Luky Balvín Odesláno Březen 14, 2021 Sdílet Odesláno Březen 14, 2021 (upraveno) Zdravím, mám 1.9Tdi 77kw (4x4) bez DPF a po nastartování zůstane svítit kontrolka baterie. Když přidám plyn, kontrolka zhasne, z čehož jsem vyvodil, ze se nenabudí alternátor a nabudí se až sám při vyšších otáčkách. Měnil jsem regulátor napětí na alternátoru, ale bohužel problém stále setrvává. Do toho se mi samovolně po nějaké době zvednou otáčky a zapne Sahara.. je možné ze otáčky mají spojitost s nenabuzením alternátoru? V diagnostice vyskakuje tato chyba když se zvednou otáčky. Díky za rady. Upraveno Březen 14, 2021 uživatelem Luky Balvín 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 15, 2021 Sdílet Odesláno Březen 15, 2021 Změřit dobíjecí proud, změřit baterii, zvednuté otáčky jsou díky nízké hodnotě dobíjení/baterie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luky Balvín Odesláno Březen 15, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2021 Alternátor dobíjí 14,2V když se nabudí otáčkama a baterie je 3/4 roku stará je tam Varta Silver 74Ah. Spis bych to tipoval na ten budící napětí, ale nevím co přesně u toho zkouknout. 😕 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 16, 2021 Sdílet Odesláno Březen 16, 2021 vadu bych hledal na alternátoru, budící drát je ok, když reaguje kontrolka, vyndat ho a dát na stolici..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luky Balvín Odesláno Březen 18, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2021 Tak jsem vyměnil alternátor... Baterie už zhasíná, ale otáčky se po chvíli zvednou znovu a chyba v diag vyskočí také. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 19, 2021 Sdílet Odesláno Březen 19, 2021 baterie je dobitá? kolik Voltů ukazuje měřák při volnoběhu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luky Balvín Odesláno Březen 19, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2021 Baterie není ani rok stará.. je tam Varta Silver 74Ah.. a měřák ukazuje na volnoběh okolo 14,2 - 14,4V 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 19, 2021 Sdílet Odesláno Březen 19, 2021 dobíjení je tedy OK, baterie je dobitá - nabíječkou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luky Balvín Odesláno Březen 21, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2021 Ano je, ale to taky nepomohlo... včera jsem Koukal do VAGu A v kódování je manažer zátěže aktivní. Tak jsem to vypl a je po problému. Bavil jsem se se známým a říkal, ze to můžou dělat LED žárovky. Když jsem za jízdy Koukal kolik to dobíjí, tak s tím není žádný problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.