Přejít na obsah

Z pumpy klimatizace teče náplň, prolíná na spodní kryt motoru. Prosím o nějakou radu. Díky

Guest Vojta99

Doporučené příspěvky

Guest Vojta99

Ahoj, na foru jsem hledal, ale nic jsem bohužel k tomuto tématu nenašel, asi to ještě nikdo neřešil. Nedávno jsem koupil v bazaru O1 Tour, najeto 100 000km. R.v. 2006 s manuální klimatizací (prostě s tlačítkem AC). Při prodeji mi říkali, že vyčistili klimatizaci a asi vyměnili náplně nebo co. Dneska jsem s autem najel na rampu a koukám zespodu na pravou stranu auta a jak je pod motorem ten plastovej kryt tak na něm byly takový skvrny od oleje. Nejdřív jsem myslel, že prolíná olej z vany, ale ten to nebyl. Byla to taková zelená mazlavá tekutina nejspíš údajně vyměněná náplň klimy. Dálší postup pro zjištění závady byl ten, že jsem sunadl kryt a koukám na čerpadlo klimatizace jestli to tak můžu nazvat a na přírubě tohoto čerpadla byly kapičky zelené tekutiny. Pro vyzkoušení jsem kapičky otřel a nastartoval auto a zapnul na plno klimu a sledoval jestli něco bude kapat, zdálo se, že nic, ale určitě to vzhledem k tomu kolik toho tam bylo v tom krytu nakapanýho zase bude tíct. Bude tam nejspíš nějaká netěsnost nebo co. Jeětě jedna věc, po sundání krytu jsem se docela divil, že k tomu čerpadlu vedly 2 dráty spojené obyčejnou čokoládou, není mi jasné co v tom bazaru s tou klimou dělali, jestli je vyměněná za jinou která měla jinej konektor, tak tam dali čokoládu nebo nevím. Máte s podobným problémem někdo zkušenost ? Když sundám čerpadlo stačí v něm vyměnit nějaký simerink nebo těsnění a bude to zase frčet dál nebo to je jiný problém. Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Tobě aspoň teče mně už ani to ne. Tomu čerpadlu se říká klima kompresor a díky tomu oleji co ti vytekl se může pěkně kousnout jako mě. Kolik ho tam má být netuším, ale být tam určitě má. S únikem ti moc neporadím snad jen koukni na hadice jestli je máš dotažený. Pro odbornou radu se obrať na pány profíky na http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showforum=73.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...