Guest premik22 Odesláno Březen 16, 2010 Sdílet Odesláno Březen 16, 2010 Mám OCT1 sedan 2002 1.8T 4x4 . Semtam mě to v zimě láká vypnout ESP na parkovišti se vyblnout jako s čistokrevným WRC ale potom trochu auto smrdí (asi haldexka) jako nějaká guma spálená. Nevíte někdo jestli se nemůže něco posrat? V manuálu je psaný tuším že vypínat u 4x4 ESP jen když se někde zahrabete a nemůžete vyjet. Dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Březen 17, 2010 Sdílet Odesláno Březen 17, 2010 No pokud blbnes uricte blbnes i se spojkou, ze? Ona take dokaze pekne smrdet. Ale take treba ABS-ko, nebo jestly se u 4x4 pri vypnutem ESP ne vypina ASR tak to take muze smrdet. Ale spis to bude od spojky. Posrat by se nemnelo nic, a ESP muzes vypinat jak chces ne jenom gdyz se zahrabes. To jsou podle mne nesmilsy. Ale urcite lepe poradni negdo gdo s tim ma zkusenosti vice nez ja. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Březen 17, 2010 Sdílet Odesláno Březen 17, 2010 Na nějaký velký blbnutí to není ani tak, zadek ti zabere stejně až když ti prohrabuje předek, takže na nějaký EVO zapomeň, to bys musel upravit jednotku haldexu tak aby byla pořád sepnutá a o tom že to tak někdo má jsem slyšel jen asi dvakrát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 17, 2010 Sdílet Odesláno Březen 17, 2010 sportovní řídící jednotka haldex stojí 25tis..................pak máš permanent 4kolu...........ale kdo ví jak pak dlouho vydrží ten haldex...není dělaný na trvalé sepnutí... OCT je prostě přodohrad a hotovo............. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 17, 2010 Sdílet Odesláno Březen 17, 2010 Problém je v tom, že octavia 4x4 nemá stálý pohon zadní nápravy jako třeba Evo. Zadek se připíná při podhrábnutí..... Což bylo řečeno. Já osobně bych moc nepokoušel osud. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Březen 17, 2010 Sdílet Odesláno Březen 17, 2010 sportovní řídící jednotka haldex stojí 25tis..................pak máš permanent 4kolu...........ale kdo ví jak pak dlouho vydrží ten haldex...není dělaný na trvalé sepnutí...OCT je prostě přodohrad a hotovo............. Na týhle jednotce ale pořád není možnost trvalýho sepnutí, pokud myslíš tu co se tady prodává v některých eshopech, tam jen snad jen rychlejší reakce a asi zabírá dřív. Ale třeba čajíček ve fábii 4x4 to má udělaný že si může spínat jak chce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 17, 2010 Sdílet Odesláno Březen 17, 2010 ta Ř. jednotka je dělaná tak že haldex je trvale sepnutý....takže permanent 4kola....alespoň ta co sem viděl já, borec to měl dotažené z DE a dával za to 25fíků. ale co na to haldex to nevím.....není dělaný na trvalé sepnutí.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest premik22 Odesláno Březen 18, 2010 Sdílet Odesláno Březen 18, 2010 každopádně pri vypnutém ESP hrabou včechny 4 kola naráz mám to ověřené...ale to jsem jen zkoušel jestli to jde...právě že haldexka pokud není potřeba tak ji systém odstaví...pokoušet osud by se taky nemuselo vyplatit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Březen 18, 2010 Sdílet Odesláno Březen 18, 2010 ta Ř. jednotka je dělaná tak že haldex je trvale sepnutý....takže permanent 4kola....alespoň ta co sem viděl já, borec to měl dotažené z DE a dával za to 25fíků.ale co na to haldex to nevím.....není dělaný na trvalé sepnutí.... Tak to je mozny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukaRS Odesláno Březen 27, 2010 Sdílet Odesláno Březen 27, 2010 haldex je nesmrtelnej,pokud mu člověk pravidelně dopřeje výměnu oleje... sprinteři s TDi který mají nesmysl krouťáku to mají taky zapínací a našlo by se pár závodníků který to mají jako najížďák a taky zapínací na vypínač nikdy to nebude jako EVO , ale zablbnout se dá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr (dastax) Odesláno Květen 29, 2010 Sdílet Odesláno Květen 29, 2010 Toho smradu bych se zas tolik nebál, protože na 95% to bude smrad z gum. I když blbneš na ledu, tak ti budou trochu smrdět gumy, to je ozkoušeno z jiné čtyřkolky. Prostě ne vždy ta guma jen klouže a taky se zahřeje... Haldex na tu zátěž stavěnej nebude (aby byl pořád zaplej), ale znám jednoho kluka, kterej stavěl OI 1.8T 4x4 a jezdili s tím rally. Pak taky postavil OII R32 4x4 a taky s tím jezdili rally :) Kdo tu chodí na www.rs-klub.cz , tak ho určité zná 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.