Přejít na obsah

Podvozek Sach

Guest Kopeček

Doporučené příspěvky

Dobré odpoledne přátelé,

mám problém se kterým se chci na vás obrátit. Ná své octavii, 1,9 TDI/ 66kw, r 1999 mi praskla pružina na předním levém kole.

Za normálních okolností bych vás tímto neotravoval a vyměnil obě přední pružiny a bylo by hotovo. Octavka má sportovní podvozek od firmy Sachs a to jak tlumiče tak pružiny. Vzledem k tomu že nejsem prvním majitelem tak tento podvozek sem neupravoval já, ale majitel předemnou a proto nevím kde tlumiče a pružiny objednal. V tuto chvíli zvažuji dvě varianty: buď objednat dvě nové pružiny od Sach, ale bohužel nevím kde a jaké, protože typ na pružině 166VA vyhledávači nic neříká (pravděpodobně se již nevyrabí nebo pod jiným označením) a druhou variantou je koupit pružiny klasické a tím auto zvednout víš (je pravdou že auto drží na silnic jak přibité, ale pohodlí a funkkčnost jde pryč), otázkou však zůstáva jestli je výměna pouze za klasické pružiny možná při ponechání sportovních tlumičů Sachs nebo se musí vyměnit i za klasické tlumiče a jaké jízdní a visuální vlastnosti bude mít při možnosti ponechat sportovní tlumiče a dát klasické pružiny (pokud by to samozřejmě šlo).

Údaje které se mi podřilo opsat ze stávají pružiny a tlumiče:

Pružina- 166VA

Tlumič- 881500995258

Předem díky za vaše odpovědi.

Kopeček

Odkaz ke komentáři

a proc nekoupis proste jen kratsi pruziny? Zalezi, jak dole mas podvozek... ale treba takovy Eibach -35 nebo Weitec -40... a mas po problemu ;) ja bych to resil takhle, nejjednodussi a nejlevnejsi reseni. Auto zustane tak jak je, komfort taky, jen budes mit novy predni kratsi pruziny :smich:

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

To je sice pravda, ale mě spíš zajímalo jestli je možný dát na tyto tlumiče klasické pružiny, aby se auto zvedlo, protože ikdyž mají super přilnavost tak komfort stojí za nic a jízda v zimě v kolejích je o nervy...

A pak tyto ''levnější'' pružiny se stejně prodávají snad jen jako sady na celé auto.

Odkaz ke komentáři

nepochopil jsem vyznam levnejsi pruziny... jako muzes dat do origo pruzin tlumice, ktery budou tuzsi a tim padem to bude taky lip drzet, ale do klasickych pruzin davat tlumice s kratsi pistnici, o to jsem jeste neslysel, bohuzel nemuzu slouzit ;)

Odkaz ke komentáři

No tím levnějším sem myslel pouze v uvozovák,...Teď sem s toho trochu zmatenej, já právě nevim jestli ta pístnice je stejně dlouhá jak origo...předpokládám že kdyby byla tak origo pružina by tomu neuškodila a jak říkáš bylo by to tužší, lépe by to sedělo a auto by se zvedlo do původní výšky...jsem laik a tak se zeptám: Prodávajísí se tlumiče o kratší délce? Ne že bych je chtěl ale snažim se identifikovat stávající tlumiče a péra a nemůžu to pořád dotáhnout do konce....snažil sem se najít info na netu a nic, co se týká dodavatelů tak zatím taky bez úspěchu.

Také by mě velice pomohlo kdyby mi někdo poradil dodavatele pro ČR a kdo tomu rozumí a nebere to jako položku na skladě (bohužel zatím sem se s nikým takovým nesetkal).

Já doufám že si rozumíme, aby jsme se byvili o stejném problému.

Díky

Odkaz ke komentáři

co ja teda vim a co kluci rikali, tak ty tlumice jsou stejne dlouhy, jen ten chod je jiny, proste kratsi... ale na dylku by mely byt stejny.

Co ti muzu poradit je, aby si dal origo pera a k tomu Kayaba Ultra SR, budes spokojeny :) a nebo jestli chces investovat vic, tak tlumice dej Bilstein B6. Auto bude mit origo vysku a jizdni vlastnosti budou 100 a 1 ve srovnani s obyc tlumicema

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...