Adam4897 Odesláno Srpen 28, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2023 Zdravím jsem paranoidní.. a nedokážu posoudit jesi už mi cvakaj hydroštely nebo se mi to prostě jen zdá. Zde mám nahrávku. Někdo z vás má určitě odborné ucho a pozná správný zvuk. Auto má 245 tisíc najeto motor 81 kW Video: https://streamable.com/1y61k5 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jojin Odesláno Srpen 28, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2023 Hezky přede ... lepší by ale bylo kdyby byla nahrávka udělaná za studena tak že motor stojí, nastartuješ ho a potom se ukáže zda hydroštely fungují jak mají. Jde o to že u studeného motoru olej z nich částečně vyteče a po startu trvá pár vteřin než se opět zalijí mazacím olejem. Většinou se to projeví právě silnějším cvakáním které se postupně zmírní. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adam4897 Odesláno Srpen 28, 2023 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2023 Děkuji za odpověď, za studena cvaká určitě víc ale většinou do minuty motor změní zvuk a cvakání přestane být slyšet. Všichni známí mají verzi s 66 kW a mají trošku odlišný zvuk. Tak jsem právě paranoidní jesi to je kvůli tomu že můj motor je "jiný" a verze s 81 kW má maličko jiný zvuk nebo v mém motoru není něco v pořádku. Ale co co jsem se poptával mechaniků potvrdili mi že motory s 66 kW mají odlišné kódové označení a mají maličko odlišný zvuk. Auto si hýčkám, olej dostává každých 10 tis kvalitní podle normy. Motor nevytáčím za studena. Filtry měním. Občas ho za tepla protáhnu kvůli turbodmychadlu, auto nepodtáčím. Mrzelo by mě kdyby bylo něco v nepořádku😅 Co nejdříve přidám nahrávku se studeným startem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jojin Odesláno Srpen 28, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2023 Zkusím natočit zvuk mého vozu a budete si to moct porovnat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adam4897 Odesláno Srpen 28, 2023 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2023 Budete hodný, já natáčel video uvnitř garáže takže zvuk velmi rezonoval. Ale zkusím poslechnout a porovnat v podobném prostředí jako vy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jojin Odesláno Srpen 28, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2023 No to je problém 😢... já nemám garáž. 😇 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adam4897 Odesláno Srpen 29, 2023 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2023 To nevadí, jak říkám můžete kdekoliv 😅 klidně venku, já si pak poslechnu svůj někde venku kde není taková rezonance zvuku 😁 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adam4897 Odesláno Srpen 29, 2023 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2023 (upraveno) https://streamable.com/okmewb Zde je nahrávka motoru poté co auto stálo venku v dešti přes noc. Auto jsem nastartoval a ujel cca 500 metrů 😅 žádné teploty není auto ukazovalo 11c Upraveno Srpen 29, 2023 uživatelem Adam4897 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.