Přejít na obsah

jindra999

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    338
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele jindra999

  1. Dnes jsem po hrozně dlouhé době chtěl udělat v autorádiu aktualizace a pustil si z mobilu hot spot. Wifi se sice připojí, ale hlásí, že nemá přístup na internet. Tak jsem to zkusil se třemi domácími wifi routery, jeden z nich byl v minulosti opakovaně s tím rádiem používaný a vždy vše šlo. Teď nic nefunguje. A co jsem dnes googlil, tak se s tím potýká spousta lidí. Nezáleží ani na značce autorádia, zmiňovali to u celé řady značek, a verzí Androidu. Já mám Android 6.0.1. Někomu prý pomůže změnit v systému pod datumem a časem, z automatického na ruční, vybrat si časové pásmo. Ale to mi nic nedělá. Vám to připojení funguje, neřešil tohle už někdo v poslední době?? Díky
  2. Díky všem za díky. Dlouho jsem tady nebyl. Na polaritě snímače nezáleží.
  3. jindra999

    jiri

    Na Alíkovi prodávají tvrzené sklo s přesnými rozměry, jeden dokonale pasoval na moje rádio. Ale nelepil jsem ho, mám displej poškrábaný, sehnal si nové krycí dotykové sklo, ale nebyla ještě chuť si to přehodit. Na nový displej bych to dal neprodleně. U mého modelu je povrch dotykového displeje měkký, už jsem tady tenkrát psal, že při zoomování mapy se mi doslova zaseknul nehet do displeje. Vyloženě jako zadrhnul a výsledkem byla rýha. Kterou se marně snažil rozleštit zubní pastou a přidělal si tam mikrošrkábance ještě kolem. Tak mě to štvalo, že jsem si od prodejce rádia nechal poslat přímo z fabriky nové dotykové sklo za 25 EUR, ale pak se mi to ve výsledku nechtělo kuchat a instalovat.
  4. jindra999

    jiri

    GPS anténu mám vyvedenou do kastlíku uprostřed palubky nahoře (měl jsem tam vyvrtanou díru z dřívějška, je na spodu jen tenký plech, ale musí se vrtat uprostřed, protože po stranách je rozvod vzduchu z topení). Kabel jsem nechal delší, takže ji můžu vyhodit kdykoli přímo na palubku za jízdy, ale není to potřeba, signál je perfektní. S tím, že asi dvakrát za ty dva roky nebyl signál vůbec a musel jsem restartovat rádio. Takže problém může být s horším přijímačem GPS u některých modelů nebo kusů.
  5. jindra999

    jiri

    Musíš někde v menu najít povolení obrazu za jízdy. Předpokládám, že to Isudar má. Moje androidové rádio to tam má v extra settings kam je heslo tuším 123456 případně ještě 78 pokud si to nepletu.
  6. jindra999

    jiri

    Pokud jsi to dal za klíček, tak tam nemůžeš mít napájení pořád, pak by ti to vybíjelo baterku. Změř si proud po vypnutí všeho, vč. počkání, až usnou jednotky, už nevím jak dloho, do pár minut jsem to testoval. A rádio celé tmavé, tím myslíš displej? Měl by jít regulovat jas v několika krocích, já na to měl extra HW tlačítko, ale přemapoval jsem si funkci na jinou, tak už to nevyužívám, jas je dost vysoký.
  7. jindra999

    jiri

    Já ji umístil přímo pod SPZ, je pěkně schovaná v mřížce. Problémek je, že ukazuje stranově převráceně (L/P), pro ten účel podélného parkování to ale nevadí. A taky tím, že je nízko, tak mám pocit, že jsem od auta předemnou ještě daleko, ale ve skutečnosti je už můj nárazník blízko jeho. Protože prostě koukám moc dospod auta předemnou a ne do oblasti největšího výstupku nárazníku. Naklonit ji nahoru ale nechci, protože pak je obraz oslňovaný sluníčkem. Zapínám si ji minimálně.
  8. jindra999

    jiri

    Já nevím, co řešíš za složitosti. Couvací se zapojí do vstupu pro zadní kameru, napájení se bere z couvacího světla, funguje to výborně a automaticky. Zapínat si ji ručně je blbost, to prostě člověk dělat nebude, při každém zařazení, takže tam ta funkce bude využitelná jen při složitém nacouvávání do těsného místa. A přední kamera jde do AV IN nebo jak to tam mají označené a zapne se ručně, nadefinovaným HW tlačítkem pokud ho rádio má, příp. SW. Zapínám jen při složitých manévrech mezi dvě auta podél. Napájení mám brané někde přes klíček z pojistkovky, z místa, kde jsem dřív měl dobastlenou USB nabíječku pro navigaci a ta teď není potřeba. Nečetl jsem vše, pokud řešíš nějaké detaily co mi unikly. Jinak mé řešení po ručním zapnutí přední kamery umožní dál nic nepřepínat a při manévrech dopředu-dozadu, se obě kamery samy přepínají. Zadní při zpátečce a přední se tam automaticky vrací jako naposledy navolená funkce. Proto stačí zmáčknout jen jednou na začátku manévrování.
  9. Aha, tak 70 km je moc, já teda jezdil jen po městě, často odbočoval na křižovatkách a bylo to těch 22 km. Jenže tomu předcházely různé pokusy s diagnostikou, dle návodu se snažil vše vyladit. Tak jsem tam třeba něco nastavil správně a pak se to chytlo po načtení dat z provozu. Doporučuju zajet do servisu kde dělají diagnostiku a zvládnou to rozchodit.
  10. Psal jsem to o pár příspěvků výš. Prostě s tím jezdi, co nejvíc do zatáček, ono to naskočí samo.
  11. jindra999

    jiri

    Že tam nikde za rádiem nenajdeš 12V za klíčkem bych se divil, ale můžeš si to natáhnout přímo z patřičné pojistky.
  12. jindra999

    jiri

    Tato rádia mají příjem výborný: http://alturl.com/pi47u tak bych neexperimentoval s něčím, co bývá problematické a řeší se to ve fórech, takže to není problém jednoho kusu.
  13. jindra999

