Přejít na obsah

Problémy s Climatronicem

zdenda2.0

Doporučené příspěvky

Tak... mám climatronic. auto r.v 2000. občas blbne odmlžování čelního skla... resp v současné době přestalo fungovat a při napíchnutí na diagnostiku mi to napsalo tohle:

Klimatizace:1U19070 A CLIMATRONIC C 1.0.0

Motor klapky pro přepínání prostor nohou / rozmrazování -V85 - I Nahodilá závada I Vadný /

Motor centrální vzduchové klapky -V70 - I Nahodilá závada I Vadný /

Dají se ty klapky nějak vyčistit aniž bych musel rozebrat půl auta (myšleno vyndat palubku) a dá se dostat k těm motorkům? kde jsou? Nějaké rady jak to vyřešit?

Ještě dodám že když se mi to stalo poprvé a pak jsem odpojil baterii a opětovně připojil tak se to zventilo.... teď už to na okna nefouká z klimy ale jen obyč ofuk... i když odpojím baterku a to není ono...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdravím, mám problém s topením, když nastavím na climatroniku u své Octavii II 1,9 TDI 77kW na 16 stupnu tak to topí uplně stejně jak kdybych měl nastaveno na 29 stupnů, prostě to nereguluje teplotu, jen když to stáhnu na LOW tak to zacně foukat studeně... Nesetkali jste se s tímto problémem někdo? Předem děkuji za odpověď, mějte se čao Tesik.

Odkaz ke komentáři

Možná mám hloupou otázku. Teprve se s autem a Climatronicem sžívám a narazil jsem na "problémek". Jak mít "vypnutý" Climatronic, tj. využívat vzduch z venku v jeho neurčené venkovní teplotě, tzn. bez nastavení teploty, bez topení či chlazení a přitom ovládat intenzitu a ovládání ventilátorů?

Buď mám Climatronic vypnutý, mám jen otevřené "mřížky" průduchů přívodu vzduchu do kabiny, pak využívám vzduch z venku bez úpravy jeho teploty, ale dostává se dovnitř jen setrvačností a nemůžu ovládat intenzitu a směřování ventilátorů.

Nebo ovládám ruční nastavení ventilátorů, ale to je Climatronic zapnutý ( i když vypnu tlačítko AUTO a Klimatizaci) a pak mi pořád svítí nastavená teplota. A ta je jen v rozmezí Lo, 18-26, HI, tzn. že když je venku kolem 10´C, tak já tento vzduch o venkovní teplotě při zapnutých ventilátorech nedostanu, protože ho buď chladím nastavením na Lo nebo ohřívám na 18 stupňů.

Přijde mi to divné, takže jsem to nejspíš nepochopil. Poradí někdo a vysvětlí mi to? Díky.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdravím pánové,zeptám se:

Mám OII před FL. Climatronic má problém, jednou se rozeběhne, jednou ne. Když jde, tak má nepravidelný chod např. když brzdím nebo otočím volantem doleva, tak se jakoby utlumí a pak opět rozeběhne. Někdy dokonce během jízdy sám vypne. Víte čím by to mohlo být?? Prosím poraďte, jsem už z toho pěkně zoufalý.

Díky Mirek

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...