Přejít na obsah

Čidlo řadící páky DSG..

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

poradíte mi s vyřešením problému s vyskakováním alarmu na palubní desce , kde mi auto hlásí zařaďte páku do pozice P a opusťte vozidlo. Po napíchnutí mi to ukatuje chybu čidla řadí páky. Dle infa od mechanika, tak nejspíš musím koupit celou řadící páku. Že snímač nejde samostatně koupit. 

Tato chyba mi sem tam vyskočí jednou za dva dny. Poprvé mi to vyskočilo před půl rokem.  Pak už jen sporadicky. 

Samozřejmě bych chtěl toto do letních dololených vyřešit.

díky za každou radu..

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj

Taky se mi to občas děje, ale vzhledem k tomu že je to jen cca 1x do měsíce, oprava je celkem drahá a vlastně to ničemu nevadí, tak to zatím neřeším.

V řadičce je mechanický zámek který musíš zmáčknout aby šlo pákou posunout do jiné polohy. Krom toho, je na tento "čudlík" připojen ještě mikrospínač, který kontroluje, že byla tato pojistka opravdu zmáčknutá a řadička ti tak necestuje dopředu a dozadu samovolně.

Je to podobný mikrospínač který se používá v počítačových myších a ten jak je známo se občas vykliká a začne blbnout.

O řazení se stejně stará mechatronika na základě povelů z řídící jednotky, takže pokud ti funguje mechanický zámek, nemusíš se ničeho bát. Bojí se tvoje auto, protože někdo přeřadil, ale ono nezaznamenalo uvolnění mechanické pojistky.  Bojí se , že ti řadička cestuje kam chce a že tě tvoje auto přejede třeba v garáži.  Proto máš parkovat v poloze P, protože v poloze P je převodovka zajištěna kolíčkem proti popojetí.  Jinak je to defakto neutrál.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...