HanyZ Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 Ahoj, chtěl jsem včera jet na geometrii, ale nezdálo se mi řízení a tak jsem zvedl auto a zkusil vůli kola. Levé přední kolo má dost vůli, celé chodí. Vůli má při chycení kole vlevo a vpravo tedy vodorovně. Špatný čep řízení ? Spodní čepy mám měněné. Díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 Ahoj, chtěl jsem včera jet na geometrii, ale nezdálo se mi řízení a tak jsem zvedl auto a zkusil vůli kola. Levé přední kolo má dost vůli, celé chodí. Vůli má při chycení kole vlevo a vpravo tedy vodorovně. Špatný čep řízení ? Spodní čepy mám měněné. Díky za rady. Vypada to na ten cep rizeni,sezen druheho a pri zvednutem kole jeden at hybe kolem vlevo a vpravo a druhy at drzi ten cep a uciti jestli tam je sebemensi vule.A pokud je tak dalsi postup uz asi znas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 výměna čepu a pak geometrie, nic složitého. tyč řízení se měnit nemusí, stačí jen ten čep ? Sundal jsem kolo a hýbal kotoučem. Je vidět, že chodí celá tyč řízení, takže to vypadá na ten čep... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 výměna čepu a pak geometrie, nic složitého. tyč řízení se měnit nemusí, stačí jen ten čep ? Sundal jsem kolo a hýbal kotoučem. Je vidět, že chodí celá tyč řízení, takže to vypadá na ten čep... cela tyc?to je divne,pokud je vybity cep tak ucitis vuli jen v cepu.Nevim jak je to delano u Octy ale na felicii kdyz byla vule v rizeni a hybala se cela tyc tak muselo cele rizeni ven.povol tu matici na cepu rizeni,stahovakem nebo kladivem vyndej cep a hned budes mit jasno..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 výměna čepu a pak geometrie, nic složitého. tyč řízení se měnit nemusí, stačí jen ten čep ? Sundal jsem kolo a hýbal kotoučem. Je vidět, že chodí celá tyč řízení, takže to vypadá na ten čep... tyc se nemeni.Pouze cep rizeni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 kouknu na to ještě jednou odpoledne. každopádně vůli to má a jediné co mě napadá je čep řízení. co jiného taky ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 kouknu na to ještě jednou odpoledne. každopádně vůli to má a jediné co mě napadá je čep řízení. co jiného taky ? Zkus a uvidis,pocasi sice moc nepreje,ale treba mas garaz.ja bohuzel ne tak to musim delat venku v zavislosti na pocasi.Tezko takhle radit na dalku,chtelo by to videt....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 jsem z Karviné, tady neprší no garáž nemám, kouknu na to u baráku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 jsem z Karviné, tady neprší :) no garáž nemám, kouknu na to u baráku. Jsem z Bohumína-centrum.Tak hodne stěstí a dej vědět jak si dopadl.Kdyby si měnil čep tak dej i matku novou........jen tak pro doplnění.Už jsem viděl prasata co dali nový čep a starou matici a když se jim to hryzlo tak čuměli jak péro z gauče :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 tak jsem byl auto zvednout ještě jednou, přikládám video. Vůle je jen vodorovná, když hýbu s kolem chodí celá tyč řízení. Když dám ruku na čep, tak chodí celý čep s tyčí podle toho, jak se pohybuje kolo. www.masazekus.cz/A.mp4 www.masazekus.cz/B.mp4 www.masazekus.cz/C.mp4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 tak jsem byl auto zvednout ještě jednou, přikládám video. Vůle je jen vodorovná, když hýbu s kolem chodí celá tyč řízení. Když dám ruku na čep, tak chodí celý čep s tyčí podle toho, jak se pohybuje kolo. www.masazekus.cz/A.mp4 www.masazekus.cz/B.mp4 www.masazekus.cz/C.mp4 to treti video neni moc dobre videt,ale tak to vypada na tu horsi variantu......cele rizeni ven.Pokud se na to spojeni neda dostat zespod.nevim jak to tam je reseno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 nakonec jsem zajel do servisu, kde dělá známý a mají OPEN ... tam to mechanik zvedl - chytl do ruky, zatřepal a řekl: čep řízení.... asi to mají v ruce.... kdyby to bylo to druhé , tak jsem někde četl , že to může být kloub na konci řídící tyče. a dá se to vyměnit z pod auta.... každopádně mechanik rovnou řekl čep řízení, předpokládám, že to poznal ? podle čeho soudíš, že by to bylo něco jiného ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 nakonec jsem zajel do servisu, kde dělá známý a mají OPEN ... tam to mechanik zvedl - chytl do ruky, zatřepal a řekl: čep řízení.... asi to mají v ruce.... kdyby to bylo to druhé , tak jsem někde četl , že to může být kloub na konci řídící tyče. a dá se to vyměnit z pod auta.... každopádně mechanik rovnou řekl čep řízení, předpokládám, že to poznal ? podle čeho soudíš, že by to bylo něco jiného ? nevim,ja to nevidel na vl.oci.Ten kloub rizeni je hodne pravdepodobny,ten odchazi na nasich super cestach hodne rychle 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 na to, že mechanik řekl rovnou čep řízení - byl si dost jistý..... no uvidíme. sundám čep a uvidíme jestli to pomůže. výměnou nic nezkazím, počítám, že by šly za chvíly. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 tak jsem dneska auto ještě jednou zvedl na hever, přítelkyně hýbala s kolem a já vlezl pod auto a chytl čep. Při pohybu kola chodí celé kolo, včetně čepu a taky tyč řízení. S tím, že když jsem chytl čep zvrchu a dal prsty mezi čep a těhlici, cítil jsem vůli. To, že se hýbe celá tyč řízení je asi normální - když chodí čep spojený s tyčí řízení že ? Vůle v čepu je... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2010 tak opraveno... špatný čep řízení, výměna spojovačky.... :) zitra ještě opravit špatné uložení tlumiče ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
juro sdi Odesláno Srpen 17, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2010 Tak si nakoniec vymenil aj tyč riadenia??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 17, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2010 Tak si nakoniec vymenil aj tyč riadenia??? určitě myslel spjovací tyč -Kul čep řízení-hřeben 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2010 no, on tomu říká každý jinak.. někdo tyč řízení, někdo spojovací tyč - prostě tyč mezi čepem a hřebenem tak , jak píše Dave :lool: opraveno Dawe na Dave :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.