Jump to content

Snížení

Guest Noac

Recommended Posts

Zdravím Vás všechny,

chtěl bych si o trochu snížit OI - chci si koupit 18 kola a mám vybraný toto snížení EIBACH 30/30 za 4tis. - nechci to o víc snižovat jelikož už mám ospojlerováno, ale samozřejmě si nechám poradit od zkušenějších. Předem dík za vaše odpovědi, názora a rady

Zdravím Vás všechny,

chtěl bych si o trochu snížit OI - chci si koupit 18 kola a mám vybraný toto snížení EIBACH 30/30 za 4tis. - nechci to o víc snižovat jelikož už mám ospojlerováno, ale samozřejmě si nechám poradit od zkušenějších. Předem dík za vaše odpovědi, názora a rady

A s čím jako chceš poradit? Jetsli jsou dobrý ty pružiny? Nebo jestli to máš snížit? Co takhle to tu trochu prohledat? Ohledně snížení se tu toho již dosti napsalo...

To jsem prohledal a taky dost našel. Ano přesně, jestli ty pružiny jsou dobrý nebo by někdo doporučil lepší za rozumnou cenu, protože o těchto pružinách jsem zde nenašel ani zmínku...Jinak chci to snížit.

Edited by Noac
To jsem prohledal a taky dost našel. Ano přesně, jestli ty pružiny jsou dobrý nebo by někdo doporučil lepší za rozumnou cenu, protože o těchto pružinách jsem zde nenašel ani zmínku...Jinak chci to snížit.

Tak obecně je Eibach dobrá značka. Jen já osobně bych ke sportovním pružinám volil rovnou aj tužší zkrácené sportovní tlumiče. Ale tyhle pružiny ti budou fungovat aj na seriových tlumičích. Obecně se uvádí že seriový tlumiče jsou schopný snést -40mm pružinu.

Zdravím Vás všechny,

to je malo.... kup stelovak a bez az na zem :) :smich: ale fakt nedelam si prdel.... nebal by sem se JOMU dost kluku to kupuje na VW a jako neslysel sem na to nadavky... pak pokud mas love vol HP nebo KW stelung.. .. do peer by sema si nesel... bude to jak na houpacce.

Pružiny od Eibach som montoval na moju Octu. Skombinoval som to s tlmičmy SACHS ADVANTAGE. Mám pocit,že zadok išiel dole viac ako 30mm a predok zase menej.

Takže Ti odporúčam vpredu aspon -50 a vzadu -30. S pružinamy som inak spokojný. Charakteristika pruženia je presnejšia ,ale nie je to ešte extra tvrdé.... Celkovo je auto neporovnatelne ustálenejšie na ceste. :)

post-522-1279120738_thumb.jpg

nebal by sem se JOMU dost kluku to kupuje na VW a jako neslysel sem na to nadavky... // do peer by sema si nesel... bude to jak na houpacce.

Kolik maj na tom podvozku naježděno?A odkud ti kluci jsou? Já co slyšel tak všichni nadávají. Kámoš koupil GIII a vzzadu JOM štelovák. Prej měl najeto do 5ti tisíc a dle papírů o koupi by to odpovídalo. Najel dalších asi 5k a podvozek je prej totál... A proč by to mělo být jen s perama jak na houpačce?

Pružiny od Eibach som montoval na moju Octu. Skombinoval som to s tlmičmy SACHS ADVANTAGE. Mám pocit,že zadok išiel dole viac ako 30mm a predok zase menej.

Takže Ti odporúčam vpredu aspon -50 a vzadu -30. S pružinamy som inak spokojný. Charakteristika pruženia je presnejšia ,ale nie je to ešte extra tvrdé.... Celkovo je auto neporovnatelne ustálenejšie na ceste. :D

Na -50 pružiny už ale nemůže nechat "seriový" tlumiče. Teda může,ale rovnou objednat nový. Ty tlumiče už to dlouho neustojej takovýhle snížení...

Edited by Spooky1

Tak na 50 bych nešel. Asi tak max na 35/35, ale to se ještě uvidí. Jinak tlumiče koupím až se oddělají tyhle, nejsou tam moc dlouho, tak alespon musi ještě chvíli vydržet. A ano líbilo by se mi být až skoro na zemi, ale už takhle na tyto silnice to bude dost. :D A ještě se zeptám do budoucna od jaký firmy tlumiče, hodně chvály slyším na KW, ale pokud má někdo dobré zkušenosti s něčím jiným, budu jen rád za přspěvek.

