Přejít na obsah

vypnutie klimatizácie pri dlhšej jazde


Spiker

Doporučené příspěvky

Ahojte
obraciam sa na vás s otázkou / problémom. Poslednú dobu sa klimatizácia správa veľmi divne, po naštartovaní ihneď nabehne a všetko funguje tak ako má, približne však po 100km prestáva chladiť a fúka nechladený vzduch. Po otvorení kapoty sa samozrejme ventilátor klim. nekrúti, podarilo sa mi ho však "iba raz" miernym štuchancom rozbehnúť a klíma znova nejakú chvíľu fungovala. Mám dojem, že čím je vonku teplejšie tým skôr prestáva chladiť. Po tom ako vypnem motor, na nejakú dobu odídem od auta a vrátim sa, tak všetko znova funguje tak ako má. Diagnostika pri zapnutej fungujúcej klimatizácie a ani v histórii neukázala žiadnu chybu. Ak viete poradit kde by mohol byť problém alebo ešte lepšie ako ho diagnostikovať, nakoľko naplánovať si dlhšiu jazdu s koncom priamo u niekoho kto má diagnostiku celkom problém.

tech. u. : r.v. 2007, 2.0 TDI (BMN), 220 tis. km, klíma čerstvo naplnená

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj

už jsi to nějak vyřešil? To podobné se stalo mně při letošní jízdě do i z Itálie. Venku bylo cca 35° a začala vynechávat klimatizace. Po vypnutí a zapnutí začala nějak fungovat. Na zpáteční cestě po přestávce nešla nahodit tak hodinu. Po příjezdu do Vídně, kde klesla teplota na cca 20° tak po zapnutí začala normálně fungovat. Motor 1.6 Mpi r.v.2009.

Děkuji za případné rady.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...