Přejít na obsah

Nelze nastartovat

Doporučené příspěvky

Ahoj, procetla jsem nekolik diskuzi k teto problematice, ale preci jen ty "me" symptomy ne vzdy odpovidaly... Tedy - v lednu jsem si poridila bazarovou Octavii r.v. 2000 1.8T 20V LPG. Dojizdim kazdy den do prace, tam i zpet celkove 60km + nejake to popojizdeni na nakup atd. Byla jsem upozornena, ze pokud bych auto odstavila na tyden napr.kvuli dovolene a nebylo by kazdy den v provozu, tak alarm vybije baterii a auto nenastartuji. OK, nic takoveho v planu nebylo, auto kazdy den jezdilo, vse v poradku. Pak ale zustalo od patecniho podvecera do nedelniho odpoledne stat, tehdy jsem potrebovala odjet a nic - nenastartovala jsem. Kontrolky v prvni poloze klicku ok, ale pak vse vypnuto, nereagovalo, zhaslo...Tehdy jsme auto nahodili pres kabely a baterii dobili (podotykam ze ta ale byla davana nova pri koupi v lednu). Situace se opakovala minuly vikend - sobota dopoledne cca v 10h zustalo stat a v nedeli v 16h uz neslo nastartovat. Opet pres kabely... A nyni ve stredu odpoledne zaparkovano, dnes rano zadna sance nastartovat. Na diagnostice zadny problem, kdyz kazdy den jezdi, tak ok...ale beda nechat den stat...Pokud je tu jiz stejne tema, omlouvam se za spam.

Odkaz ke komentáři

Vypadá to, že ti něco v autě odebírá víc proudu, než by mělo. Alarm nemůže za týden, nebo dokonce jen několik dní vybít baterii. Chce to zjistit, na kterým okruhu pojistek je ten zvýšený odběr a pak už zjistit konkrétní zařízení. Šikovný kutil, nebo autoelektrikář by to měl najít.

Odkaz ke komentáři

Nejjednodušší a nejrychlejší je změřit odběr na baterce a v případě vysokého odběru postupovat vytahováním pojistek. Zbytečně nad tím nelaboruj, protože tím jen ztrácíš čas a buď to proměř sama, nebo to dej někomu, kdo to zvládne.

Je to tak.

Sám jsem jednu autobaterii utahal instalací různých extra světýlek a výmyslů. (Různé Arduino projekty)

Problém VŮBEC nebyl ve spotřebě těch udělátek.

Problém byl v tom, že pokud jsem vzal napájení pro ně ze špatné napájecí větve (některé jsou hlídané elektronikou vozu), pak se auto odmítlo přepnout do "SPÁNKU" a drželo v provozu další spotřebiče.

Ve výsledku tak bralo kontinuálně třeba 2A, což baterku za dva dny vyšťaví.

Funguje to stejně jako s nevyspaným člověkem.

Auto se musí dostat do režimu spánku, kdy jsou odpojeni žrouti energie a v provozu je snad jen centrál, případně alarm.

Odesláno z mého Lenovo Z90a40 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...