Přejít na obsah

Kódování budíků - O2 FL 2011


Kucaa

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

nedávno jsem koupil auto. Mojí hloupostí jsem si všiml až po koupi, že nesvítí ručičky tachometru a otáčkoměru. Po přečtení fóra jsem zjistil, že by mohlo jít o studený spoj a tak jsem na doporučení hodil auto k jednomu mechanikovi. Ten nakonec původní diody musel odpájet dát tam 4 nové, nicméně mi teď ručičky svíti, ale bohužel se nám nedaří přes VAG pomocí aktivování akčních členů budíky nakalibrovat. Připomínám, že nejsem znalec a možná si pletu pojmy, ale problém je ten, že ručičky prostě nejdou. Tachometr ukazuje do 60 km a ještě špatně a otáčkoměr se nehjebe vůbec (jen v něm za palubní deskou cvaká - možná nějaké rele ? )

Jsem už zoufalej protože problém řeším týden a mechanik si s tím neví rady. Možná to dělá špatně jelikož je to stará škola (pán 60 let) a diagnostiku si půjčuje od bývalého kolegy. 

Mohl by mi prosím někdo poradit v čem by mohl být problém - nebo popř. stručně popsat jak a pomocí čeho budíky nakódovat, kalibrovat, atp.. 

Moc děkuji za každou radu.

PS: hledal jsem tady po fóru, ale všechny odkazy se týkají pouze výměn celý budíku např. z OI na O2, O2 na O2 FL atp.. tak se omlouvám pokud se tento problém někde řešil a já ho nenašel.

 

Odkaz ke komentáři
V 24. 11. 2019 at 20:08, Rolbař napsal:

dle toho co píšeš má nejspíš stržené motorky (převody) ručiček, často se to stává pokud se neví jak je demontovat/namontovat

někdy je lze opravit, někdy pouze výměna

Ahoj, přesně jak píšeš. Nakonec tam dal borec motorky z O1 (jsou totožné). Je to stará škola, ale jinak poctivej chlap. Vyměnil to a teď to šlape jako hodinky. Nakonec jsem rozdělal staré motorky ze zvědavosti a všiml si, že osička je vychýlená z ozubeného kolečka (pravděpodobně tím jak tam ty ručičky ten borec z prvu narval). Celkem mě to stálo cca 1000,- kč včetně přepájení diod 😉 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...