Karátek Odesláno Březen 27, 2010 Sdílet Odesláno Březen 27, 2010 Zdravím, je znatelný zátah turba u 1.9 TDi 66kW? Reálná spotřeba? Jak dlouho se motor ohřívá? Hlavně v zimě. Leje někdo do nádrže i fritovací olej (čistý)? Nemám zkušenosti, tak mě neukamenujte. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 27, 2010 Sdílet Odesláno Březen 27, 2010 tak zatah znatelny je, je to jeste stara rotacka, tam je turboefekt znat. Jinak myslim, ze do tehle motoru snad nikdo fritovaci olej neleje, ja to jeden cas lil do stary Toyoty (rok 1993), tam to bylo docela v pohode, ale do tehle auto urcite ne. Realnou spotrebu si musis zkusit sam, myslim, ze realny je s hodne lehkou nohou v lete na 15" tak za 4.8, ale to uz musi byt mazec... jinak normalni kombinovana spotreba je treba 5.3-5.5 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 27, 2010 Sdílet Odesláno Březen 27, 2010 Zdravím, je znatelný zátah turba u 1.9 TDi 66kW? Reálná spotřeba? Jak dlouho se motor ohřívá? Hlavně v zimě. Leje někdo do nádrže i fritovací olej (čistý)? Nemám zkušenosti, tak mě neukamenujte. Zdar co se týká zátahu je to znát velmi rychlý nástup a tím pádem i pád prostě ještě stará škola od vw tzn. velmi rychlý nárůst ve středních otáčkách a člověk má pocit že řídí daleko silnjší vůz než ve skutečnosti je spotřeba je u rotačky velmi slušná životnost motoru také a co se týká porochovosti tak je na to velmi dobře jediný problém u tohoto motoru je zahřívání prostě naftový motor je učinnější než benzín a potom litinový blok dělá taky své takže ohřát motor v mrazech není jen tak proto se přidával do motoru předehřev kapaliny ,spotřeba je jak psal Houmik ............. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 27, 2010 Sdílet Odesláno Březen 27, 2010 Kluci už vše napsali... K tomu oleji ti nic moc nepovím. Mám Oktu asi moc rád,ale vím o klukovi co ho jezdit v GIII TDi a prej pohoda,ale jak dlouho netuším... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Díky za odpovědi, naprosto mi stačí. Zbytek Octávky znám, šlo jen o motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 neměl by ses spíš zajímat o 1,8T 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Jj, přesto jsem dostal nápad prodat benzín a koupit diesel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 ;) měl sis nechat to cos měl....asi bys byl nejspokojenější ;) :lool: :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 kdybych tu 1.8T znal, tak jako ty, kdyz si s ni jezdil pracovne, tak bych si ji nechal. Ojetou Octu v dobrym stavu budes hledat dlouho... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Karátek je móóc spořivý...ta 1,8Tby ho sežrala :lool: ...a výkon by taky nikdy nevyužil ;) ..... takhle bude s TDi jezdit za 4L a ještě k tomu zadara páč bude shánět "vyjetý" olej v restauraček :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 spis si myslim, ze to tam hapruje s tim vykonem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Turbo je sice turbo, ale v benzínu a nafta by byla pro mě lepší než benzín. Co se týká oleje, tak šlo spíš o zvědavost, s tím bych si nelámal hlavu. A služný auto by se dalo sehnat, zásadně nikdy na koupi nespěchám, kdo si počká, ten vydělá. Zatím nejsem rozhodnutý, takže mě berte s rezervou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Mohli by jsme udělat průzkum, pravděpodobně by vyhrála nafta v prodejnosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 v prodejnosti? jak to myslis? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Jestli je větší zájem o benzínové nebo naftové motory. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 asi o naftovy, ale to je ruzny, jsou takovy vlny... vymenim svoje TDI za 1.8T 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Cože? Ty by jsi měnil? :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 mne ta nafta vyhovuje... jsem studak, tak jsem rad, ze za ty pohonny hmoty neplatim tolik, jako bych musel za benzin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 No proto. :) V dnešní době je po naftě velký zájem, jak koukám, nejde jen o výkon. A ted testuji 66kW a je poznat výkon o 11kW a je vyšší točivý moment. Možná bych si měl otestovat i tu výkonnější verzi. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 ja byl hodne prekvapeny, jaky je tam rozdil :) urcite bych doporucoval 81 kW verzi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 O té 81kW se psalo méně chvály než u té 66kW, ty testy už si nějak nevybavuji. Ale pamatuji si, výhodněji vycházela 66kW, včetně životnosti motoru nebo turba. Ta 66kW není takový lenoch, jak jsem si myslel, rozhodně jede o dost lépe než 1.6 55kW. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 (upraveno) uz jsme se o tom bavili, to jsou jen kecy a prameni to z toho, ze do starych 66 se davaly jeste obtokovy turba, ktery se tak nenicily, jako ty s variabilnim naklapenim lopatek (protoze s tim lidi neumi jezdit). Ale ty novejsi 66ky uz maji stejny turbo, jako maji ty 81 kW motory. A ty motory jsou identicky. Zivotnost stejna atd atd Upraveno Březen 28, 2010 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Jj, motory jsou stejné, jasnačka. Jestli se rozhodnu, půjde o OI do roku 2000. Tam jsou ještě stará turba, nic nového. A do toho roku má 81kW variabilní lopatky a 66kW nemá. Je to tak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 no nejak tak priblizne to asi bude, ale kde se to lame, to nevim... Zase ty face maji vychytany mouchy. Hele, ono si nevyberes, kamarad ma tu 66 v jinym aute, tu starsi, a ted menil turbo taky :) ono zalezi, jak se k tomu chovas, odejit ti muzou obe. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Tak nějak, za vše může na 99% majitel, proto je lepší dlouho vybírat a být pečlivý a už neudělat takovou chybu, co jsem tenkrát udělat, hlavně nepůjdu do bazaru. Face má sice vychytaný mouchy, ale už tak pěkně nevypadá na pohled, ale zas vypadá lépe než II řada. :) Pro mě je lepší motor, co vydrží časté šlapání na knedlík. Tu svoji jsem též proháněl, ale jen sám, jinak vše v klidu. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 tak jestli nejsi nejakej jouda (neni mysleno jako urazka), co jezdi po meste na paty rychlostni stupen, normalne podrazuje atd, tak bych se nebal, Ty turba se nici kvuli tomu, ze se k nim lidi neumi chovat, auta podtaci a nebo je nenechaji po narocny jizde ochladit, jinak se tomu turbu nic nestane. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Už jsem to tady psal, motor zásadně nepodtáčím. Jak jsem vypozoroval, tak je dobré držet otáčky u nafty od 2000 do nějakých 3500 až 4000. Pak motor jede pěkně a má tah od 2500. No prostě se mi diesel zalíbil, jinak táhne než benzín a hlučný motor není a na volnoběh klape a v otáčkách v pohodě. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 presne tak, taky to drzim kolem 2000 otacek, aspon tam mizi ta turbodira... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 A právě mě překvapilo ohřívání motoru, docela dost dlouho se motor ohříval, něco přes 15 km, což nejsem zvyklý z benzínu. A v zimě budu mít obavu, motor se neohřeje a já zmrznu. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.