Přejít na obsah

životnost DSG a pravděpodobnost větších oprav u Octavia III TDI 1.6 85kW r.v.2018 182t km

Doporučené příspěvky

Dobrý den/ahoj, 

chtěl bych poprosit experty o radu. Řeším, jestli poslat moji Octavia III TDI 1.6 85kW r.v.2018 182t km do světa a zakoupit něco mladšího, nebo s autem ještě nějakou dobu jezdit.

Auto jsem jezdil sám, většinu jízdního režimu dělaly cesty do práce tj cca 24km tam a 24km zpět denně (spíš plynulá jizda po okreskách než kolony); k tomu víkendové delší štreky. Umírněná ohleduplná jízda. Servis byl první 4.5 roku v režii leasingovky (dle výzvy pal. počítače, servis dle ŠA servisního plánu, ani o chlup víc), pak jsem dělal servis jednou ročně. Nájezd 25-30t ročně. Vyměněné komplet brzdy (v 160tkm), olej v převodovce (bohužel až po leasingu též v 160tkm), tlumiče (v 145tkm). Nevím o žádném problému auta, i STK bez šmouhy.

Bojím se, jaká je životnost DSG (slyšel jsem o velkých částkách za opravu resp. za výměnu setrvačníku)?, nevím, jestli mě kolem 200t km nečekají nějaké další větší opravy/servisky? Taky si říkám, jestli 200t km není psychologickou hranicí, nad níž je tržní cena významněji níž.

Mohu poprosit o názor + info k životnosti DSG, pravděpodobnosti nákladnějších oprav? Dík moc!

Mirek

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...