Přejít na obsah

Zátah turba a jiné.

Doporučené příspěvky

tak zatah znatelny je, je to jeste stara rotacka, tam je turboefekt znat. Jinak myslim, ze do tehle motoru snad nikdo fritovaci olej neleje, ja to jeden cas lil do stary Toyoty (rok 1993), tam to bylo docela v pohode, ale do tehle auto urcite ne. Realnou spotrebu si musis zkusit sam, myslim, ze realny je s hodne lehkou nohou v lete na 15" tak za 4.8, ale to uz musi byt mazec... jinak normalni kombinovana spotreba je treba 5.3-5.5

Odkaz ke komentáři
Zdravím, je znatelný zátah turba u 1.9 TDi 66kW? Reálná spotřeba? Jak dlouho se motor ohřívá? Hlavně v zimě. Leje někdo do nádrže i fritovací olej (čistý)? Nemám zkušenosti, tak mě neukamenujte. :palec:

Zdar co se týká zátahu je to znát velmi rychlý nástup a tím pádem i pád prostě ještě stará škola od vw tzn. velmi rychlý nárůst ve středních otáčkách a člověk má pocit že řídí daleko silnjší vůz než ve skutečnosti je spotřeba je u rotačky velmi slušná životnost motoru také a co se týká porochovosti tak je na to velmi dobře jediný problém u tohoto motoru je zahřívání prostě naftový motor je učinnější než benzín a potom litinový blok dělá taky své takže ohřát motor v mrazech není jen tak proto se přidával do motoru předehřev kapaliny ,spotřeba je jak psal Houmik .............

Odkaz ke komentáři

Turbo je sice turbo, ale v benzínu a nafta by byla pro mě lepší než benzín. Co se týká oleje, tak šlo spíš o zvědavost, s tím bych si nelámal hlavu. A služný auto by se dalo sehnat, zásadně nikdy na koupi nespěchám, kdo si počká, ten vydělá. Zatím nejsem rozhodnutý, takže mě berte s rezervou. :smich:

Odkaz ke komentáři

uz jsme se o tom bavili, to jsou jen kecy a prameni to z toho, ze do starych 66 se davaly jeste obtokovy turba, ktery se tak nenicily, jako ty s variabilnim naklapenim lopatek (protoze s tim lidi neumi jezdit). Ale ty novejsi 66ky uz maji stejny turbo, jako maji ty 81 kW motory. A ty motory jsou identicky. Zivotnost stejna atd atd

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

no nejak tak priblizne to asi bude, ale kde se to lame, to nevim... Zase ty face maji vychytany mouchy. Hele, ono si nevyberes, kamarad ma tu 66 v jinym aute, tu starsi, a ted menil turbo taky :) ono zalezi, jak se k tomu chovas, odejit ti muzou obe.

Odkaz ke komentáři

Tak nějak, za vše může na 99% majitel, proto je lepší dlouho vybírat a být pečlivý a už neudělat takovou chybu, co jsem tenkrát udělat, hlavně nepůjdu do bazaru. Face má sice vychytaný mouchy, ale už tak pěkně nevypadá na pohled, ale zas vypadá lépe než II řada. :) Pro mě je lepší motor, co vydrží časté šlapání na knedlík. Tu svoji jsem též proháněl, ale jen sám, jinak vše v klidu. :)

Odkaz ke komentáři

tak jestli nejsi nejakej jouda (neni mysleno jako urazka), co jezdi po meste na paty rychlostni stupen, normalne podrazuje atd, tak bych se nebal, Ty turba se nici kvuli tomu, ze se k nim lidi neumi chovat, auta podtaci a nebo je nenechaji po narocny jizde ochladit, jinak se tomu turbu nic nestane.

Odkaz ke komentáři

Už jsem to tady psal, motor zásadně nepodtáčím. Jak jsem vypozoroval, tak je dobré držet otáčky u nafty od 2000 do nějakých 3500 až 4000. Pak motor jede pěkně a má tah od 2500. No prostě se mi diesel zalíbil, jinak táhne než benzín a hlučný motor není a na volnoběh klape a v otáčkách v pohodě. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...