Edited by Noac

Takže Ti odporúčam vpredu aspon -50 a vzadu -30. S pružinamy som inak spokojný. Charakteristika pruženia je presnejšia ,ale nie je to ešte extra tvrdé.... Celkovo je auto neporovnatelne ustálenejšie na ceste. :D

post-522-1279120738_thumb.jpg

Jinak ten předek by mi ani nevadil kdyby byl o trochu mene, jelikoz uz ted to mam snizeny spojlerem, a ten zadek mi je celkem jedno, tam jde jen o to narvat tam 18 kola a aby to neskrtalo. Na foru - tema 18 kola psal klk ze ma ty kola co chci a snizeni 35/35 a vzadu si obcas skrtnul, tak musel uriznout kus plastu.

to je malo.... kup stelovak a bez az na zem :D :D ale fakt nedelam si prdel.... nebal by sem se JOMU dost kluku to kupuje na VW a jako neslysel sem na to nadavky... pak pokud mas love vol HP nebo KW stelung.. .. do peer by sema si nesel... bude to jak na houpacce.

Taky jsem na JOM neslyšel žádnou chválu, až od Tebe, tudíž Jom určitě volit nebudu.

Kolik maj na tom podvozku naježděno?A odkud ti kluci jsou? Já co slyšel tak všichni nadávají. Kámoš koupil GIII a vzzadu JOM štelovák. Prej měl najeto do 5ti tisíc a dle papírů o koupi by to odpovídalo. Najel dalších asi 5k a podvozek je prej totál... A proč by to mělo být jen s perama jak na houpačce?

Na -50 pružiny už ale nemůže nechat "seriový" tlumiče. Teda může,ale rovnou objednat nový. Ty tlumiče už to dlouho neustojej takovýhle snížení...

tak aspoustu lidoi co melo jenom pera to desne houpaloa ve vyssiich rychlsotech to bylo desny.,. pokud pruziny tak lepsi a na to enjaky lepsi tlumice tudiz to vyjde na stejnou cenu skoro co podvozek za 10T.

ten jom, mozna mate pravdu mozna ta kvalita takova nebude ja osobne vim o jednom kamosovi co to ma pobliz a teda je sppokojeny jako... kolik ma najeto fakt nevim, ja mam treba vmaxx a jsem spokojeny o kdyz na to jsou nadavky...

Ještě se tu zeptám, jelikož je tu hodně názorů na různé značky, tak by mě zajímal názor na tyto značky co jsem koukal na komplet podvozky 30/30.

Streetline

GT Cuplinc

Autostyle Springs

Sportfahrwerke

Vyjímka V-Maxx stavitelný

Děkuji za rady a názory

ja mam treba vmaxx a jsem spokojeny o kdyz na to jsou nadavky...

Ono je to taky hodně o tom s kolika kvalitnějšíma podvozkama jsi jezdil.A při normální jízdě toho většinou nepoznáíš. Ty rozdíly se většinou poznaj až v krizovejch situacích...

Ještě se tu zeptám, jelikož je tu hodně názorů na různé značky, tak by mě zajímal názor na tyto značky co jsem koukal na komplet podvozky 30/30.

Streetline

GT Cuplinc

Autostyle Springs

Sportfahrwerke

Vyjímka V-Maxx stavitelný

Děkuji za rady a názory

Všechno to jsou podvozky nížší třídy a všechny budou srovnatelný.

Edited by Spooky1

Všechno to jsou podvozky nížší třídy a všechny budou srovnatelný.

To jo, ale nevím jaký podvozek do 10 tis nebo zda by nebylo lepsi si jeste chvili pockat a pak koupit tedy neco dražšího.

do 10tisic AP Sportfahrwerke :wub: napis clenovi mato88 :blink:

Díkes, ale tyhle si dokážu sehnat za 8k, ale asi se mu ozvu, ještě musím mrknout. Myslel jsem jiný značky do 10k

Tak já měl třeba do 10k svoje KW,ale bylo v akci z 15ti no...

Ty jsem scháněl, ale právě do 10k je sehnat nemůžu, našel jsem je kolem 12k, mohla by být zase nějaká akce, protože ty se mi líbí. Mám vybráno kdyžtak od Eibachu komplet, ale ten je taky okolo 14k. To je dilema :blink:

Edited by Noac

eibach je dobra znacka,JOM by som nedal ani na furik do zahrady,nie to este na auto,predavame ich bez zaruky,je to cinsky shit :-) kazdy druhy reklamacia,AP su v nizsej triede asi najlepsia volba,pevny podvozok do 250€ (Houmik sa s tymi 10t kc trosku sekol),co sa tyka strun AP,KW su dobre znacky,vsetko made in Germany,tiez by som ti poradil znacku Vogtland,mam ho osobne na aute,na seriovych strunach -35 na predku aj zadku a 18" kolesa,sa pozri,je to ako ritka na serbel :-) ,znacka Vogtland asi malo znama vyraba rozne struny a inac ohybanu ocel uz nejakych 112 rokov tusim,takze sa ho netreba bat,je to najlepsia stredna trieda aka sa da zohnat,cena okolo 120 €,AP trosku menej za struny

