Kucaa Odesláno Listopad 22, 2019 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2019 Zdravím, nedávno jsem koupil auto. Mojí hloupostí jsem si všiml až po koupi, že nesvítí ručičky tachometru a otáčkoměru. Po přečtení fóra jsem zjistil, že by mohlo jít o studený spoj a tak jsem na doporučení hodil auto k jednomu mechanikovi. Ten nakonec původní diody musel odpájet dát tam 4 nové, nicméně mi teď ručičky svíti, ale bohužel se nám nedaří přes VAG pomocí aktivování akčních členů budíky nakalibrovat. Připomínám, že nejsem znalec a možná si pletu pojmy, ale problém je ten, že ručičky prostě nejdou. Tachometr ukazuje do 60 km a ještě špatně a otáčkoměr se nehjebe vůbec (jen v něm za palubní deskou cvaká - možná nějaké rele ? ) Jsem už zoufalej protože problém řeším týden a mechanik si s tím neví rady. Možná to dělá špatně jelikož je to stará škola (pán 60 let) a diagnostiku si půjčuje od bývalého kolegy. Mohl by mi prosím někdo poradit v čem by mohl být problém - nebo popř. stručně popsat jak a pomocí čeho budíky nakódovat, kalibrovat, atp.. Moc děkuji za každou radu. PS: hledal jsem tady po fóru, ale všechny odkazy se týkají pouze výměn celý budíku např. z OI na O2, O2 na O2 FL atp.. tak se omlouvám pokud se tento problém někde řešil a já ho nenašel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 24, 2019 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2019 dle toho co píšeš má nejspíš stržené motorky (převody) ručiček, často se to stává pokud se neví jak je demontovat/namontovat někdy je lze opravit, někdy pouze výměna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kucaa Odesláno Listopad 28, 2019 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2019 V 24. 11. 2019 at 20:08, Rolbař napsal: dle toho co píšeš má nejspíš stržené motorky (převody) ručiček, často se to stává pokud se neví jak je demontovat/namontovat někdy je lze opravit, někdy pouze výměna Ahoj, přesně jak píšeš. Nakonec tam dal borec motorky z O1 (jsou totožné). Je to stará škola, ale jinak poctivej chlap. Vyměnil to a teď to šlape jako hodinky. Nakonec jsem rozdělal staré motorky ze zvědavosti a všiml si, že osička je vychýlená z ozubeného kolečka (pravděpodobně tím jak tam ty ručičky ten borec z prvu narval). Celkem mě to stálo cca 1000,- kč včetně přepájení diod 😉 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.