Přejít na obsah

"Náhodné" vymazávanie dlhodobej pamäte palubného počítača

160R

Doporučené příspěvky

Ak máte niekto OII od modelového roku 2009 a vyššie, t.j. facelift a stalo sa vám, že sa z ničoho nič vynulovala dlhodobá pamäť palubného počítača (označená "2"), tak sa nejedná o závadu, ale bohužiaľ o vlastnosť. "Chytrí" inžinieri totiž do nových palubných počítačov v prípade panelu prístrojov bez maxidotu dali obmedzenie na najazdenie max 1999 km alebo dobu jazdy 19:59. V prípade panelov s maxidotom zostal pôvodný limit 9999 km / 99:59 aj po facelifte.

Táto informácia bude uvedená už aj v Návode na obsluhu od modelového roku 2011, no pre modelové roky 2009 a 2010 je stále uvedená stará nesprávna informácia t.j. 9999 km / 99:59.

Naozaj by ma zaujímalo, koho bol toto skvelý nápad! Trebárs ak niekto natankuje plnú nádrž, vynuluje palubný počítač a chce zistiť, akú bude mať spotrebu do ďalšieho tankovania po vyprázdnení nádrže a jazdí so spotrebou okolo 4.6 l/100km a priemernou rýchlosťou pod 45 km/h, tak má proste smolu, pretože sa mu dlhodobá pamäť počítača vynuluje ešte skôr, než sa mu ohlási rezerva v nádrži. Trvalo mi niekoľko mesiacov, kým som prišiel na to, prečo sa tá dlhodobá pamäť nuluje. Mal som podozrenie na vadný panel prístrojov, potom som upodozrieval valček na multifunkčnom volante (stlačenie a podržanie funguje ako reset), až som nakoniec dospel k tým číslam. Až pri nahlasovaní závady a po konzultácii s technickým oddelením som sa dozvedel, že "it's not a bug, it's a feature" (v preklade "to nie je závada, ale vlastnosť") - akurát to zabudli oznámiť resp napísať do návodu :palec:

Odkaz ke komentáři

Pozeral som Návody na obsluhu ku všetkým MR pred faceliftom, a tam sa tiež spomína 9999 km a 99:59, nerozlišuje sa, či je to obyčajný počítač alebo maxidot. Nemám po ruke teraz žiaden predfacelift bez maxidotu, že by som to skontroloval v reáli...

Fakt je ale tých 1999 km a 19:59 nepoužiteľných! Ešte aj Fabia s obyčajným počítačom má 9999/99:59, aspoň podľa Návodu platnému do faceliftu.

Myslím, že nastal najvyšší čas, ako vymyslieť upgrade na maxidot u faceliftových OII :) Len zatiaľ nikto nevie, ako na to :o

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...