Přejít na obsah

Rady pro nováčka Octavie 4 , 2tdi 110kw dsg

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

poprvé v životě mam dsg a TDI. 
chtěl bych radu a poznatky zkušenějších. Mám vicerootazek.

tak začnu tím, kde jsem se dozvěděl, že jsou dva “ světy názoru “. Začal bych, laicky řečeno , jak se chovat ke studenému motoru. Jeden ze “ světa “ tvrdí, že je vhodnější nechat do 90stupnu mít zvolené D , kde motor se chová jako by se dusil ( cca 1,5tis otáček) a pak je tu ten druhý “ svět “ kde spis lidi preferuji si dat S a mit víc otáček. S hlediska logiky mé a možná se mýlím , je vhodnější nechat to D abych rychleji zahřál motor a olej v převodovce. No inu názor ?

druhá věc tankování: nekde se dočtete ze je vhodnější tankovat na Eurooil naftu bez biosložky. Pak tu je ten druhy “svět” kde tvrdí že to neřeší a dávají tam klasiku s aditivy ( od MOL Evo ) 

chci poradit ne hejtit, číst umím a jde mi čistě o názor. 

Odkaz ke komentáři

Studený motor lepší nehonit -> režim D, který řadí dřív než S. V režimu D se určitě motor nezahřeje rychleji, ale naopka pomaleji, což je žádoucí. Na S to bude motor víc točit, zahřeje se rychleji, ale méně rovnoměrně. Naftu beru z 90% na Eurooilu. Taky zálěží jak dlouho si chceš auto nechat. 150 tis. km motor najede v jakémkoliv režimu.

Odkaz ke komentáři

nevím co všechno zobrazuje O4 ale na teplotu vody pokud jsi ti těmi 90° myslel moc nekoukej. Moje auto na stejné platformě jako je O4 ukazuje teplotu vody, oleje v motoru a oleje v převodovce, na rozdíl od tvého je ještě navíc benzínové. Voda leze nahoru poměrně dost rychle a z dob OII kde bylo ještě zobrazení teploty pomoci ručičky víme že to pěkně kecá. Pokud ti to auto ukazuje řídil bych se teplotou oleje. U mě signalizace teploty začíná až na 50°, pokud potřebuju auto co nejdříve ohrát dělám to tak, že jakmile mám 60° olej dávám pouze na DSG S zbytek auta (na infotaimentu) zůstává v normal/comfort, a pořád plynulé na plynu aby to DSG zbytečně nevytáčelo vysoko nebo to nějak výrazně nepodřadilo. Jakmile má olej v motoru 80° a více pokud potřebuju dávám i zbytek auta do Sportu nebo vyšších režimů. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...