Melomania Odesláno Září 25, 2017 Sdílet Odesláno Září 25, 2017 Ahoj, ve zkratce k autu: rok výroby: prosinec 2009, bez DPF stav km: cca 136 tis. chip ze 77 kW na 96 kW dělán cca září 2016 (kupováno už s tím) Začal jsem sledovat houkání turba (zvuk sovy) při větším sešlápnutí pedálu rychlosti - možná však již houkalo předtím, jen jsem to nevnímal. Poslední dobou sleduji úbytek oleje, kterému je teď rok (chci měnit vždy po roce). Příslušný olej jsem dolíval, nikde nic neteče, ale po delších trasách začne zase svíti kontrola a olej fyzicky opravdu ubyde. To houkání bych přisuzoval chipu, který uvažuji zálohovaným binárním souborem vrátit zpět. Nějaké postřehy v této souvislosti? Jak se postavit v tomto případě k načipování - vrátit/nevrátit? Děkuji za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Září 25, 2017 Sdílet Odesláno Září 25, 2017 (upraveno) i když čip sundáš, tak turbo bude houkat dál, je mechanicky poškozené, pokud přes něj jde olej do sání/výfuku (ve velké míře) je to rozhodně špatně Upraveno Září 25, 2017 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Melomania Odesláno Září 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Září 25, 2017 Chápu správně, že by za mechanické poškození mohl ten chip?Aby olej ubývat standardně, pomůže tomu co? Chip bych i tak měl odstranit, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milis258 Odesláno Září 30, 2017 Sdílet Odesláno Září 30, 2017 (upraveno) Repasovat turbo bych řekl já pokud bere olej. Upraveno Září 30, 2017 uživatelem milis258 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Říjen 3, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2017 To je co kdyby....když už si to tak koupil s chipem. Já bych to vrátil zpět nebo pokud chceš mít chip, tak si zajeď za někým dobrým a odbrzdi to a popřípadě se udělá nový chip. Zkontroluj hadice od turba, pokud je tam hodně oleje dole v hadicích, tak ho nech asi udělat...ikdyž hodně lidí asi jezdí než to klekne úplně. To už je na každým. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Říjen 3, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2017 Turbo je spotrebny náhradný diel takže sa mohlo jednoducho opotrebovat chip s tym nemusí mať nič. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Melomania Odesláno Říjen 3, 2017 Autor Sdílet Odesláno Říjen 3, 2017 Omlouvám se, že reaguji se zpožděním. Problém s olejem vyřešen, měl jsem povolené hrdlo (uzávěr) pod krytem motoru, takže olej z vesela cákal ven... Zatím ten chip nechám, turbo houkne (nic hrozného) hlavně když pustím rychlost ve větších otáčkách. V listopadu jdu taky na stk, tak uvidím, jestli to projde na emisích, mám ele. uzavřen egr ventil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Listopad 16, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2017 Pokud je motor ok, tak projdeš i s EGR off, pokud to dělal někdo rozumnej rozumně. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.