Přejít na obsah

Pneumatiky

Doporučené příspěvky

Piar: nemas pravdu :palec: podivej se na nemeckou legislativu, z toho si muzes brat priklad :smich: TUV ti povoluje alternativni rozmery na 17" kola a to jsou 205/50, 215/45 a nebo 225/45 :smich: Taky nevim vsechno, ale tyhle zakladni veci bych cekal, ze vi alespon vetsina lidi, kteri maji s timto autem nejaky zkusenosti :smich: A poprosil bych te, abys dal nesiril takovy kraviny, nekdo by tomu mohl verit.

post-16-1276212015_thumb.jpg

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
Na ocaviu neni povoleny ziadeiny rozmer okrem 205 -50 to je legal.a i to iba RS ostatny iny rozmer pneu je nelegal.takze ak ma niekdi 225-45 a ine tak mozei dat i nezmyselny 215-50

to si napisal peknu hovadinu teraz,tie rozmery sa neurcuju len tak od brucha,ale sa pocitaju aby ostal nezmeneny priemer kolesa,kvoli tachometru a celkovo kvoli prevodovke

Odkaz ke komentáři

Tak som zvedavy co ti policajti pri kontrole povedia ked ti skontroluju tech.a mas tam max. rozmer 16 a ty mas na aute 17 alebo 18-ky,jednoznacne skodovka nepovoluje ziadne ine vecsie a a ni ti TUV nevida, napr.1.6 ma max. predpisane 16-tky ktore boli na aute testovane,cili 17 neboli a tudis niesu povolene,okrem RS.

Zavolajte si do skodovky na homologizaciu a uvidite co vam tam povedia.Houmokovi sa ani necudujem ,pretoze v cechach je moznost si zakupit nove alu 17 a poziadat pri predaji tuv a nasledne na dopravaku ti podla toho tuv papiera zapisu do tech. priemer alu s predpisanym rozmerom pneu.

Ale "mato88"- zo slovenska :palec: nenapisal som hovadinu ale pravdu,neviem co mas za motor a je mi to jedno,ale kup si 17 z inzeratu daj si tam pneu ake chces a prajem ti aby ta zastavili policajti a skontrolovali ti co mas v technicaku a co na aute,technicak ti nechaju a poraju ti stastnu cestu.

Inak je pravda ze ostatne krajiny ako je nemecko alebo anglicko to maju viac volnejsie,napr. v anglicku mozes mat na aute kazde pneu s rozdielnym dezenom v cz a sk min. 2 rovnake na naprave.

Odkaz ke komentáři

dalsie blbosti pises,citas si vobec po sebe co pises?? je rozdiel co skodovka povoluje a co povoluje tuv,ak skodovka povoluje najviac 17",TUV moze povolit aj 19" a skodovka s tym nic neurobi,ja mam v TP zapisane aj 19" a mam to podla TUV zapisovane,u nas ak kupis disky,automaticky dostanes aj TUV,staci si ho dat uradne prelozit a mozes ist dat zapisovat,ak ho na slovensku u niektoreho predajcu nedostanes,tak to ries s predajcom,u nas na firme mas tuv ku vsetkym vyrobkom na ktore tuv treba,zajtra ti prefotim moje tuv,je uplne jedno ci mas 44kw,alebo 132kw,tuv to povoluje a hotovo

v nemecku to nie je az take volne ako hovoris,v nemecku dostanes k diskom tuv a na zaklade toho ti zapisu cislo KBA disku do TP,cize ak si o tyzden das nove ine diky na auto bez dodatocneho zapisania,tak to mas nelegalne!!

v anglicku mozes dat hociaky priemer,ale nemozu vytrcat z pod blatnikov a mat na kazdom kolese iny dezen to je teda riadna k...tina,aky to ma vyznam? to by som rad vedel,pouc ma nech viem,diky

Odkaz ke komentáři

To je furt do okola to iste a prekrucas iba to co ja pisem.Som si pozrel tvoj topik a prejdi si ho cely,mas zapisane 19-ky podla tuv ale cez znameho a myslim ze najmenej dvaja clenovia sa ta pytali ako sa ti podarilo zapisat do technicaku ze maju s tym problem. Tu sa o tom vies rozpisat ako legalne to ide,ale radu ako to maju urobit si tam nenapisal,ibaze to vies urobit za 200 eur +riadok 10 eur cez znameho

Aby si mi rozumel tak ti to popisem asi takto,lebo sa asi nerozumieme_

Pokial si kupim z vrakoviska napr.spyderi 17 a dam ich na 1.9 tdi 66 kw vrakac mi da TUV ?neda a ani neni legalna cesta ich zapisat do technicaku.

