšího z Brna kdo se v tom vyzná víc. Jinak rady takovej malej základní návod jak to nastavit: http://autohificlub.cz/clanky/?id_article=48 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenouch Odesláno Březen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Jo nech zapojeny oba. Taky je hodně velkej rozdíl zda máš nějaký nekvaqlitní MP3 nebo to zkoušíš na kvalitním audio CD... ;-) Jinak nejlepší by jsi měl najít někoho od Brna, vzít ho "na pifko" a aby ti to zkoukl. Já bych klidně pomohl,ale pochybuji, že se ti bude chtít dojet... Ten zesík jsi kupoval někde přez inzerát nebo od někoho "prověřenýho"? Je to koupený přes inzerát. Tak doufám, že je to plně funkční. Zesik je ještě v záruce. Poslouchám radio a CD . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Sonyk: njn... jsem to nějak neměl na AHC čas hledat... :D zdenouch: Tak zkus Kubíka. Je celkem ochotnej a když bude mít chvilku tak ti určo poradí. Já do Brna jezdím občas,ale TO by mohlo býti na dlouho... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenouch Odesláno Březen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Sonyk: njn... jsem to nějak neměl na AHC čas hledat... :D zdenouch: Tak zkus Kubíka. Je celkem ochotnej a když bude mít chvilku tak ti určo poradí. Já do Brna jezdím občas,ale TO by mohlo býti na dlouho... Dík. Už jsem mu psal. Snad to pujde nějak doladit nebo to prodám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 ...tím LPF nastavuješ od kolika HZ ti ten woofer bude chodit. (nejnižší frekvenci)... LPFkem nastavujes prece frekvenci DO ktere to bude chodit, ne? to, cim nastavujes od kolika Hz to bude chodit je sub sonic filter... zdenouch: SZ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kaproš Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 (upraveno) Až na maximální hlasitost radia uslyšíš že začíná zkreslovat tak malonko uber a nech to tak. Trochu bych opravil výše uvedený příspěvek. Doporučuji na autorádiu nastavit hlasitost na 75% (maximální hlasitost bych tam nedával) a na zesilovači pomalu zvyšuj vybuzení (gain/level), dokud SW nezačne zkreslovat. Jakmile to nastane, tak vybuzení vrať o malý kousek zpět. Dolní propust (LPF) odděluje vyšší frekvence od nízkých tak, aby nebyl SW zatěžován frekvencemi vysokými. Upraveno Březen 4, 2010 uživatelem Kaproš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Kaproš: 75% Je fajn,ale 100% je jistota.,.. Znám to když pak někoho necháš v autě a on ti otestuje woofer. Nic příjemného... Proto 100% na jistotu... Nemusíš se hlídat aby jsi nepřejel a neusmažil to... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenouch Odesláno Březen 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 Ahoj kolegové, dnes jsem našel odpověd na můj problém. Problém byl v zesilovači. Dal jsem jinej ( Blaupunkt GTA 260 ) a stím to hraje parádně. Chtěl bych vám poděkovat za vaše rady ohledně nastavení zesilovače. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 7, 2010 Sdílet Odesláno Březen 7, 2010 Nemáš chlape za co. Hlavně aby ti dopadla reklamace a že jsi zjistil problém... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.