Jump to content

Zvuky z motoru

Recommended Posts

Hezký den, potřeboval bych prosím poradit ohledně zvuků z mé Octavia II 1.6 MPI 75 kW ve verzi Tour r.v. 2012.

První zvuk, který auto začalo dělat, bylo takové vrnění při přidání plynu při jízdě do pravotočivé zatáčky. Bez plynu a doleva to nedělá. Pravděpodobně už se to děje delší dobu, ale až nedávno mě na tohle upozornil tchán. 

Další zvuk, který to začalo dělat, je, že po přidání a sundání nohy z plynu se ozve nějaký zvuk, který nedokážu popsat. Takové lupnutí možná? Dělá to rovněž když jedu doprava a nejvíce to jde slyšet při 2. rychlosti.

Párkrát se mi rozsvítila kontrolka serva, ale už nesvítí. Párkrát se mi stalo, že při studeném startování se auto trochu rozklepalo, ale ne vždy. 

Čtu o převodovce. Kdyby byla třeba výměna, máte nějaké doporučení?

Jedná se o jednu závadu nebo sérii závad? Když na autě není něco v pohodě, tak to hned řeším, ale teď pracuji několik měsíců ve Švýcarsku a na servis tady nemám odvahu. Potřebuji zjistit, jestli to není něco akutního a vydrží to dalších 1500 km, než to v dubnu budu moct opravit u svého mechanika.

Díky a zdraví Vojta 🙂

Edited by vojtechholze
  • 2 months later...