Rolbař Odesláno Březen 26, 2023 Sdílet Odesláno Březen 26, 2023 V poslední době se mi množí případy selhání rozvodů u naftových motorů napříč celým koncernem. Většina aut má již rozvody po výměnách v rámci reklamací nebo najetých kilometrů, ale stále se najde dost vozů, které v sobě vozí původní s problémovou variantou napínací kladky Gates.... Doporučuji všem, kdo má tyto motorizace, aby poslouchali jaké zvuky se linou z prostoru rozvodů po ranním startu a preventivně si nechali zkontrolovat stav. Následně při zjištění závady udělali výměnu rozvodové sady včetně vodní pumpy ( i když má najeto pár km...po povolení a znovu napnutí řemenu totiž začne ve většině případů téct) Jako odstrašující případ přikládám fotky Passatu 2,0tdi 110 crlb poctivých 131 000km. Bohužel na zvukový projev nebyl brán zřetel a motor nakonec skočil o 3 zuby..... V tomto případě řemen ještě vyskočil na okraj napínací kladky a podélně se oříznul. V týdnou jsem dělal Octavii FL 2018, 80 000km, kde byla kladka povolená cca na polovinu toho, co uvedený Passat.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa1973 Odesláno Únor 18, 2025 Sdílet Odesláno Únor 18, 2025 Dobrý den, mám stejný problém, skočilo to asi o dva zuby, taky na moji stížnost hlučného řemene nebyl brán zřetel 🤨Stalo se to při 170tis. na Passatu B8 2.0 TDI 110kW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.