Přejít na obsah

Vadný kabel ?

Price

Doporučené příspěvky

Zdravím mám Octavia 1 1.9TDI rok 2001 dnes jsem nastartoval a nesvítí mi palubní deska, stahování oken, regulace teploty a ventilátoru. 

Pojistky jsou ok a vypínač světel jsem měnil nedávno ale zkusil jsem ho vyměnit ( originál jsem si schoval ) a i u něj žádná změna. 

Našel jsem si schéma toho vypínače  a v pinu č. 17 by mělo být osvit přístrojů a když jsem to proměřil tak se mi dioda nerozsvítí že by to tam šel proud ..

Můžete mi poradit jak pin vyndat ? ( sadu na vyndávání pinu mám ) a předpokládám, že budu muset jít po kabelech a někde musí být třeba zlomený a pokud ne tak kde dále hledat ? 

mockrát děkuji za pomoc 🙂

Odkaz ke komentáři
Před hodinou, pavel71 napsal:

Nemaš v haji spíš reostat podsvitu ?

To muže také způsobit to, že se to vše nerozsvítí ? Na ten se mohu ještě podivat.. ten mě nenapadl 👍 je to mezi sebou nějak propojené ? Že mi nejde právě nejde nejspíše ten proud do toho pinu co má být osvit prostrojů.

Upraveno uživatelem Price
Odkaz ke komentáři
před 11 hodinami, pavel71 napsal:

Osvit de přez ten reostat 

Do reostatu to de z otočnýho vypinače 

Pokud si přivedeš napěti před reostat a rozsvití se je to vypínačem 

Pokud se rozsviti až po při přivedeni za reostat je v haji on 

Že by byli rozbité oba otočné vypínače se mi nezdá 😕 spíše se bojím té elektriky že bude vadná.. v tom sem se ještě nevrtal tak nevím přesně jak postupovat ale uvidíme. Mrknu ještě na ten reostat 🙂 

Odkaz ke komentáři
před 13 hodinami, pavel71 napsal:

tak si na otočným spínači světel najdi drát kde je napětí pro parkovačky a vytáhni si to na reostat 

Tak to budu muset dát asi nějakému elektrikáři .. já elektřinu nikdy nedělal a nerad bych něco pokazil ještě více. 

Chtěl jsem jit po kabelu přes pin kde je osvětlení přístrojů ale vede to až bůh ví kam .. že bych se podíval jestli není někde štípli třeba. 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravím 🙂 

Tak po nějaké době dávám info ať to můžeme uzavřít a třeba to i někomu pomůže.

Zhasínání palubky ( budíků, ovládání teploty, ventilátoru .. ) mi nezpůsoboval špatný reostat ani otočný vypínač na světla. Dělala to žárovka v odkládacím kastlíku u spolujezdce která vždy když se otevřel kastlík praskla ( asi vadná žárovka nebo kontakt ) a vypálila i pojistku č. 3 ( 5A )

Všem děkuji za pomoc kdo se připojil a tímhle tohle téma považuji za vyřízené 🙂 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...