Přejít na obsah

Zpátečka jde přez zuby

Guest Šimi

Doporučené příspěvky

Přátelé je to už celkem k nepochopení,mám Octavii 01 1.6,74Kw a když je studená a najedu tak asi do 5 km tak jde zpátečka krásně a potichu,ale jak najedu víc kilometrů tak jde zpátečka přez zuby a auto má tendenci poskočit dozadu.Už jsem měnil spojku dal jsem Valeo,hlavní spojkový válec,pomocnýspojkový válec (ten u pedálu),novou hadičku s trubičkou.Pak jsem tu zpátečku ještě párkrát zkusil a zpátečkové ozubené kolo to nevydrželo,a jak byla převodovka venku tak jsem se nechtěně opřel o setrvák a zajel asi 1cm do motoru,tak jsem sundal vanu a zjistil že vymezovací kroužek totálně zdeformovanej si plave v oleji a druhej tam byl,ale v takový pozici že vydřel kliku a uložení.Tak jsem vyměnil i motor s převodovkou,dá se říct že od pedálu až po motor je vše vyměněný a pořád jde přez zuby.Už to nechápu,a i pánové ze servisu Škoda mi řekli buď nový auto nebo provaz kolem krku. :palec:

Co napadá vás???

Odkaz ke komentáři

A když tam dáš zpátečku jsou otáčky v klidu? občas jsem taky slyšel zuby, ale to jsem měl trochu špinavou škrtící klapku a díru na hadicích a zvedaly se mi samy otáčky a pak se to prácě kouslo......podobně jako když zařadíš zpátečku když se ti při tom hejbou kola(nestojíš úplně) taky to občas jde přez zuby u všech aut....tak se zkus podívat jak běží volnoběh nebo jestli ti neběží furt sitič

Odkaz ke komentáři

Zkusil bych dvakrát vyšlápnout spojku a pokud se kola hýbou ve zpětném směru, tak zkusil vhodný meziplyn. Dříve se to běžně používalo u aut bez synchronizace převodovky. Mám TDI čip najeto 310 tisíc km, dvakrát vyšlapuji spojku, používám jenom meziplyn a převodovka je pořád O.K.. Zmiňuji se o tom proto, že jsem auto jednou půjčil kamarádovi a ten mi sdělil, že zpátečka a 3. převodový stupeň jde občas přes zuby.

Odkaz ke komentáři

Jezdit s osobákem a řadit jak s traktorem je trošku ujetý. V prvním případě je divný že i po výměně celýho agregátu problém neustal, to nechápu. V druhým případě bych vyměnil olej, jinak jsou synchrony už trošku za zenitem...tudíž říct že je převodovka ok je blbost.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...