Přejít na obsah

Jak nastavit zesilovač

Doporučené příspěvky

Drazí kolegové,

můžete mi poradit jak postupovat při nastavení zesilovače? Vlastním 2 kanalový zesilovač Magnat Rock 4000 a subwoofer Mac Audio NITRO 250. Na propojení jsem si koupil set s kompletní kabeláží. Do zesilovače mám připojen jen jeden cinch a to bílej. Nastavení a připojení mám v pořádku, ale výsledný zvuk nejsem schopen doladit. Basy jsou nevýrazné přebuzené. Vlíná se tam nějaké rušení. Napájecí kabel a audio kabel jsou táhlé společně. Předem děkuji za pomoc.

post-1262-1267691556_thumb.jpg post-1262-1267691581_thumb.jpg post-1262-1267691610_thumb.jpg post-1262-1267691623_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Proč máš připojen jen jeden cinch? Radio nemá dva výstupy na SW? Samozřejmě předpokládám, že máš zapojeno do můstku.

Jinak máš správně nastaveno na LPF, TY čtyři otočný poťáky nastav na minimum. A postupně dle ucha přžidávej. Začni LEVELem. Až na maximální hlasitost radia uslyšíš že začíná zkreslovat tak malonko uber a nech to tak. Potom tím LPF nastavuješ od kolika HZ ti ten woofer bude chodit. (nejnižší frekvenci). Jelikož máš zesík přepnutej na LPF tak tak tím HPF točit nemusíš. Bass EQ je na tobě, zase dle ucha. Rušení může být z tažení kabelů jedním prahem. Ne nadarmo se všude doporučuje tahat zvlášť. ;-) Jinak pokud by jsi byl odněkud poblíž tak není problém se domluvit a poladit.

Ještě napiš jaké máš radio a co na něm pouštíš a posloucháš.

Upraveno uživatelem Spooky1
Odkaz ke komentáři

Rádio mám Panasonic CQ-C1321N. Má linkový výstup. Na zesilovač mám připojit oba kanály ? Pokud mám zapojen jen jeden cinch ( bílej ) je tam slyšet malé rušení, když zapojím oba rušení zmizí, ale nedá se to poladit vůbec. Používám tyto výstupy . Jsem od Brna. Pomůže někdo ?

post-1262-1267695474_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Rádio mám Panasonic CQ-C1321N. Má linkový výstup. Na zesilovač mám připojit oba kanály ? Pokud mám zapojen jen jeden cinch ( bílej ) je tam slyšet malé rušení, když zapojím oba rušení zmizí, ale nedá se to poladit vůbec. Používám tyto výstupy . Jsem od Brna.

Jo nech zapojeny oba. Taky je hodně velkej rozdíl zda máš nějaký nekvaqlitní MP3 nebo to zkoušíš na kvalitním audio CD... ;-) Jinak nejlepší by jsi měl najít někoho od Brna, vzít ho "na pifko" a aby ti to zkoukl. Já bych klidně pomohl,ale pochybuji, že se ti bude chtít dojet...

Ten zesík jsi kupoval někde přez inzerát nebo od někoho "prověřenýho"?

Odkaz ke komentáři
Jo nech zapojeny oba. Taky je hodně velkej rozdíl zda máš nějaký nekvaqlitní MP3 nebo to zkoušíš na kvalitním audio CD... ;-) Jinak nejlepší by jsi měl najít někoho od Brna, vzít ho "na pifko" a aby ti to zkoukl. Já bych klidně pomohl,ale pochybuji, že se ti bude chtít dojet...

Ten zesík jsi kupoval někde přez inzerát nebo od někoho "prověřenýho"?

Je to koupený přes inzerát. Tak doufám, že je to plně funkční. Zesik je ještě v záruce. Poslouchám radio a CD .

Odkaz ke komentáři
Až na maximální hlasitost radia uslyšíš že začíná zkreslovat tak malonko uber a nech to tak.

Trochu bych opravil výše uvedený příspěvek.

Doporučuji na autorádiu nastavit hlasitost na 75% (maximální hlasitost bych tam nedával) a na zesilovači pomalu zvyšuj vybuzení (gain/level), dokud SW nezačne zkreslovat. Jakmile to nastane, tak vybuzení vrať o malý kousek zpět.

Dolní propust (LPF) odděluje vyšší frekvence od nízkých tak, aby nebyl SW zatěžován frekvencemi vysokými.

Upraveno uživatelem Kaproš
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...