Majkl_ Odesláno Leden 30, 2020 Sdílet Odesláno Leden 30, 2020 Ahoj, chci se zeptat, zda má někdo zkušenost s padáním/trháním drážkového řemene na 1.8T. Posledně jsem měnil termostat, takže alternátor musel dolů. Když jsem řemen sundal, dvě nebo tři drážky (blíže k alternátoru) byly sjeté, tzn. nebyly výstupky tak vysoké jako ostatní (snad chápete 🙂 ). U napínací kladky byla ta kladka lehce otřepená (ta plastová). Po zkušební jízdě mi řemen spadl, když jsem řemen našel a koukl na něj, tak se žebra už oddělovaly, prostě se rozděloval na dvě části. Nový řemen mi vydržel týden a dneska po cestě jsem ho ztratil. Jestli spadl nebo se urval, to nevím. Byla tma a už jsem jej nenašel. Chci se tedy zeptat - může být špatný napínák ? Napadlo mě, že samotná kladka může být už sjetá a tím pádem, pokud jde ,,nadoraz", tak tam prostě vrstva chybí a řemen se pořádně nedopne. Nebo už je pružina v napínáku vychozená a řemen se moc nedopne ? Nevím jestli to byla náhoda, ale mám pocit, že dneska jsem řemen ztratil, když jsem najel na nerovnost na cestě. Tak či onak zítra jedu pro nový napínák a řemen. Zkusím pak ještě volnoběžku na altíku, jestli je v pořádku. Díky moc 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Leden 31, 2020 Sdílet Odesláno Leden 31, 2020 Nemáš to souosé. Mohl jsi dát špatně altík nebo něco ulomit,nalomit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Leden 31, 2020 Autor Sdílet Odesláno Leden 31, 2020 Sundával jsem jen altík a napínák, problém bude nejspíš tam. Dnes to sundám, zkontroluji volnoběžku na altíku (byla by ale náhoda, kdyby odešla zrovna po tom, co jsem sundával altík s napínákem) a rovnou vyměním i ten napínák. Jen mě zajímalo, jestli ten napínák může toto způsobovat. Tak či onak dám během dneška ještě echo, jak to dopadlo 🙂 Zatím díky 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kelmass Odesláno Leden 4, 2023 Sdílet Odesláno Leden 4, 2023 Čau řeším stejný problém kde teda byla chyba dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.