Styceksamusam Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Nechal jsem si zrepasovat turbo na me ockte 66kw 2003. Do 120 jelo super pak přestala táhnout ale žádná kontrolka se neukázala,váha vzduchu ok, hadičky ok,ventil 75 ok, ale teď po repasu auto začíná táhnout až nad 2000. je špatně repas? 0 Quote Link to comment
pavel71 Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 a když vypneš a zapneš motor tak zas táhne? jetli jo tak ti dle mě vázne regulace a přesně pro todle sem si do svýho kupoval nový 0 Quote Link to comment
Styceksamusam Posted September 6, 2017 Author Share Posted September 6, 2017 Po tom repasu to jede pořád stejně .vypnutí klíčku pomohlo před repasem. 0 Quote Link to comment
Majkrs Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Možná ti nastavili jinak regulaci turba. A kdy ti zabíralo před repasem,jestli okolo 1800ot.,tak bych řekl,že ti jinak nastavili regulci turba. Možná ti nastavili jinak regulaci turba. A kdy ti zabíralo před repasem,jestli okolo 1800ot.,tak bych řekl,že ti jinak nastavili regulci turba. Ale turbo po repase ti nepojede vždy úplně stejně jako nastavené od výroby,které nebylo nikdy otevřené. Regulaci nastavují docela přesně,stejně jak byla,teda pokud to je solidní servis na repasy. Jde to myslím i trochu poladit přes řídící jednotku. Ale pokud by si nastavil jinak regulaci,tak aby ti zabíralo dříve,tak by se ti mohlo přefukovat. 0 Quote Link to comment
Styceksamusam Posted September 7, 2017 Author Share Posted September 7, 2017 No je pravda že tu regulací na turbu tak tak zmáčknu.u Golfa jde ó polovičku lehčeji.predtim tlačilo tak 15-1600 hezký do sedačky ,hrabačka ,teďka vůbec. 0 Quote Link to comment
Majkrs Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Někde na fóru sem četl,že někomu taky zabíralo okolo 2200ot. a po vyčištění egr ventilu,který měl zasraný jak sviňa mu zabíralo 1700-1800ot. Do toho bych šel první. A pokud ani to ne,tak možná nějaký turboservis,kde se ti na to mrknou a když ani to ne,tak ČIP 0 Quote Link to comment
Styceksamusam Posted September 8, 2017 Author Share Posted September 8, 2017 Na egr jsem koukal ale zasvihanej moc nebyl ale zkusit ho vyndat a vyčistit to můžu je to hlavně zadarmo,nebo to mám skusit zaslepit tou podložkou tu už mám nachystanou asi dva roky?. 0 Quote Link to comment
Majkrs Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Zaslepit to můžeš zkusit. A jen se zeptám. Proč si dával turbo na repas? 0 Quote Link to comment
Styceksamusam Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 No jak jsem psal nahoře do 120 to jelo krasne pak to přestalo táhnout. A po opětovném vypnutí a zapnutí klíčku zase jela. Zatím toho lituju teď je to linejsi asi ó třetinu jak rozjezdy tak i jízda samotná za plynem už to moc nejde. 0 Quote Link to comment
Majkrs Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Prvně bych překontroloval všechny tlakové a podtlakové hadičky,dost často se třením ošoupou,jestli někde není není nějaká prasklina a možná i to píchnout na diagnostiku,jestli třeba není nějaká vadná váha vzduchu. Vím,že si psal,že je vše OK, Určítě bych zajel k někomu,kdo tomu rozumí nebo s tím má zkušenosti,aby přeměřil tlaky v hadičkách z turba a do turba. Co sem tak četl,tak hodně lidí psalo,že měli vadnou váhu vzduchu. 0 Quote Link to comment
Styceksamusam Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 Tak jsem dneska vytáhl erg a jo byl zaprasenej ale už je cistej bez efektu. Váhu jsem dával z druhýho auta ta je nová.jen mě zarazilo to že na regulaci jak je ta matka na té tycce tak je volná není nijak dotahla. A hadičky jsem dnes dal komplet nový. A napíchnout no mám kabel ale nemám program ?. 0 Quote Link to comment
Majkrs Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Tak to určitě nebude dobře, jestli je volná. Měla by být určitě zajištěná proti otáčení 0 Quote Link to comment
Styceksamusam Posted September 13, 2017 Author Share Posted September 13, 2017 Ta matka s kratší šipkou je volná. To nastavení se provádí tou jak je ta delší že? 0 Quote Link to comment
Majkrs Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Ta co je volná slouží myslím na zakontrování proti povolení. Tady si můžeš přečíst něco o nastavení regulace. http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=29465 http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=133549&sid=5e911e390348ca4974c1889e54d1f215 0 Quote Link to comment
Styceksamusam Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 Problém vyřešen bylo tou regulaci,sice prcacka na 4 hodiny ale už jezdí jak za mlada.musel jsem si hodně zašroubovat a hotovo.diky za rady. 0 Quote Link to comment
Majkrs Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Tak hlavně,že jsi to dal do kupy. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts