Přejít na obsah

VÝMĚNA MOTORU AUM ZA AUQ


Doporučené příspěvky

Čau chlapi,

Po výměně motoru AUM za AUQ (z anglického auta, najezdil jsem s tím cca 1000km a bez problémů) vyměnil jsem celý komolet Motor s turbem všechny hadice, původní zůstala jen hadice ke cooleru cooler a hadice ke klapce, klapku jsem vyčistil byla pěkně zarostlá, bov, N75 a váha vše odzkoušeno a ok. Jednotka za AUM zůstala je tam chip na cca 140kW. Se známým jsme dělali diag a žádné chyby to nehazi, jen při sešlápnutí plynu to je prostě liné ve 3500 otáček auto přestane jet, (log za jízdy), turbo přestane tlačit, hodnoty jsou nižší než mají být. Nevíte čím by to mohlo být? Může to být řídící jednotkou? RJ jednotku z rsa mám, tak kdyžtak ji tam dám, to není problém, děkuji za případné rady.

Odkaz ke komentáři

Je to jednoduche dej tam jednotku z rs : urcite to bude s oznacenim sj.( anglie)

 

Problem je ze to mas kdo vi jak poladene, navic rs ma jine vstriky, timto muzes motoru i ublizit. Dej tam co tam ma byt a pak bude vse ok. Timto muzes i turbo rozsekat, ventily muzes podpalit atd..... Bacha nato a co nejdrive tam dej tu z rs.

Odkaz ke komentáři

Koukám do ETKY na ty vstřiky a objednací číslo je pro AUM i AUQ stejné, jediný rozdíl co tam vidím je výfukové potrubí. Což mě před lety potvrdil i pan Janda z Cimbu a to potrubí podle jeho zkušeností dělá rozdíl na chipu mezi AUM a AUQ kolem 8KW výkonu navíc. Když v ETCE kouknu na AGU tak tam jsou opravdu jiné vstřiky a i turbo.

Odkaz ke komentáři

to slysim poprve ze ma auq jiny vyfuk, maximalne ale jen prvni dil? mam zadni dil z rs a prumer trubky porad stejny. ja si u sebe delal 3palcovy prvni dil, tedka jeste budu davat misto stredu trubku a necham jen konec. takze rozdil mezi auq a aum je maximalne tak v softu, ten extra tlumic na turbu co ma rs je zbytecnost na zabirani mista

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Čau chlapi ... náhodou jsem se po dlouhé době kouknul na oct. forum ... hele mám AUM-ko ... no je dovezené z německa cca před 5 lety. jak tu řešíte tu výměnu jednotky za jednotku z RS ... jaká to má být a má ji tu někdo k prodeji? A t stačí jen přecvaknout a jede se? Nebo je potřeba ještě neco nastavovat?

 

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...