Guest Vojta99 Odesláno Srpen 1, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2010 Ahoj, na foru jsem hledal, ale nic jsem bohužel k tomuto tématu nenašel, asi to ještě nikdo neřešil. Nedávno jsem koupil v bazaru O1 Tour, najeto 100 000km. R.v. 2006 s manuální klimatizací (prostě s tlačítkem AC). Při prodeji mi říkali, že vyčistili klimatizaci a asi vyměnili náplně nebo co. Dneska jsem s autem najel na rampu a koukám zespodu na pravou stranu auta a jak je pod motorem ten plastovej kryt tak na něm byly takový skvrny od oleje. Nejdřív jsem myslel, že prolíná olej z vany, ale ten to nebyl. Byla to taková zelená mazlavá tekutina nejspíš údajně vyměněná náplň klimy. Dálší postup pro zjištění závady byl ten, že jsem sunadl kryt a koukám na čerpadlo klimatizace jestli to tak můžu nazvat a na přírubě tohoto čerpadla byly kapičky zelené tekutiny. Pro vyzkoušení jsem kapičky otřel a nastartoval auto a zapnul na plno klimu a sledoval jestli něco bude kapat, zdálo se, že nic, ale určitě to vzhledem k tomu kolik toho tam bylo v tom krytu nakapanýho zase bude tíct. Bude tam nejspíš nějaká netěsnost nebo co. Jeětě jedna věc, po sundání krytu jsem se docela divil, že k tomu čerpadlu vedly 2 dráty spojené obyčejnou čokoládou, není mi jasné co v tom bazaru s tou klimou dělali, jestli je vyměněná za jinou která měla jinej konektor, tak tam dali čokoládu nebo nevím. Máte s podobným problémem někdo zkušenost ? Když sundám čerpadlo stačí v něm vyměnit nějaký simerink nebo těsnění a bude to zase frčet dál nebo to je jiný problém. Děkuji mnohokrát za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Srpen 1, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2010 Tobě aspoň teče mně už ani to ne. Tomu čerpadlu se říká klima kompresor a díky tomu oleji co ti vytekl se může pěkně kousnout jako mě. Kolik ho tam má být netuším, ale být tam určitě má. S únikem ti moc neporadím snad jen koukni na hadice jestli je máš dotažený. Pro odbornou radu se obrať na pány profíky na http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showforum=73. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Vojta99 Odesláno Srpen 1, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2010 Díky za odpověď. Ok optám se tam a uvidíme, a ještě mrknu do Jak na to Octavia. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.