    Dobijení

    Tak on má 62 Ah baterku, tak bych klidně nechal 90 A, ale pro jistotu ověřit, co tam patří originál.
  14. jindra999

    Dobijení

    Při dobíjení mi to ukazuje asi 14,1 - 14,3 V, těch 13,5 V by bylo celkem málo. Neměl jsi tam originál altík? Těch hodnot bych se držel. Pokud nevíš, jaký tam patří, tak zjisti v servisu dle VIN. Ale co jsem se díval v eshopu, tak 90 i 120 A varianty jsou možné u 1.8 T. Záleží jakou baterku s tím chceš krmit a jestli je to s klimou nebo bez. Mám 1.6 MPI s klimou a katalog skoda-dily.cz ukazuje, že mám mít 140 A altík, což mi přijde docela hodně. Musím se někdy kouknout, co tam vlastně mám.Osvědčilo se mi brát vše dle VIN a ne naslepo. Kolega dal naslepo olej do převodovky a jde mu těžko řazení. Já si zavolal do Autonovy Brno a dal co mi řekli, řazení jde perfektně.
  15. jindra999

    Dobijení

    To jo, ale já nepředpokládám, že by 1,5 r baterie byla vadná, s tím jsem se v praxi elektrikáře nikdy nesetkal, za dvacet let. Ale po dvou letech už můžou odcházet šmejdské značky. Ta Varta by pět let měla dát. Nejlepší jsou originál baterie, co samostatně (asi) ani nekoupíš (v identické kvalitě), jen s novým autem. Tam je od kolegů vyzkoušena životnost 9 a 9,5 roku. To by věděl někdo z výroby, jestli fakt ty TOP dávají jen do nových aut nebo i do prodejní sítě, dle zkušeností s výdrží máme podezření, že tak dobré kusy se prostě samostatně koupit nedají. To jsem ale odbočil. Zkratem jsem myslel někde na vozidle, předpoklad je, že to bude altíkem. Ona se oprava nemusí podařit stoprocentně, v práci jsme altíky svého času spravovali, občas se prostě nezadařilo. Resp. mohl se vyměnit regulátor, ale následně odešla dioda nebo naopak, příp. se vyměnila jedna dioda v můstku, ale odešla vzápětí jiná, takže je lepší cený můstek dát nový.
  16. jindra999

    Dobijení

    Pokud tam nebude vyloženě zkrat, tak i u vadné baterky při dobíjení uvidíš plné napětí z altíku a při šlápnutí na plyn to poroste o desetiny V. Baterku dobij nabíječkou a změř zátěžákem, multimetr nestačí. Já si dokoupil z Aliexpress takový hříbek do CL zásuvky, který měří napětí (navíc i teplotu a slouží jako USB nabíječka), tam vidím napětí baterky v první poloze klíčku a po nastartování vidím, kolik mi to dobíjí. Šikovná věc. Ale protože je u oktávky trvalé napětí po vytažení klíčku v CL, tak jsem si přepojil přívod CL u pojistek, aby se to s klíčkem vypnulo, jinak bych musel hříbek pořád vytahovat.
  17. Tak na tuto věc už si někdo loni stěžoval, jestli tady nebo na sousedním fóru nevím. Snad někdo poradí.
  18. jindra999

    jiri

    Buď na Ali vybrat pouze od prodejců, co uvádí možnost poslat z EU nebo na amazon.de vybrat prodejce, co to má např. v Německu na skladě. Pokud to pofrčí z Číny, tak je potřeba přičíst dph 21 %, clo tuším 15 % a poplatek České Poště býval 300 Kč, pokud to nezvedli. Musí se jim dát poprvé plná moc, pak už se o to starají automaticky.
  19. jindra999

    jiri

    Něco jako úsporný režim, že to vypne displej, ne? Musí to být v menu, ale mám iGO předinstalovaný od Číňana, dokonce v češtině a obrazovku mi to nevypíná.
  20. Jo, to je pravda, zapomněl jsem, že se muselo vypnout automatické rozsvícení zadních světel.
  21. jindra999

    jiri

    Tak v rámci EU clo a dph neplatíš, takže neváhej a toč.
  22. jindra999

    jiri

    No jak by, prostě do poslední koruny zaplatíš DPH 21 %, clo tuším 15 % (liší se podle kategorie zboží a nevím to jistě) a poplatek České poště za proclení, tuším 300 Kč. Vypočítává se to z ceny zboží vč. dopravy a budeš muset doložit screeny z eshopu i banky, takže nejde naflignit, že rádio stálo 30 EUR.
  23. Kontrolní a napouštěcí je ten samý. A jde to. Jen je dobrý vypustit starý olej do předem ocejchované nádobky, aby se tam dalo to samé množství. A při nalívání to zvednout heverem, aby tam dalo potřebné množství nalít, ona je hladina kousíček nad kontrolním otvorem. I tak mi vyteklo tuším 1,6 litru, nepamatuju si přesně. Na napouštění je potřeba PET s hadicí a trychtýřkem nebo já použil 1000 ml pístovou plničku.
×
×
  • Vytvořit...