Přejít na obsah

Vybíjení autobaterie

Gorbash

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám takový problém a to, že se mi po pár dnech vybije autobaterie, když vozidlo stojí. Nyní jsem se dal do měření odběru proudu skrz autobaterii. Po zamčení auta se mi ukazuje odběr 710mA a cca po 8min se sníží hodnota na 20-30mA, což by měla být správná hodnota po uspání. Jenže po cca 2min hodnota znovu vzroste na těch 710mA aniž by se s autem manipulovalo. Proto bych se rád zeptal, zda někdo s tímto jevem má zkušenosti. Chci se vrhnout na měření s postupně vytahováním pojistek, ale nevím, jestli to má cenu, když auto se v pořádku uspí, ale po těch 2 min se zase probudí. Nemůže to být chyba v nějaký řídící jednotce?

Děkuji za vaše názory

Odkaz ke komentáři

Autorádio jsem měnil, ale tento problém už byl předtím, když bylo v autě originální rádio, akorát až teď to chci začít řešit, předtím jsem startoval přes kabely přes náhradní baterii. I tak jsem vyzkoušel vyndat pojistku na autorádio a výsledek stejný. Dnes jsem několik hodin dělal měření. Výsledek je takový, že někdy se to uspí po 9min a po 2 minutách se to probudí, někdy se to uspí a neprobudí, někdy se to uspí po 1 minutě a někdy se to neuspí vůbec. Je normální, že když odemknu auto, tak odběr vyskočí na 3,5A a po zhasnutí vnitřních světel to spadne na 0,7A? Když jsem vytáhnul pojistku č.15 na jednotku vnitřního osvětlení, tak po odemčení to skočilo hned na 0,7A. Dále jsem vytáhnul pojistku u motoru F2 - páčka stěračů a páčka směrových světel a po třech pokusech uzamčení se vždy auto uspalo po 1 minutě a odběr proudu se ustálil na 20mA, což by bylo super, ale vytažením této pojistky při zapnutí klíčku nenaskočí žhavení atd., tudíž ani nejde nastartovat, nezapne se ani rádio, takže si myslím, že přes tuhle pojistku je připojený větší okruh? Kdyby se to chovalo po každé stejně, tak se postupně povytahují pojistky a něco by se zjistilo, ale takhle se to chová po uzamčení vozu pokaždé jinak.

Děkuji za info

Odkaz ke komentáři

No ja delal tyto merici pokusy pred vymenou autoradia a pak hned po vymene za cinske androidove, abych odhalil pripadny rozdil, zustalo to ale stejne. Probuzene uz nevim, jestli zralo 2 A nebo kolik, mam to nekde zapsane. Ale vim, ze po zamceni dalkacem to hned spadlo na 0,7 A a velmi rychle, do pul minuty asi to slo pod 0,3 A, respektive asi 230 mA na citlivejsim rozsahu. A po rade minut to spadlo temer k nule. Proc se ti to probouzi neodhadnu, ale jinak nez vytahovanim pojistek a spoustou pokusu to neodhalis. Nemenils treba nejake zarovky za ledky a nezustavaji lehounce prosvitat i po zamceni auta? Vim, ze s tim meli problem lidi, co nepouzili pridavne rezistory.

Odkaz ke komentáři

Ledky mám na svícení SPZ a ty jsou zapojený přes rezistor. Když vyndám pojistky, aby nesvítily, tak výsledek je pořád stejný. Jinak nevíš, co je všechno napojený na tu pojistku F2 v motorovém prostoru. Dle manuálu (páčka stěračů a páčka směrových světel), ale po vytažení a strčení klíčku do zapalování se nerozsvítí žádná kontrolka na budících a tudíž ani nelze nastartovat. Při měření, když tam mám 0,7A odběr, tak po vytažení téhle pojistky do vždycky spadne na 0,02A.

Odkaz ke komentáři

nestačím se divit, co se tu probírá....

-osazením ledek do vnějšího osvětlení nezpůsobí odběr

-F2 je pojistka podvolantového modulu, je k němu připojena spínačka, proto nelze nastartovat.

-odběr se měří jednak multimetrem při ODPOJENÉM spínači kapoty a po 20 minutách a zamčeném autě, ale hlavně i přes diagnostiku aby se vidělo, jestli usnou všechny datové sběrnice

-pokud se k ničemu nedojde, odpojují se dodělávané věci

- odpojování alternátoru

- odpojování jednotlivých pojistek a současné zjišťování změny odběru

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

Já mám doma diagnostiku, ale bez toho, aniž bych otočil klíčkem v zapalování se mi nepřipojí k autu, ale asi jak jsi psal, tak ty stavy CAN sběrnice se jedou jiným způsobem než kompl. diagnostika jednotlivých sekcí auta. Včera jsem dal nabytou baterii do auta, dělal tak 3h měření a ráno už jsem nenastartoval. Zámek kapoty mám pomocí šroubováku sepnutý, aby si auto myslelo, že je kapota zavřená, každé měření provádím cca 20 min a pokaždé s jiným výsledkem, ale to už jsem psal výše. Takže postupné vyndavání pojistek je trochu nereálné, když nemůžu věřit, jestli se to auto uspalo nebo ne. Už jsem to měl u 2 autoelektrikářů, ale po týdnu mi to vrátili s tím, že nic nenašli. O žádném dalším nevím. Jsem z jihu Čech z Písku, kdyby jsi o někom věděl, byl bych moc rád, klidně bych i auto někam dovezl a nechal ho tam nějaký čas. Díky

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...