PS:to ze niekedy vyzera ze predok je vyssie ako zadok vyplyva z dvoch veci,bud je to naozaj tak,ak sa zvolia zle vahy na napravu na struny (napriklad ked da niekto z TDI oktavie predne struny na oktaviu 1.6i),alebo druhy variant je cisto opticky,kedze predny blatnik je viacej vykrojeny ako zadny,tak to budi dojem ze vpredu je vacsia medzera a tym padom ze predok je vyssie ako zadok(v tomto pripade treba zmerat vysku prahu v predu a vzadu a nie sa orientovat podla blatnikov)

eibach je dobra znacka,JOM by som nedal ani na furik do zahrady,nie to este na auto,predavame ich bez zaruky,je to cinsky shit :-) kazdy druhy reklamacia,AP su v nizsej triede asi najlepsia volba,pevny podvozok do 250€ (Houmik sa s tymi 10t kc trosku sekol),co sa tyka strun AP,KW su dobre znacky,vsetko made in Germany,tiez by som ti poradil znacku Vogtland,mam ho osobne na aute,na seriovych strunach -35 na predku aj zadku a 18" kolesa,sa pozri,je to ako ritka na serbel :-) ,znacka Vogtland asi malo znama vyraba rozne struny a inac ohybanu ocel uz nejakych 112 rokov tusim,takze sa ho netreba bat,je to najlepsia stredna trieda aka sa da zohnat,cena okolo 120 €,AP trosku menej za struny

PS:to ze niekedy vyzera ze predok je vyssie ako zadok vyplyva z dvoch veci,bud je to naozaj tak,ak sa zvolia zle vahy na napravu na struny (napriklad ked da niekto z TDI oktavie predne struny na oktaviu 1.6i),alebo druhy variant je cisto opticky,kedze predny blatnik je viacej vykrojeny ako zadny,tak to budi dojem ze vpredu je vacsia medzera a tym padom ze predok je vyssie ako zadok(v tomto pripade treba zmerat vysku prahu v predu a vzadu a nie sa orientovat podla blatnikov)

Dík za radu, koukal jsem na ty Vogtland a nevypadají špatně, ale podvozek junior je za 7k což je slušná cena, ale druhý druh podvozku je za 14k a jen péra jsou přes 4 k což se mi vyplatí ten Eibach nebo možná to AP. Ještě uvidím, až budu mít doma kola, které snad budou ještě tento týden. Chci snížení max 30/30

junior kit uz neexistuje,uz je len jedna rada strun,jedna rada pevnych podvozkov a dve rady stelovakov,jedna bez a jedna s nastavenim tuhosti,Vogtland pri pevnych podvozkoch a stelovakoch pouziva tlmice Bilstein a Koni,ale to si nechaj pre seba :-)

Tak to bude asi výprodej, našel jsem je na našich stránkách v akci a mají je skladem. No uvidíme uvidíme. Ale stejně ty ceny co píšeš, tak tady se na ně nedostanu.

berieme tovar priamo z vyroby a take mame informacie,vsetci tlacia ceny dole a Vogtland nechce zaostavat,preto aj niektore serie zlucuje,lebo sa im uz neoplati vyrabat viac serii,a asi sa tak aj stalo,lebo momentalne prerabaju svoju stranku a niektore produkty sa uz nedaju zohnat,ceny mame najlepsie z celeho cesko-slovenska na vogtland,to ti viem garantovat :-) a tu na fore viem riesit este pre clenov rozne zlavy,ale este stale niesom clen klubu,a zatial stale nemozem davat komercnu reklamu,hadam sa to coskoro zmeni :-) dodacie doby su tiez dobre,dokonca som v kontakte s adminom tohto fora,ze by riesil cesku stranu a ja slovensku,treba si pomahat :-)

berieme tovar priamo z vyroby a take mame informacie,vsetci tlacia ceny dole a Vogtland nechce zaostavat,preto aj niektore serie zlucuje,lebo sa im uz neoplati vyrabat viac serii,a asi sa tak aj stalo,lebo momentalne prerabaju svoju stranku a niektore produkty sa uz nedaju zohnat,ceny mame najlepsie z celeho cesko-slovenska na vogtland,to ti viem garantovat :-) a tu na fore viem riesit este pre clenov rozne zlavy,ale este stale niesom clen klubu,a zatial stale nemozem davat komercnu reklamu,hadam sa to coskoro zmeni :-) dodacie doby su tiez dobre,dokonca som v kontakte s adminom tohto fora,ze by riesil cesku stranu a ja slovensku,treba si pomahat :-)

Tak mi dej do SZ nějakou sk stránku, ať se můžu podívat. Zní to totiž zajímavě.