Přejít na obsah

Samovoľné spustenie ventilátorov

Robis

Doporučené příspěvky

Pozdravujem. Mám Octaviu 1, r.2000, motor 2,0 benzín, 301000km.

Po vypnutí motora a vytiahnutí kľúča sa spustia obidva ventilátory na chladiči.

Po zasunutí a otoční kľúča v zapaľovaní sa nerozsvieti žiadna kontrolka. Auto je totálne bez elektriky okrem ventilátorov, tie točia na plné otáčky asi až do vybitia baterky. Asi píšem preto, lebo pri normálnom režime a jazdení sa stáva, že ventilátory po zastavení a zamknutí ešte pár sekúnd možno minútu točia a dochladzujú. A minulý piatok som takto odstavil auto a o tri hodiny som už naštartoval. Myslel som si že som zabudol vypnúť svetlá.

Vo štvrtok, asi pol hodinku po príjazde z práce som posúval auto a po vytiahnutí kľúča sa znovu roztočili oba ventilátory a tiež vypadla komplet elektrika. Po cca 3minútach som odpojil baterku, aby prestali točiť .

Po pripojení batérie išlo všetko ako normálne.

V piatok po cca 5 minútach jazdy mi mojou vinou zhasol motor a po opätovnom naštartovaní hneď´ zdochol a spustili sa ventilátory a zhasli kontrolky a auto zostalo bez elektriky, nanešťastie na križovatke v meste. Po cca 2 minútach (keď ma obišli veštci trúbiaci nedočkavci,) som otvoril som kapotu a vtedy samy sa prestali točiť. Mohol som naštartovať a odísť, elektrika išla normálne akoby nič.

Nesvieti žiadna kontrolka, nič nesignalizuje poruchu.

V pondelok idem k autoelektrikárovi na VAG, ak ma zoberie.

Stretli ste sa už s takouto chybou?

Čítal som o spustených ventilátoroch aj tu na fóre ale vypadnutú elektrinu nespomínal nikto.

Ďakujem za info.

Robis

Odkaz ke komentáři

Takže, po pripojení na diagnostiku u autoelektrikára žiadna chyba nezistená. Vymenil mi tri poistky a to bolo všetko.

Doteraz som na octavii nejazdil.

Ale dnes ráno po cca 10min jazdy cvakol jeden zámok na dverách, vyplo sa rádio rozsvietila sa kontrolka CHECK a ABS to trvalo cca 3-4 sekundy. Motor išiel stále = nebolo cítiť žiadne šklbnutie, ako že by sa vypol. Pokračoval som ďalej a zopakovalo sa to ešte dvakrát, ale bez cvaknutia zámku.

Čo to môže byť?

Odkaz ke komentáři

Pravdepodobne som našiel závadu.

V skrinke na batérii bol uvoľnený ten najhrubší červený vodič z očka-objímky. A bol dosť začiernený-opálený.

Rozobral som to vyčistil, prebrúsil a stlačil - ako sa dalo. Uvidíme za pár dní či to bolo ono. Skúsim vymeniť to očoko za nové a dám to niekde stlačiť.

A budem skúšať.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...