Přejít na obsah

Škoda Superb nebo Roomster-Elektromobily

Doporučené příspěvky

ja bych jen dodal jednu vec jak se tady vsichni rozcilujou nad dojezdem:

90% lidi ma sve soukrome auto na jizdy maximalne 80km denne - z toho samozrejme pro zacatek vsichni vychazi takze se neni cemu divit vazeni..

tak já patřím do těch 10% ;)

Odkaz ke komentáři

Ten dojezd: problém je ten, že pak musíš auto den nabíjet.

Jinak by dojezd nevadil, eletrika je všude, takže stačí malý automat něco jako parkovací hodiny, které budou skoro všude, kam hodíš prachy a nabiješ si auto.

Problém, který se musí vyřešit je, aby dobíjení trvalo v řádu minut. Pak už nebude žádný problém.

Odkaz ke komentáři

Asi půl dne na pomalé nabíjení, ale výkonné nabíječky jsou, ale ty už se napájejí ze 400V zásuvky a dokážou ti nabít baterie i za 30 minut. 400V 63A dělá zázraky s nabíječkou. :D Výstupní kabel 300A není zas tak moc. Něco jako pořádné startovací kabely. :P Akorát se toho nesmíš dotknout rukama, takovou pecku asi nepřežiješ. ;)

Ty automaty ukazují v TV, jak by měla vypadat budoucnost a ještě rychlovýměnu baterií do 3 minut. Ale tohle nechám na budoucnosti, jak vše dopadne. :lol: Záleží jak se budou elektromobily vyvíjet co se týká uložení baterií, pokud budou ve spodu a budou se měnit jako baterie v MT, tak by se ti roboti na výměnu mohli prosadit, každopádně ty automaty na karty budou. Ale bude se týkat jen moderních a my budeme závislý jen na zásuvkách, ale na druhou stranu, ty baterie budou jen naše. :D

Odkaz ke komentáři

Vždyt napsal blbost, co jiného mám odpovědět? Nemůže srovnávat ropu kterou nikdo doma nemá a i kdyby měl, rafinaci doma neudělá, v případě energie je vše jinak, každý ji má doma a je možné si ji sám vyrobit. Proč by ČEZ stavěl za miliardy dobíjecí místa, kam by jim nikdo nejezdil, kdyby byla energie drahá? Každý by si nabíjel doma nebo u soukromníků. Kdyby chtěl mít drahou enerdii na dobíjecích místech, musel by všem domácnostem zvednout ceny. Tohle je snad logické. Jen blbec by tohle nepochopil. A co se týká záplaty do státní pokladny u nás? Museli by vybírat na něčem jiném. A ostatním vyspělým státům už taková ztráta tolik neublíží.

Odkaz ke komentáři

karátku..napsal pravdu....ty peníze budou chybět tak je stát vemze jinde...udělí ti poplatky za auto atd....neboj..ani to mají spočítané....

a až se tu rozšíří miniauta na eletriku a o benzínové nebude zájem a ceny spadnou tak si konečně koupím W12 6L :huh: :) :palec: ať eletrikáři vidí kdo na to má....páč mít těch 20haléřů na el. bude mít každá socka :lool: :lol:

neeeee...............................jako optavdu si nemysly že pak budeš jezdit zadara...sen by to byl pěkný..ale takhle to nebude, a dokud šejkové řídí svět ropou na které sedí tak alternativní pohony nebudou...

Odkaz ke komentáři

Podle mě to zas horký nebude, hlavně aby jsme se toho dočkali, u nás bude ještě dlouho trvat, než bude mít 50% obyvatelstva elektrický pohon a zatím bude jako druhý vůz, pro většinu na kratší vzdálenosti. :smich: Podle mě ropa s cenou dolu nepůjde (a proč taky). A také jsem psal, že si stát záplatu vezme z jiných zdrojů.

Vsemi, to jako kdo jezdí za pár haléřů je socka? A víš jak drahé jsou elektromobily? A baterie? Daleko dražší než většina aut tady. :P :lol: Zatím je nový elektromobil nejlevnější za 500 000,-.

Ale budou alternativní paliva i když ropa poteče. A hlavně výroba elektřiny je mnohokrát levnější než benzínu. Ve světě je nadbytečná elektřina, která se musí spotřebovat, nedá se bohužel skladovat.

Každý si myslí tu svoji pravdu tak je zbytečné se hádat a necháme se překvapit, zatím pár roků budu jezdit skoro zadara a pak se uvidí. :) :)

Odkaz ke komentáři

Zalepit díru v rozpočtu uvalením nějaké daně na elektřinu, nebude tak hrozné. Nebude to veliké zdanění, protože elektřinu používájí všichni narozdíl od aut. Takže malá daň malé zdražení udělá velké peníze takže na tom my co používáme auta vyděláme. :P

Zajímalo, by mě jak to auto funguje v zimě není s tím problém?

Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Slovo odborníka, málokdo si tohle uvědomuje :P :lol:

V zimě není žádný problém, elektromotor se nemusí zahřát a vyrazí okamžitě, nemusíš startovat. :D. Po otočení klíčku se natlakuje posilovač na brzdy, tak si auto trochu "poprdí". :D Baterie se prohřejí hned po sešlápnutí plynu (vysoké proudy baterie prohřejí cca 100 až 300A) a při nabíjení se může použít předehřev, což je malá topná spirálka, která se spouští při nabíjení, ale spíše dobrá pro trakci, moderní LiFePo už nepotřebují předehřev. A co se týká teploučka pro pasažéry, používá se bud elektrické topení nebo bufík na naftu nebo benzín. :) Bufík se dá dálkově ovládat a člověk už má předehřáto. :) Závěr: V zimě se není čeho obávat. :smich:

Odkaz ke komentáři

osobně si myslíž že ideální řešení by bylo E85........stačí malé úpravy stávajících motorů,podpora zemědělců,ekologie,obnovitelný zdroj....atd.....

nepůjde jen o drobné zvýšení cen el...osobně si myslíž že zavedou silniční daně atd..poplatky za auto a podobně...takže to nevýjde extralevně a stát na tom bude stejně..i líp :palec: všechno je o penězích

"Vsemi, to jako kdo jezdí za pár haléřů je socka?"........................... :wub: kdyby měl ty peníze na to aby živil velkého 4litra tak si nekupuje malé auto se spotřebou za 20hal. :palec: :palec: ale to je jen můj osobní názor.....

Odkaz ke komentáři

VSemi: to by nebylo ideální řešení. Zemědělci by začli pěstovat palivo, a žral by jsi co? :palec: Potraviny by byly drahé a nedostatkové. Lidí je čím dál tím více. Orné půdy čím dál tím méně.

Karátek: Já myslel jestli to té baterce neškodí. Nesníží se kapacita?

Odkaz ke komentáři

Dakie, vidím to stejně, nejdůležitější je rodina (mám 3 děti) a pak to ostatní. :palec:

Vsemi, není zbytečně živit takový 4litr? Podle mě zbytečnost, tady nejde ani tak o prachy, jako spíš o frajeřinku, na běžné užívání stačí bohatě 2litr a méně. Já bych to nechtěl, mám raději elektromobil než svoji octu. :wub: Tohle je zas můj názor. :palec:

Zabiaku, normálním startovacím bateriím mráz škodí a ve vybitém stavu hrozí roztržení, podobně je na tom trakční baterie. Ale LiFePo neobsahuje ani olovo, ani kyselinu s destilkou nebo GEL. Nehrozí zničení mrazem a kapacitu ztrácí minimálně i v mrazu (do -35°). Jediné co nesnášejí a zničí baterie spolehlivě je vybití pod 80% kapacity, proto je v elektromobilu hlídání napětí baterií a jakmile klesne napětí na 70V, motor se vypíná a nejede, jen se dá nouzově dojet pomaličku k zásuvce, ale baterie trpí jak pes. :) Proto je lepší nabíjet včas. :palec:

Odkaz ke komentáři

Na kvalitní ornou půdu se nedávají, věřím, že tam bylo obilí a ted už tam je sol. panel, ale půda byla pravděpodobně horší kvality. Na kvalitní půdu se obilí nedává. :palec:

Uznávám, trochu nám ta údajná ekologie pozměnila svět, spíše jde o prachy, ted mají smůlu s výstavbami a vykupováním.

Odkaz ke komentáři

Ze sol. panelů je totiž dražší výroba kW než od ČEZu. Jde o neekologický projekt a když je něco fakt eko, tak se neprosadí jen tak, z toho neteče korunka.

Stejné jako ze zákazem žárovek, nemají eko náhradu a přesto zakážou prodej. Fakt na hlavu. :palec:

Z mapy nic nepoznám, ale je cca 40 ode mně a i u nás je jedna na horší půdě. . Nejsem zemědělec, abych kvalitu poznal. :palec:

Odkaz ke komentáři

Až na ten radoaktivní odpad. Dal by se zpracovat dále, už je vyvinutá technologie a nic se neděje.

Též nechápu tu výrobu, výroba panelů je drahá a náročná na výrobu a pak ta likvidace bude děs za 20 až 30 let.

A je mi jasné, nechceš a nechtěj. Máš jasno a to je dobře. :palec: Já mám také jasno. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...