Akino Odesláno Prosinec 25, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 Ahoj, podle návodu zde nalezeného jsem vyměnil mikrospínač v zámku řidičovo dveří u Octávie 1,9 TDi 2001 L&K, protože při otevření dveří málokdy rozsvítili stropní osvětlení. Když jsem mikrospínač vyměnil a zapojil celý zámek do dveří, tak jsem ho vyzkoušel tak, že jsem do zámku zacvakl šroubovák (tím jsem simuloval zavření dveří). Takto mikrospínač funguje na výbornou. Když ale dveře skutečně zavřu, tak stále signalizují, že jsou otevřená (svítí kontrolka a stropní osvětlení). Přijde mi to, jako by ven zámek byl nějak špatně vymezen. Zkoušel jsem to jakkoliv seřizovat a stále po zabouchnutí stejné. Když dveře zaklapnu, ale úplně nedobouchnu, tak vše zhasne. Jakmile je dobouchnu, zase se rozsvítí. Mám tedy opačný problém než většina uživatelů, kterým dveře po otevření nesignalizují. Problém se zamykáním nemám, protože zamykám fyzicky klíčkem, protože ač mám dálku, tak po výměně baterií mi na klíčku stále svítí červená dioda a jakýkoliv pokus o párování nefunguje (druhý klíček nemám). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 25, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 Zkusil jsi ty dveře úplně zavřít, ale zámek mít v ruce mimo dveře? Podle tvého popisu mi to připadá, že máš přelámaný dráty v průchodce dveří a při zavření se ti prasklé dráty navzájem dotknou a tím dají signál, jako že jsou otevřené :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Akino Odesláno Prosinec 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 No vidíš, tohle je přesně rada, kterou jsem potřeboval. Respektive jiný úhel pohledu. To by mohlo odpovídat. Já stále žil v tom, že problém bude v zámku, tedy v tom kolečku (nebo co to je), které mačká na mikrospínač. Když je zámek zacvaknutý, tak stačí velice malý pohyb k tomu aby spínač zmáčkl - nezmáčkl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 25, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 To kolečko by muselo být vyditelně vydřené a to se asi nestane, protože je tvrdší než plast na mikrospínači. Podle mě to bude ta kabeláž... Takže ji celou vytáhni ven ze dveří a zkontroluj popř. od konce (co prochází průchodkou dveří) odmotej takových 30cm té černé textilní izolace a zkontroluj samotné kabely jestli nejsou popraskané a zoxidované... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Akino Odesláno Prosinec 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 Já nejdřív zkusím ten zámek zase vyndat a zavřít dveře, tím zjistím, jestli je problém v kabelech nebo v samotném zámku. Ale dostanu se k tomu asi až na konci týdne. Dnes jsem v práci a zítra se mi nebude chtít nic dělat :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 25, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 V pohodě, pak dej ale vědět, jak jsi dopadl ;) Fuj, dnes být v práci, to není vůbec pěkný... :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Akino Odesláno Prosinec 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 ne to skutečně není, kdyby to alespoň nebylo 24 hodin pak dám vědět. mám toho k řešení mnohem více (xenony, dálka, zatékání, plechařina), tak se budu zřejmě dotazovat i v ostatních vláknech :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 25, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 24h, tak to je ještě lepší :wallbash: V pohodě, od toho forum je, aby se lidi ptali ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Akino Odesláno Únor 2, 2018 Autor Sdílet Odesláno Únor 2, 2018 Tak jsem se k tomu konečně dostal. Problém v kabelech nebyl. Problém byl v zámku a to ten, že mám rozdrbaný ten plast (nebo guma) co je do něj zabalen ten mechanismus, který se zacvakává do očka na kastli. Vyřešil jsem to tak, že jsem za 790,- Kč koupil komplet nový zámek (druhovýroba) a vše funguje jak má. Navíc u tohoto nového zámku je již nějaká něco jako ochrana mikrospínače v podobě nájezdového plíšku, tak snad to nějaký čas bude fungovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.