Přejít na obsah

Zvuk základního audia Octa1 kombi


Doporučené příspěvky

Přešel jsem na Octavii z Kie Ceed a upřímně jsem zděšen kvalitou zvuku standardních repráků. Mám v Octě vepředu středobas a výšku, vzadu jen výšku (tedy 6 repro). Rádio Becker. Všechny repra hrají, ale jak je to zapojené (jestli dobře) netuším. Balance a fader reagují správně.

Standardní audio v Ceedu bylo pro normální poslech doslova špičkové, ale v Octě to zní jako z mobilu - žádné basy, zastřené výšky.

Můj dotaz - opravdu je základní zvuk tak špatný? A co s tím udělat? Nechci do toho dávat hodně peněz, protože to mám na běžný poslech (běžný žánr) a běžnou hlasitost. Pouze nechci, aby to byl zvuk telefonního sluchátka.

Prosím tedy o vaše informace z praxe - zajímá mě jak velký efekt mají následující úpravy:

1. nové přední repro (kategorie cca 1000,- Kč)

2. mdf podložky

3. vytlumení dveří

Odkaz ke komentáři

Octa má z výroby buď 4 reproduktory (předek) nebo 8 reproduktorů, tzn. předek: 2x středobas a 2x výška a zadek: 2x středobas (v kufru) a 2x výška (zadní dveře u kliky). Pokud ti v kufru nic nehraje, tak je možné, že jsou repráky KO.

Co se týká kvality reprodukovaného zvuku, tak u sériových repro je to fakt velká bída, takže pokud chceš mít kvalitnější poslech, tak tě výměna reproduktorů nemine.

Odkaz ke komentáři

Těch repráků v kufru jsem si všiml až po vašem upozornění - jsou tam :palec:.

Když jsem však oddělal přední mřížku, tak je mi začíná být jasná ta "kvalita" zvuku - viz. foto.

Akorát když jsem chtěl zpět nasadit tu mřížku, tak docela problém. Vždycky mi jeden rožek zůstal nezacvaklý, no a když jsem zabral, tak mřížka u zámku praskla.

Je na nasazování nějaký fígl?

 

repro octavia.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
V ‎16‎.‎3‎.‎2018 at 15:15, Konny napsal:

Co se týká kvality reprodukovaného zvuku, tak u sériových repro je to fakt velká bída...

Tak je to opravdu tak. Myslel jsem si, že potíž je u mého vozu s autorádiem Becker, případně jeho zapojením na repro, ale opravdu je zvuk příšerný u jedničkové Octy všeobecně. Koupil jsem teď druhou Octu1, voňavku 2003 STYLE s 8 repro a orig. rádiem Symphony a ať to nastavím jak chci, zvuk pořád jak z telefonního sluchátka.

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...