Přejít na obsah

Chyba INSP service

Guest enormy

Doporučené příspěvky

Zdravim, koupil jsem si škodu Octavii 1 už tedy s tím, že když je studená, tak nedrží otáčky a chcípe.

Po chvilce ohřátí už to tolik nezlobí. Poté je problém, že na palubním displayi to občas píše chybu INSP service

a vozidlo znovu chcípe ale jen když vyřadím a držím spojku. Nedělá to pořád, jen občas, spíše jen tehdy, když to píše tu chybu.

Nejdřív mi někdo říkal, že by to mohla

být váha vzduchu ale vůz má plný výkon.

Dále jsem slyšel, že by to mohla být škrtící klapka. Já tomu bohužel nerozumím a auto potřebuji

na ježdění do školy. Děkuji za jakoukoli radu a omlouvám se předem, jestli jsem to napsal někam jinam než to patří :smich:

Odkaz ke komentáři

Enormy-To co ti píše palubka INSP,tak to znamená běžnou údržbu-olej,kontrola kabelů,chlad.kapaliny,atd.To není chyba,to je běžná věc vozů s hlídanou údržbou.Jestli ti to chcípe tak můžeš bez diagnostiky zkusit zkontrolovat podtlakové hadičky jestli jsou těsné nebo nejsou sesmeknuté.Dále za pár korun jde experimentálně vyměnit teplotní čidlo,popř zkusit vyčistit škrtící klapku a mrknout na vzduchový filtr.Na váhu bych to neviděl pokud ti auto valí naplno.To by ti netáhlo a to bys určo poznal.Zkus ještě napsat přesný typ motoru(1.6-55nebo74nebo75kw)Může jít i o lambda sondu před katalyzátorem,ale to ti určitě prozradí diagnostika.Zkus pokontrolovat ty výše uvedené věci(to skoro nic nestojí)a kdyby nic,tak to hoď na diagnostiku,ale někde kde jim důvěřuješ a kde ti opravdu dají radu kde je problém.Jinak budeš platit a platit a to jen za pokusy že to je ono a kdesi cosi.Hold jít na to jak na škoďárnu stodvacítku s kladivem a šroubovákem bohužel už nejde.Hodně zdaru.

Odkaz ke komentáři
Zdravim, koupil jsem si škodu Octavii 1 už tedy s tím, že když je studená, tak nedrží otáčky a chcípe.

Po chvilce ohřátí už to tolik nezlobí. Poté je problém, že na palubním displayi to občas píše chybu INSP service

a vozidlo znovu chcípe ale jen když vyřadím a držím spojku. Nedělá to pořád, jen občas, spíše jen tehdy, když to píše tu chybu.

Nejdřív mi někdo říkal, že by to mohla

být váha vzduchu ale vůz má plný výkon.

Dále jsem slyšel, že by to mohla být škrtící klapka. Já tomu bohužel nerozumím a auto potřebuji

na ježdění do školy. Děkuji za jakoukoli radu a omlouvám se předem, jestli jsem to napsal někam jinam než to patří ;)

zdar tak INSP je tu už posána víš toe jasný a co se táká chcípání na 99% je to škrtící klapka yndat vyčistit nadat z5 a pokud možno VAGEM nastavit do základního nastavení je to práce tak na 2 hoďky pokud tomu nehovíš nechej si to udělat :)

Odkaz ke komentáři

No dyť vo tom mluvim. Vono se řekne vyčisti klapku, jenže jenom se podívat jestli je vůbec špinavá je problém. Buďto musíš sundat hadici od sání a někdo ti musí šlápnout na plyn aby se klapka otevřela a tys tam vyděl- a v tom případě ti to určitě vyhodí chybu váhy vzduchu (takže potřebuješ pc abys to smázl), nebo jí musíš manuálně odklopit a tim jí stejně rozhodíš a musíš jí přez VAG nastavit. Někde nahoře v té hlavě fóra by mělo stát: ,,Koupily jste oktávku, kupte ještě kabel a stáhněte VAG'' ;)

Odkaz ke komentáři

jenže když jí necháž nasaivit jak ty říkáš jen odpojením baterky tak to kolikrát nepomůže(skoro vůbec) kolísání otáček je u benzínových octávek běžná závada a jo to škrtící klapka prostě chce vyčistit neřeš tu věc která má velmi jednoduché řešení prostě si kup nějaké rozpoušťedlo štětec a pusť se do toho :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Já sem to tady taky řešil a ptal se lidí než jsem čistil svou klapku. Někdo mi tady psal že se nastavení přez VAG dělat nemusí, někdo že jo. Tak sem sjezdil veškerý mechaniky co znám a většina mi jich řekla že je to stoprocentně lepší přejít tim VAGem a proto sem to pak nechal udělat (já sem měl klapku při čištění sundanou). Píšu jen svoje zkušenosti. A mít doma ten kabl je podle mě potřeba, protože jezdit s každou maličkostí ke známému mě nebaví.

Odkaz ke komentáři
jenže když jí necháž nasaivit jak ty říkáš jen odpojením baterky tak to kolikrát nepomůže(skoro vůbec) kolísání otáček je u benzínových octávek běžná závada a jo to škrtící klapka prostě chce vyčistit neřeš tu věc která má velmi jednoduché řešení prostě si kup nějaké rozpoušťedlo štětec a pusť se do toho :rolleyes:

základní nastavení při odpojení baterky a při nastavení vagem je uplně stejné.. to mi nikdo nevymluví!!!!

Odkaz ke komentáři
základní nastavení při odpojení baterky a při nastavení vagem je uplně stejné.. to mi nikdo nevymluví!!!!

když myslíš vymlouvat ti to asi nemá cenu :rolleyes: hádat se s tebou nemíním !!!!!!!!! už jsi to vůbec nikdy přes Vag zkoušel?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...