Verticulus Odesláno Březen 5, 2019 Sdílet Odesláno Březen 5, 2019 Ahoj všichni řeším problém mám Octavii 1.6 74 kw motor AKL bral olej tak jsem sundal hlavu a že překroužkuji písty a vyměním těsnění na ventilech, ale všiml jsem si že písty mají dost velkou vůli písty se dají koupit jen orig.rozměr neřešil jste nekdo výbrus??? Jiný motor kupovat nechci bylo by to pravděpodobně to samé.Poraďte 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 6, 2019 Sdílet Odesláno Březen 6, 2019 Ahoj, nejaka vule tam byt musi, kvuli tepelne roztaznosti. Kdyz jsi sundal hlavu, je na valcich videt popr. citit nejaky schodek? Bylo by dobry zmerit i prumer valce a pistu, aby jsme vedeli, jaka vule tam je... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Březen 6, 2019 Sdílet Odesláno Březen 6, 2019 Opravářskou příručku,kde je vše popsáno i s rozměry. A pak měřit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Verticulus Odesláno Březen 6, 2019 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2019 Ve válcích schůdek není nasununul jsem samotný kroužek (starý) do válce a mezera byla 0.55 to je hodně má být do 0.2 píst má nahoře 80 mm a dole 81 mm mluvil jsem u nás se zkučeným dědulou motorářem a je to prý normální kuli teplotám tak překroužkuji a uvidíme 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 6, 2019 Sdílet Odesláno Březen 6, 2019 Prekrouzkuj pisty a bude to v pohode. Bud muzes dat krouzky Goetze na vybehane valce nebo original Kolbenschmidt. Ja nechal dat ty original a motor ma po oprave najeto 90tis (celkem 290tis) a olej nezere a to davam 5W-40 ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Březen 6, 2019 Sdílet Odesláno Březen 6, 2019 Ja mam na motoru asi 268.000 nebo kolik a streva jsou zatim puvodni a olej nezere. Ale celych temer 21 let do toho leju od zacatku 5W40 a menim vcas. Asi vyhoda prvomajitelstvi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 6, 2019 Sdílet Odesláno Březen 6, 2019 Je pravda, že nevím co se tam lilo předemnou, ale po opravě jsem jen na 5W-40 a vše je v pohodě. Teď mám nachystaný olej Millers oils https://www.pipas.cz/millers-oils-ee-nanodrive-longlife-5w40 tak jsem zvědavej. Má kladný recenze a i tady na foru si ho pochvalují, tak snad za ty peníze bude nějaký rozdíl od "obyč." oleje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tony210 Odesláno Leden 23, 2022 Sdílet Odesláno Leden 23, 2022 (upraveno) -verticulus, pomohlo to překroužkování a výměna těch gufer na ventilech? Myslím že by bylo dobrý to napsat kvůli zpětné vazbě? Upraveno Leden 23, 2022 uživatelem tony210 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 23, 2022 Sdílet Odesláno Leden 23, 2022 (upraveno) Jelikoz tu na foru byl Verticulus naposledy v dubnu 2019, tak ti asi neodpovi 😃 Upraveno Leden 23, 2022 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tony210 Odesláno Leden 23, 2022 Sdílet Odesláno Leden 23, 2022 před 31 minutami, Konny napsal: Jelikoz tu na foru byl Verticulus naposledy v dubnu 2019, tak ti asi neodpovi 😃 Kdo vý třeba jo 🕷 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.