Přejít na obsah

Může mi někdo vysvětlit?

funaki

Doporučené příspěvky

Zdar, potřebuju vysvětlit jak seženu Typovej list ke kolům abych je mohl nechat zapsat do TP, nebo aspoň poradit kde a jaký kola mám koupit abych to lejstro dostal. Jsem z toho nějakej zmatenej, psal jsem na www.tuningautodoplnky.cz a ptal se jich jestli dostanu ke kolům TL, a oni mi odepsali "Pokud jsou na vuz schválena tak ano." Tak jak to poznám? :D

Díky

Odkaz ke komentáři

čau kola mužeš dat jen to co mas napsane za alternativu ve velkem TP.jinak tipovy list dělaji snad jen značky (AEZ, DOTZ, DEZENT) o těchto ja vím,ale jestli budeš chtít větší kola než maš dovoleny tak musis za vyrobcem vozu v našem případě škoda,mlada boleslav a ti by ti to musely schválit.jenže to oni neudělaj. kvuli podvozku a brzdam

Odkaz ke komentáři

pro miata11,prosím Tě,pokud něco nevíš,nepiš informace,které se nezakládají na pravdě,jenom to lidem,kteří se chtějí dobrat skutečného stavu komplikuješ. :lol:

for funaki,dopsat lze samozřejmě řada rozměrů,dnes už i od velké škály výrobců a to zcela legálně.Pokud takové ráfky koupíš,absolvuješ proces kontroly na STK a následně vlastní dopsání na registru vozidel.

Tento zápis nepodléhá žádnému povolení ze strany výrobce vozu.

Mrkni na link níže,je tam popsaný celý proces zápisu a tabulka všech výrobců ráfků,kteří typový list vydávají a pohledej na fóru,najdeš tu mnoho zkušeností těch,co kola již dopisovali.

http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dov...ku_a_pneumatik/

Odkaz ke komentáři
pro miata11,prosím Tě,pokud něco nevíš,nepiš informace,které se nezakládají na pravdě,jenom to lidem,kteří se chtějí dobrat skutečného stavu komplikuješ. :lol:

for funaki,dopsat lze samozřejmě řada rozměrů,dnes už i od velké škály výrobců a to zcela legálně.Pokud takové ráfky koupíš,absolvuješ proces kontroly na STK a následně vlastní dopsání na registru vozidel.

Tento zápis nepodléhá žádnému povolení ze strany výrobce vozu.

Mrkni na link níže,je tam popsaný celý proces zápisu a tabulka všech výrobců ráfků,kteří typový list vydávají a pohledej na fóru,najdeš tu mnoho zkušeností těch,co kola již dopisovali.

http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dov...ku_a_pneumatik/

Přesně tak, taky jsem si koupil 18" na auto a teď jen čekám na TL od DOTZ a půjdu je zapsat. Říkali, že mi to pošlou do 14 dnů a ještě chtěli vědět typ auta, rok a takovýhle věci. Tak snad neklamu, jen říkám co po mě chtěli u prodejce.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsem se dneska konečně dostal k tomu abych šel zapsat ty kola, byl jsem na technický, tam na mě nejdřív civěli jak kdybych spadl z marsu ale nakonec mi ten TL potvrdily. Tak jsem jel na dopravku a tam ta slepice za okýnkem čuměla jak puk, tak se radila s kolegyní vedle a ta mi řekla že musím mít pootvrzení od výrobce VOZIDLA, tak jsem jí řekl že nemusim, a ona že se se mnou hádat nebude že má svý práce dost a že mám přijít ve čtvrtek až tam budou technici, ochota jak prase fakt. ;)

Odkaz ke komentáři
No uvidíme ve čtvrtek. když tak si budu stěžovat na ministerstvu :)

U nás to taky nezapisují u okýnka.

Je třeba si vypsat žádost o změnu údajů v TP a zápis provádí technik.Má to výhodu,že se nemusí stát ta nekonečná fronta.

Pokud by ti to přece jenom nevyšlo,tady máš číslo na MD 225131111 a volat se neboj :)

já jsem volal a ochota převeliká. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...