Starter Odesláno Říjen 18, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2018 Prosím o radu jak vypustit co nejvíce chladící kapaliny. Vypušťák jsem nenašel, otevřené víčko mám ale po odpojení 2 hadic pod motorem ( chladič a motor ) vypustím cca 2,5 litru z celkových 8,5 l. V expanzce na stěně mam rezavějící kaši, nevím co tam kdo nalil, ale na rok 5/2014 je mi to zdá divné. Teď už mi to ani netopí, nalil jsem tam plechovku odrezovače tak se ucpal výměník (radiátor). Ten už mám nový. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
joža Odesláno Leden 11, 2019 Sdílet Odesláno Leden 11, 2019 Zdravím. Zajímalo by mne jak jsi dopad. Chtěl bych vyměnit taky chladící kapalinu na mé octavii 1,6 tdi cr ,77kw ,rok 2014 hnědý šlem zatím nemám a nevím hlavně jak jsi systém napustil,údajně se napouští vytvořením vakua. A šlo vypustit všechnu kapalinu a dělal jsi i proplach? Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Starter Odesláno Leden 11, 2019 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2019 Pokud s tím nemáš vyloženě nějaký problém, asi bych to neřešil, mě to vůbec netopilo a to jaksi v zimě nelze. Vypustili jsme co se dalo, dole z trubek a chladiče a vyměnil jsem radiator pod palubkou. Ten byl plný rzi a ucpaný. Vytekla sotva půlka, bordelu dost a určitě tam v systému dost zůstalo. Proplachovali jsme to v době když to bylo bez radiatoru. Tam dole sme narazili hadice ze zahrady a na chvíli při běhu motoru pustili vodu. Hlavně nesmí být horký motor aby tam něco neruplo. Takže výměna radiatoru, krátký proplach a postupne doliti nemrzky. Trochu šelm v nadržce mám, ale už to pěkne topí tak zatím spokojenost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.