Přejít na obsah

Nastavenie geometrie na podvozku -3,5cm H&R

Niki

Doporučené příspěvky

Mě ty Bridgestony Potenza taky šíleně hučí. Když jsem byl v pneuservise, tak mi říkali, že se mi tam udělaly takové plošky, vypadá to jako zuby pily. Prý to u Octavii II a některých pneu dělá, prý mají právě moc velké ty krajní plochy. Nevím, jestli by tomu prospěla nová geometrie, já jsem ji neměnil, je stejná od výroby a kola jsem měl hned od výroby 225/45/17. Docela mě to štve, hučí to hlavně při 40km/h a pak 80km/h a pak už se to utlumuje nebo spíše to přehluší vítr a jiný hluk. Nevíte, jestli by to šlo reklamovat?

Odkaz ke komentáři

Cjoctavian,čo mám ja už nie je hučanie pri nižšej taplote,ale nerovnomerným opotrebením,hlavne na zadných z vnútornej strany.Ta pilka je,že jeden zub je vyšší ako druhý a tým pádom sa neodvaluje plynule.Ja ich počujem aj na dobrej ceste aj na zlej v malých rýchlostiach.

Libor,mám presne tie isté príznaky ako ty,predné sú v pohode,ale na zadných je celkom slušná pilka a v tých rýchlostiach ako popisuješ do robí docela slušný rámus,aj keď majú najazdené iba cca 18tis,pravdepodobne na rok si kúpim Continental SportContact 2,alebo 3,nakoľko tu mi pravdepodobne geometria nepomôže a lezie mi to fest na nervy.

Odkaz ke komentáři

Hučanie bohužiaľ teplom spôsobené nie je, ale zlým opotrebovaním pneu. Potenzy sú naozaj fajn gumy, ale nie na OII. Reklamovať to nemá význam, reklamácia bude zamietnutá výrobcom pneu s odôvodneným "zlý spôsob jazdy a z toho vyplývajúce nepravidelné opotrebenie".

Odkaz ke komentáři

Vyrábajú sa súčasne,dokonca v cenníkoch SC2 je drahšia ako SC3 a čítal som,že je SC2 tichšia,tak neviem.

Mne osobne sa pozdáva viac tvar SC2 a SC3 ako SC5,nakoľko vnútorný okraj dezénu majú "uzavretý" na rozdiel od SC5,ktorá ho má podobný ako Bridge Potenza 050

Za chvíľu pôjdem otočiť predné kolesá do "protismeru",ako to píšu v tej prílohe,čo si sem hodil,aj keď sú smerové,kašlem na ne.

Odkaz ke komentáři

Ano tie potenzy dávajú aj teraz,ale 18" neviem.

Dnes som si kúpil brúsny papier a vyskúšal som ten zúbok obrúsiť a ide to celkom pekne,ale musím si urobiť šablonu a brúsiť veľmi opatrne,takže len opatrne zarovnať vyčnievajúci zúbok,dúfam,že to nepo....

Ideálne by bolo,keby sa koleso točilo.

Odkaz ke komentáři

Moc dobré skúsenosti s nimi nemám,dostal som defekt a obišiel som snáď 5 pneuservisov a ani v jednom mi nezaručili,že mi disk pri vyzúvaní plášťa nepoškodia,tak som si nakoniec dal zalepiť defekt v škodovke.A a ten prístup v pneuservisoch je desný.

Pravdepodobne zajtra ich zbrúsim,tak potom sem napíšem výsledok.

Odkaz ke komentáři

Niki, uplny suhlas :D Mne na zimne alu natrieskali zavazia priamo na luce disku, namiesto obvodu! A pred obuvanim pneu som im povedal, ze v jednej je vrazeny klinec, nech to opravia...Na jar, ked som menil kolesa, som zistil, ze som zaplatil za opravu, ktora nebola vobec urobena. Cize tuto jesen ma caka opravne vyvazovanie novych diskov a lepenie uz raz "opravovaneho" defektu ;)

Odkaz ke komentáři

Tak dnes son tú pilku obrúsil a že by bol nejaký rozdiel v hlučnosti povedať nemôžem,pravdepodobne by pomohlo keby sa koleso točilo,nakoľko tam nie je iba "pilka",ale čo je horšie posledný rad je opotrebený nerovnomerne,pri ťahaní prstu po dezéne akoby išiel na vlnkách a to je pravdepodobne hlavný zdroj hluku,Chcelo by to obrúsiť na hodnotu,kde je dezén najmenší a tú hodnotu po celom obvode.

Je zaujímavé,že pneumatika vo všetkých ostatných radoch je opotrebená presne na rovnakú výšku,akurát posledný rad je opotrebovaný viac a nerovnomerne,tak tu nie som si istý či pomôže geometria,skôr mám dojem,že výmena značky pneumatík.

Odkaz ke komentáři

Niki myslím že Ti nepomôže žiadne obrusovanie tej pneu, minulý rok som mal to isté na Fuldách, ani nie po 10t km sa začali robiť tie plôšky a nepomohlo nič, nakoniec som ich nechal u kamoša v pneuservise otočiť na disku a dal dokríža dopredu aby tie plôšky boli zvonku keďže to boli smerové gumy.. chvíľu to ešte hučalo, ale po asi 2t km to v podstate prestalo... ale dal som im zo začiatku zabrať aby sa tá hrana opotrebovala a zachvíľu tam už neboli skoro žiadne drážky aj keď stredom gumy boli ešte polovičné...

Dozadu som dal SC2 a tie boli bez problémov, žiadne hučanie ani po 20t km a na jar som spravil asi 5t km na SC3 a tie sa mi zdali ešte lepšie ako SC2... ;)

Potom som prešiel na 16-tky a asi po 25t km mi už začínajú hučať aj tie :) ale je to skoro kockovitý vzor Dunlop SP Sport 2000E...

A ložiskami to nebude, tie vydržia v poho 200t km na 18-tkach...

Upraveno uživatelem lubinob
Odkaz ke komentáři

Michale to by možno už mohlo byť, ale nie pri 40t km ako má Niki... ale aj na Tvojom mieste by som najskor pozrel gumy či sa tam tie plôšky nerobia... :)

Tiež sa mi jeden čas zdalo že mi hučí pravé predné, tomu dávam najviac zabrať pri x-otáčaniach za noc ale potom to nejako prestalo a servise povedali že je OK, že tak skoro ložiská ešte nemenili... to bolo asi pri 60t km a teraz mám skoro 100t km a nemenil som ho...

Niki na CS3 som spravil asi 5t km takže to je málo na to aby som ich nejako zodral, ale ako nové sa mi zdali tichšie a lepšie ako SC2 ale zase tie neboli nové, na tých som jazdil od 50% vzoru do jeho zodratia... SC3 sú novšie ako už relatívne starý vzor SC2 takže snáď by mali byť aj lepšie...

Ja teraz v 16-tkach rozmýšlam že na jar kúpim Matadory MP44...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...