Ale pokial si kupim v predajni nove 17 na 1.9 tdi daju mi k tomu TUV pre octaviu 1.9 tdi 66kw,ktory si ako si pisal uz dam prelozit a na dopravku mi to zapisu,ale co viem tak tata cesta je mozna len v cechach,na slovensku asi jak pises cez znamosti.

A co sa tyka toho anglicka,nepisal som o priemere ale o dezene, pred 2 dnami som bol na jednom stretnuti brikodanetu a bavili sme sa tam prave o pneumatikach,pretoze jeden z nich mal na svojej rs 205 -50 17,ale kazda bola ina myslim tym dezen-znacka.Vlasten tu jazdi takto kazdy druhy,kamarad ma sharana na 17 s roznym dezenom,ale musi kupit vsetky 4 rovnake aby mohol vycestovat do polska,pretoze tam musi mat tiez na kazdej naprave aspon dve rovnake.

Odkaz ke komentáři

vsichni vime, ze vetsi original kola, nez mas v technicaku, ti SKODOVKA nepovoli, ale vyrobci alu si nechavaji delat svoje vlastni testy, ktery potom dokazuje TUV certifikat. A zapsat vetsi kola do technicaku neni nic mezi nebem a zemi, je to normalni vec, ktera funguje, jen se s tim u nas a u vas dela strasne moc pitchovin okolo, ktery jsou totalne nesmyslny...

Odkaz ke komentáři

ale u nas to ide legalnou cestou,len niektori si furt myslia ze je to furt to iste ako za komunstov,das aj kolesa z vrakaca,ale od vyrobcu kolies ktore si kupis na vrakaci si musis vyziadat ten certifikat,ak ho dostanes,das ho uradne prelozit a mozes dat zapisat,zapis som si preto daval po znamom,lebo je to lacnejsie pre mna ako davat robit uradny preklad 7 stranoveho TUV (1strana/30-50€)!!! ja nic neprekrucam,ja pisem co je u nas legalne dostupne,tak si este raz precitaj co pises a co pisem ja!

co sa tyka anglicka,ja som ta pochopil,nie som madar,ale stale si mi nenapisal aky to ma vyznam mat 4 rozne dezeny? ze si somrak a nemas na 4 rovnake pneumatiky? alebo ma to lepsie jazdne vlastnosti? ak do mna trafi taky debil co ma kazdu pneumatiku inu,tak ho zfleku dolamem,lebo je to dost nebezpecne takto jazdit

Odkaz ke komentáři

Nevím, jak to mají kolegové na Slovensku nebo ve Skotsku a Anglii, ale u nás je to tak, jak píše Houmik.

Přímo Škodovka ti nepovolí nic jiného, než co už máš v techničáku zapsané.

Ale existuje spousta aftermarketových výrobců, kteří mají na kola TUV certifikát třeba až do 19" včetně příslušných pneu (bavíme se pořád o Oct.I) a jejich kola lze u nás LEGÁLNĚ nechat do techničáku dopsat. Celý postup včetně všech značek kol (potažmo jejich dovozců do ČR) můžete najít přímo na stránkách min. dopravy zde:

zápis ráfků do TP

Upraveno uživatelem FRANK
Odkaz ke komentáři

presne to iste aj u nas,len s tym rozdielom,ze u nas zapises kazdy disk ktory ma eu certifikat,nie len nejake znacky,ale je to dost nakladne,a certifikat plati len s podmienkami ktore su v tom certifikate uvedene,napr.ze si nemozes dat na dotycny disk hociaku pneumatiku aku doma najdes,alebo ze je podmienka namontovat na blatnik plastovy lem atd,vsetko je to vzdy k danemu disku na dane pneu na dane auto v tom certifikate uvedene,staci sa len pravidelne informovat na dotycnom urade

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...