Radas Odesláno Říjen 13, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2017 (upraveno) Zdravím Vás přátelé OctaviaClubu Chtěl bych Vám představit zapojení autokamery+ vedení kabeláže do naších vozů. Tento návod je pro O2 FL, ale jistě poslouží i majitelům Octavia 1,O2 PF a Octavia 3 + atd. Instalace: Prověřit místo umístění kamery, která je dle vyhlášky stanovena na místo, které nepřekáží výhledu z pohledu řidiče. Popisovaná varianta je tedy u zpětného zrcátka, ale je možná jiná volba v prostoru neporušující tuto vyhlášku. Příprava napájení: Malinko jsem upravil konektory s výstupu napájení . Je třeba rozebrat původní napájecí konektor, provést odstranění původní kabeláže a navést napájení požadované kabeláže.Myslet na nasazení převlečné koncovky před samotným pájením Následuje vedení kabeláže Nástroj na zasunutí pod stropnici jsem použil PVC díl abych ji neponičil. Pokud máte bág tak doporučuji vedení na levé straně sloupku pod plastem. Není potřeba řešit odstranění případného plastu pro držení park lístku. V případě aktivace bočního bagu nebudete omotání kamerovým kabelem Následné zapojení do pojistkové skříně Místo připojení vstupního napětí pro autokameru se může vzhledem k ročníku a modelu vozu lišit. Na ověření dostupného napětí doporučuji použít Voltmetr, který nám na základě zapnutí zapalování ukáže aktivní + 12V napětí a po vypnutí zapalování neaktivní +12 V napětí. Některé výstupy využívají i napětí + 5 Voltů(nepoužívat) Použil jsem přípojnou patici s úhlem zalomení 90° poněvadž za použití přímé patice nelze zavřít boční kryt.Může se lišit u Octavia 1,O2 PF,Octavia 3 atd. Jako registraci na používání autokamery je zde článek. Upraveno Prosinec 25, 2023 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blackvipermw Odesláno Červen 6, 2024 Sdílet Odesláno Červen 6, 2024 Mohu se zeptat, jestli bylo nutné pájet a měnit konektor? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.