Přejít na obsah

Zamrznuta prevodovka??

Doporučené příspěvky

nazdar chlapy... dneska rano sadnem do auta... nastartujem.. chcem hodit kvalt... a nic... saltpakou sa mi nedalo ani pohnut.. napadlo ma ci by nemohla byt voda v prevodovom oleji a nezamrzla mi... po chvili ako motor bezal to povolilo... je mozne ze zamrzli len tiahla??? na druhej octavii som videl ze tiahla pri prevodovke boli od oleja, tak ma napadlo, ci to tam nema byt namazane kvoli vode... a v pripade az je to voda v oleji ako najistejsie to vyriesit??? je na prevodovke daky vypustny srob?? dakujem pekne..

PS:zamrznutu prevodovku som na fore nenasiel... verim tomu, ze postup na vymenu oleja by som nasiel, ale uz ked som zalozil nove vlakno, tak som sa spytal... aby niekto nehovoril, ze zakladam duplicitne vlakna... dakujem pekne za pochopenie..

Odkaz ke komentáři

Zadne aretovani.

Povolis vypousteci a nalevaci sroub.

Nechas vytect ,dotahnes vypousteci a nalejes novy.

Vleze se tam caa 1,7 l,az ti zacne vytekat z nalevaciho (kontrolniho) otvoru,je to OK.

Stejne musis koupit 2 l.

Vypusteci sroub je ze spoda prevodovky a nalevaci(kontrolni ) z boku.

Byva to myslim na 17 imbus.

nazdar chlapy... dneska rano sadnem do auta... nastartujem.. chcem hodit kvalt... a nic... saltpakou sa mi nedalo ani pohnut.. napadlo ma ci by nemohla byt voda v prevodovom oleji a nezamrzla mi... po chvili ako motor bezal to povolilo... je mozne ze zamrzli len tiahla??? na druhej octavii som videl ze tiahla pri prevodovke boli od oleja, tak ma napadlo, ci to tam nema byt namazane kvoli vode... a v pripade az je to voda v oleji ako najistejsie to vyriesit??? je na prevodovke daky vypustny srob?? dakujem pekne..

PS:zamrznutu prevodovku som na fore nenasiel... verim tomu, ze postup na vymenu oleja by som nasiel, ale uz ked som zalozil nove vlakno, tak som sa spytal... aby niekto nehovoril, ze zakladam duplicitne vlakna... dakujem pekne za pochopenie..

Myslim si zes mel primrzle lana razeni.

post-147-1291553038_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

no mam to za sebou.... takze pokial nezaaretujete a nevykrutite aj ten loziskovy cap, tak vam tam zostane skoro 2 deci oleja... zmakol som to vsetko... ako zabranit tomu aby lanka nezamrzali??? nastriekat tam mazaci sprej?? diki moc za pomoc inac... v nedelu sa tazko zhana olej, tak tam nakoniec isiel TOTAL 75W 85 api gl 4+... ale chcem to na jar zase vymenit, tento nech este pozbiera bordel z prevodovky... a na jar tam pojde lepsejsi..

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

takze odpovede som sa nedockal tak som skusal.. striekal som mazacie spreje na ten "gear selector" nepomohlo.... striekal som sprejom na radiacu paku pod tou manzetou kozenkovou nic... nakoniec sa osvedcilo olej do injekcnej striekacky, aj s ihlou a ako konci lanko pri prevodovke je tam gumova manzeta na nom... do nej som nastriekal olej a lanka sa premazali... uz to nemrzne.. uz bolo -12 a vsetko ide ako ma... tak ak by mal niekto podobny problem... majte sa

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...