Přejít na obsah

Rozdíl náprav OII Tdi a OII RS

Doporučené příspěvky

Ahoj, měl bych dotaz ohledně rozdílu náprav OII Tdi 77kW a OII RS. Myslim tim, který díly se mezi temito motorizacemi co se týče podvozku, uchycení kol apod liší. Jasný jsou sportovní pružiny a tlumiče ale co třeba ramena, tyčky stabilizátoru, čepy apod? Je to stejný nebo má RSka odlišný? Jde mi o to že chci dat na svoje Tdi 77kW 18´zenithy. Zajímá mě jestli je opotřebení těchto dílů stejný jak na Rsce (Tam bych zase řekl, že je to ještě horší kvůli sport. podvozku) , nebo jsou ramena apod na TDI jiný, horší a tudíž se ještě víc opotřebovávají než na RSu.

V podstatě mi jde jen o to opotřebení na 18´ kolech. Je mi jasný že to je trochu menší komfort než na 16´ který tam jsou teď a že tlumiče aj. dostanou taky vic zabrat na 225\40 gumách, ale zajíma mě do jaký míry - nebo s jakym rozdílem oproti povoleným 225\45 R17, který jsou zapsany v TP. S autem najezdim kolem 13 tis. km za rok převážně po praze, tak si zase řikam že 18 by nemuseli byt zas tak velkej problem, ještě když tomu tak sluší že.. :palec:

Dik za odpovědi:)

Odkaz ke komentáři

rozdilu tam par asi bude, nejmarkatnejsi rozdil je ze RS ma prumer tlumicu 55mm a kotouce prumer 312. Ani jeden z techto paramatru te ale nelimituje v nasazeni 18" kol z RSky. Ver vsak ze budes mit problem legalni cestou zapsat kola do VTP. Dalsi "problem" je ze uz kdyz mas standardni 17" kola jsou namahane loziska a drive odchazeji, ted si presne nepamatuju ET Zenitu ale tusim je 51 jako pegasusy takze toho pohledu by to mohlo bejt na zenitech stejne. Ja menil na 17" predni loziska po 110 tkm. Tlumice mi odesli (PP tece) po 160tkm (ale pozor mam sport. podvozek takze je to vic namahane). Je tu nekolik lidi co jezdi na 18" s 1.9TDI a nevim ze by meli zasadni problem.

ps: me neber moc jako priklad mam 2.0TDI

Odkaz ke komentáři
rozdilu tam par asi bude, nejmarkatnejsi rozdil je ze RS ma prumer tlumicu 55mm a kotouce prumer 312. Ani jeden z techto paramatru te ale nelimituje v nasazeni 18" kol z RSky. Ver vsak ze budes mit problem legalni cestou zapsat kola do VTP. Dalsi "problem" je ze uz kdyz mas standardni 17" kola jsou namahane loziska a drive odchazeji, ted si presne nepamatuju ET Zenitu ale tusim je 51 jako pegasusy takze toho pohledu by to mohlo bejt na zenitech stejne. Ja menil na 17" predni loziska po 110 tkm. Tlumice mi odesli (PP tece) po 160tkm (ale pozor mam sport. podvozek takze je to vic namahane). Je tu nekolik lidi co jezdi na 18" s 1.9TDI a nevim ze by meli zasadni problem.

ps: me neber moc jako priklad mam 2.0TDI

Jasny:-) Ty brzdy co se tyce opotřebení, tam by to snad nebyl takovej rozdíl. Tlumiče jsou mi jasny, a v těch 164 tkm by možná byli na výměnu asi stejně ne? S tim ET máš pravdu, je to 51, tak to by oproti pegasusum neměl byt velký rozdíl, jen nižší profil pneu a možna jsou zenithy o nějaký to kilo těžší. Na stk si holt asi budu pujčovat někde nějaky plechy:)..Jinak oktavii jsem koupil minulý tyden se 115 tkm jetou po dálnicich česko německo, zatim nic neboucha a neklepe. Stačil jen normalni servis, tak snad to tak nějakej ten pátek vydrží i se zenithama:-) Dík za odpověd;-)

Odkaz ke komentáři

zajeti na STK s 17" vyresi problem VTP co ale nevyresi kdyz bude bouracka a policie zapise rozmer pneu a pojistovna si toho vsimne, kdyz nebude chtit plnit muze to shodit na auto neodpovidajici provoznim podminkam bo jak se tomu rika. Jinak nevim jestli jsem to dobre pochopil ale jestli mas 18" zenith nebo 17" pegasus tak ti to nezvysi opotrebeni brzd

Odkaz ke komentáři
zajeti na STK s 17" vyresi problem VTP co ale nevyresi kdyz bude bouracka a policie zapise rozmer pneu a pojistovna si toho vsimne, kdyz nebude chtit plnit muze to shodit na auto neodpovidajici provoznim podminkam bo jak se tomu rika. Jinak nevim jestli jsem to dobre pochopil ale jestli mas 18" zenith nebo 17" pegasus tak ti to nezvysi opotrebeni brzd

Se zapsanim do TP je to ale problém. O tom už jsem tady četl romány. Holt to risknu, co mi zbyva, už je mam v pokoji v krabicich:-D..

Edit: pls necituj predesli prispevek... ju Fido

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

No ja jezdim na Alutech Storm 8J ET35 18", a zadne spatne zkusenosti s tim nemam, loziska a cepy jsou spotrebni zbozi a jestli mi odejdou o 15000km drive mi je jedno. Akorad jsem se celkem nalital nez jsem je dostal legane do TP.Ale uz tam jsou, sehnal jsem si KBA a preklad par razitek dovozce a prodejce, technicka a hura na dopravku odteleni technickych zmen....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...